...

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Indiase butter bloemkool met naanbrood

door | mrt 11, 2021 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 4 reacties

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Deze Indiase butter bloemkool met naanbrood is mijn vegetarische versie op de bekende butter chicken. Je weet wel, dat heerlijke comfort food gerecht met gebakken kip in een romige rode saus met lekker veel kruiden. Alleen in plaats van kip gebruik ik bloemkoolroosjes. Hierdoor krijg je een vegetarische Indiase curry die ook nog eens lekker veel voedingsstoffen bevat. Deze Indiase butter bloemkool met naanbrood staat binnen een half uur op tafel en is súper eenvoudig te maken. Portie over? Alleen maar fijn, want de volgende dag is hij nog lekkerder!

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Indiase butter bloemkool

De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Het geheim van deze Indiase butter bloemkool is.. roomboter! Gezouten roomboter in dit geval. Niet veel hoor, twee eetlepels is meer dan voldoende, maar met gezouten boter wordt deze saus goddelijk lekker en súper romig. Voor een vegan gerecht gebruik je plantaardige roomboter, bijvoorbeeld van het merk Flora Plant. Verder marineren we de bloemkoolroosjes op dezelfde manier als we met de kip zouden doen. In een easy peasy marinade van yoghurt, knoflook, gember en garam massala. Even aanbakken, kokosmelk erbij en genieten maar! Serveer deze butter bloemkool met gebakken naanbrood of rijst. Zelfgemaakt naanbrood is trouwens echt het allerlekkerst dus mocht je daar tijd voor hebben dan is dat zeker een aanrader. Wist je dat zelf (glutenvrij) naanbrood maken helemaal niet moeilijk is? Maar goed, mocht je daar geen tijd voor hebben dan zijn afbak naanbroodjes ook een prima optie.

Eet smakelijk :D

Zien hoe je dit gerecht maakt? Check dan hier mijn kookvideo op Instagram.

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Deze Indiase butter bloemkool staat binnen een half uur op tafel en is súper eenvoudig te maken. Vegetarisch, voedzaam en vol van smaak!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 bloemkool
  • 2 knoflooktenen
  • el verse gember - geraspt
  • tl kurkuma
  • el gezouten boter - gebruik plantaardige roomboter voor een vegan gerecht
  • 1 ui
  • 50 gr tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk

Extra

  • Optioneel: rode chilivlokken voor een beetje pit
  • klein bosje verse koriander - in mijn geval een flinke bos want LOVE koriander
  • naanbroodjes - of rijst om erbij te serveren

Instructies
 

  • Was de bloemkool en snijd hem in kleine roosjes. Meng in een kom de bloemkoolroosjes met yoghurt, geperste knoflook, verse gember, 1 tl (!) garam masala, 1 tl (!) komijn, de kurkuma en een snuf zout. Laat tien minuten marineren.
  • Verhit een scheutje zonnebloem- of olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de gemarineerde bloemkoolroosjes toe en bak vijf minuten. Voeg 1 eetlepel boter toe en roer door. Snipper de ui en voeg 'm toe aan de koekenpan. Voeg de andere eetlepel boter toe samen met de overige 1 tl komijn en 1 tl garam massala. Roer door en voeg de tomatenpuree toe.
  • Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe. Breng de saus aan de kook en laat pruttelen tot hij indikt. Als de saus te dik is verdun hem dan met een scheutje extra kokosmelk of water. Roer zo nu en dan even door en haal de pan na 7 - 10 minuten van het vuur.
  • Serveer de butter bloemkool met lekker veel verse koriander en naanbroodjes of rijst!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

 

Indiase butter bloemkool met naanbrood

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Tessa

    Gisteren dit recept gekookt en het was heerlijk! Wij zijn gek op jouw recepten.

    Antwoord
    • Bo

      Wat super om te horen :D

      Antwoord
  2. Wout

    Fantastisch gerecht!
    Wat een heerlijke smaken. De koriander is echt een must.
    Ik had er naanbrood bij, is weer eens wat anders dan rijst.

    Wout

    Antwoord
  3. Brenda

    De jouwe ziet er heerlijk uit! Ik weet niet wt ik fout heb gedaan maar de mijne is nagenoeg wit 🤣🤣.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept