...

Geroosterde bloemkool met ‘nduja uit de oven

Geroosterde bloemkool met ‘nduja uit de oven

door | mrt 6, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Voor erbij | 0 Reacties

bloemkool-met-nduja

Bloemkool en kaas. Zo’n heerlijk typische Hollandse combinatie waar ik maar al te graag (je kent me) een culinaire draai aan geef! Want heb je al eens gehoord van ‘nduja? Oftewel: Italiaanse pittige smeerworst. Dé trend van dit moment en goddelijk op pizzabodems, door pastasauzen of gewoon zo op een toastje of op brood. En ‘nduja met bloemkool in dit geval! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet direct stond te springen om dit product te proeven (want: varkensvlees en dit eet ik normaal niet), maar ik moést dit natuurlijk even proberen. En tja.. ook ik ben nu he-le-maal fan. Hieronder lees je waarom!

bloemkool-met-nduja

bloemkool-met-nduja

Bloemkool met ‘nduja

Kaas en bloemkool zijn natuurlijk al twee dikke smaakvrienden van elkaar, maar tel daar een marinade gemaakt van ‘nduja bij op en je hebt een gouden combinatie te pakken! Deze Italiaanse smeerworst bestaat uit varkensvlees en zongedroogde Italiaanse pepertjes. Een pittig smeerseltje wel, dus mocht je niet van pittig houden dan kun je dit recept beter skippen. Alhoewel, je zou de ‘nduja dan eventueel kunnen vervangen door rode pesto. Ook heerlijk! Maar.. ik raad je zeker aan deze bloemkool met ‘nduja te maken, want de kruidige smeerworst tilt de ietwat smakeloze bloemkool per direct naar een hoog niveau. De marinade voor de bloemkool maken we van olijfolie, ‘nduja en ahornsiroop. De kruidige combinatie van zoet, zout en pittig is echt góddelijk. Tel daar een goudbruin kaaskorstje bij op, wat verse peterselie en je hebt een heerlijk groentegerecht.

Geniet ervan!

bloemkool-met-nduja

Heb je deze lekkere gerechten met bloemkool ook al gezien? 

bloemkool-met-nduja

Geroosterde bloemkool met 'nduja uit de oven

Bloemkool met 'nduja uit de oven. Een smaakvol en eenvoudig groentegerecht met een goudbruin kaaskorstje. Dit wil je proeven!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 min
Oventijd 35 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 hele bloemkool - 800 gr
  • 2 el 'nduja
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el ahornsiroop - of honing
  • 80 gr gruyere kaas - parmezaanse kaas of oude kaas kan ook!
  • 2 el verse peterselie

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder de groene bladeren en de harde witte onderkant van de bloemkool. Snijd hem vervolgens met een scherp mes voorzichtig in dikke plakken.
  • Meng in een kommetje de 'nduja, olijfolie en ahornsiroop. Besmeer beide kanten van
  • Leg de bloemkool op de bakplaat en besmeer beide kanten rijkelijk met de marinade. Rooster de bloemkool 25 minuten in de oven.
  • Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met geraspte kaas. Bak de bloemkool nog 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

bloemkool-met-nduja

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept