Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus

door | dec 4, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 8 reacties

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

Niets is zo lekker op een regenachtige dag dan een dampende ovenschotel op tafel, gevuld met groenten en een romige kaassaus. Geitenkaassaus wel te verstaan want jullie weten hoe gek ik daarop ben :D Al kun je de geitenkaas natuurlijk ook vervangen door gewone kaas wanneer je dit lekkerder vindt. Of wat dacht je van gorgonzola..

Ik at dit gerecht als hoofdmaaltijd met een groene salade erbij, maar je kunt het ook serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere vega burger, gebakken kip of een visfilet.

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolovenschotel met zoete aardappel en kaas / twee tot drie personen

  • 400 gr bloemkool
  • 200 gr zoete aardappel
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • 350 ml melk
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • snuf nootmuskaat
  • bosje verse bieslook

 

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Kook de bloemkool in vijf minuutjes beetgaar.

Borstel ondertussen de zoete aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze in dunne plakjes.

Zet een ovenschaal klaar. Leg daar een laagje zoete aardappelschijfjes in gevolgd door een laag bloemkool. Leg daarop weer een laag aardappel en sluit af met bloemkool.

Breng in een pan de melk aan de kook en voeg de geraspte geitenkaas toe. Breng op smaak met een snuf zout en nootmuskaat. Klop alles met een garde tot een egale saus en maak hem iets dikker door twee eetlepels kikkererwtenmeel toe te voegen.

Schenk de saus over de groenten in de ovenschaal en sluit af met een extra snuf nootmuskaat. Zet de ovenschotel voor 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

Hak de bieslook fijn en strooi dit over de ovenschotel als deze uit de oven komt.

 

Lekker voor erbij: een vegetarische wortelburger zoals deze of een gebakken zalmfiletje

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Denise

    Kun je de geraspte kaas ook vervangen voor verse geitenkaas?

    Antwoord
    • Bo

      Ik vond de topping het lekkerst worden met geraspte geitenkaas, maar je kunt ook verse (zachte) geitenkaas gebruiken :)

      Antwoord
      • anja

        En hoeveel KH bevat een porie?

        Antwoord
        • Bo

          Geen idee, ik tel geen calorieën of koolhydraten :)

  2. Zoë

    Hoi Bo, bedankt voor weer een leuk recept!
    Moet je de ovenschaal invetten?
    Groetjes!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan! En nee, dat hoeft niet :) Dat doe ik eigenlijk altijd alleen bij zoete baksels of hartige taarten.

      Antwoord
  3. Kim

    Hi Beau, wat een lekker recept! Kan je in plaats van kikkererwtenmeel ook iets anders gebruiken? X

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker, gewoon meel kan ook gewoon!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.