Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

Niets is zo lekker op een regenachtige dag dan een dampende ovenschotel op tafel, gevuld met groenten en een romige kaassaus. Geitenkaassaus wel te verstaan want jullie weten hoe gek ik daarop ben :D Al kun je de geitenkaas natuurlijk ook vervangen door gewone kaas wanneer je dit lekkerder vindt. Of wat dacht je van gorgonzola..

Ik at dit gerecht als hoofdmaaltijd met een groene salade erbij, maar je kunt het ook serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere vega burger, gebakken kip of een visfilet.

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolovenschotel met zoete aardappel en kaas / twee tot drie personen

  • 400 gr bloemkool
  • 200 gr zoete aardappel
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • 350 ml melk
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • snuf nootmuskaat
  • bosje verse bieslook

 

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Kook de bloemkool in vijf minuutjes beetgaar.

Borstel ondertussen de zoete aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze in dunne plakjes.

Zet een ovenschaal klaar. Leg daar een laagje zoete aardappelschijfjes in gevolgd door een laag bloemkool. Leg daarop weer een laag aardappel en sluit af met bloemkool.

Breng in een pan de melk aan de kook en voeg de geraspte geitenkaas toe. Breng op smaak met een snuf zout en nootmuskaat. Klop alles met een garde tot een egale saus en maak hem iets dikker door twee eetlepels kikkererwtenmeel toe te voegen.

Schenk de saus over de groenten in de ovenschaal en sluit af met een extra snuf nootmuskaat. Zet de ovenschotel voor 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

Hak de bieslook fijn en strooi dit over de ovenschotel als deze uit de oven komt.

 

Lekker voor erbij: een vegetarische wortelburger zoals deze of een gebakken zalmfiletje

 

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.