...

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus

door | dec 4, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 8 reacties

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

Niets is zo lekker op een regenachtige dag dan een dampende ovenschotel op tafel, gevuld met groenten en een romige kaassaus. Geitenkaassaus wel te verstaan want jullie weten hoe gek ik daarop ben :D Al kun je de geitenkaas natuurlijk ook vervangen door gewone kaas wanneer je dit lekkerder vindt. Of wat dacht je van gorgonzola..

Ik at dit gerecht als hoofdmaaltijd met een groene salade erbij, maar je kunt het ook serveren als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere vega burger, gebakken kip of een visfilet.

 

Dit heb je nodig voor deze bloemkoolovenschotel met zoete aardappel en kaas / twee tot drie personen

  • 400 gr bloemkool
  • 200 gr zoete aardappel
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • 350 ml melk
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • snuf nootmuskaat
  • bosje verse bieslook

 

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

Bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus, Gezonde ovenschotels, Recepten met geraspte geitenkaas, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke recepten avond, Glutenvrije foodblogs, Makkelijke ovenschotel, Lekker en gezond avondeten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Kook de bloemkool in vijf minuutjes beetgaar.

Borstel ondertussen de zoete aardappelen schoon onder de kraan en snijd ze in dunne plakjes.

Zet een ovenschaal klaar. Leg daar een laagje zoete aardappelschijfjes in gevolgd door een laag bloemkool. Leg daarop weer een laag aardappel en sluit af met bloemkool.

Breng in een pan de melk aan de kook en voeg de geraspte geitenkaas toe. Breng op smaak met een snuf zout en nootmuskaat. Klop alles met een garde tot een egale saus en maak hem iets dikker door twee eetlepels kikkererwtenmeel toe te voegen.

Schenk de saus over de groenten in de ovenschaal en sluit af met een extra snuf nootmuskaat. Zet de ovenschotel voor 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

Hak de bieslook fijn en strooi dit over de ovenschotel als deze uit de oven komt.

 

Lekker voor erbij: een vegetarische wortelburger zoals deze of een gebakken zalmfiletje

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. Denise

    Kun je de geraspte kaas ook vervangen voor verse geitenkaas?

    Antwoord
    • Bo

      Ik vond de topping het lekkerst worden met geraspte geitenkaas, maar je kunt ook verse (zachte) geitenkaas gebruiken :)

      Antwoord
      • anja

        En hoeveel KH bevat een porie?

        Antwoord
        • Bo

          Geen idee, ik tel geen calorieën of koolhydraten :)

  2. Zoë

    Hoi Bo, bedankt voor weer een leuk recept!
    Moet je de ovenschaal invetten?
    Groetjes!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan! En nee, dat hoeft niet :) Dat doe ik eigenlijk altijd alleen bij zoete baksels of hartige taarten.

      Antwoord
  3. Kim

    Hi Beau, wat een lekker recept! Kan je in plaats van kikkererwtenmeel ook iets anders gebruiken? X

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker, gewoon meel kan ook gewoon!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *