...

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip. Meer groenten eten wordt één groot feest met deze geroosterde, in gele curry pasta gemarineerde bloemkool. Met een knapperig laagje parmezaanse kaas on top om het af te maken en een romige dip van tahin om te dippen. Dit heerlijke gerecht barst van de vitamines én smaak. Je bakt de bloemkooltjes eenvoudig op een ovenplaat en de oven doet verder het werk. Wij eten deze geroosterde bloemkool graag als bijgerecht en ook Louen (1) is er gek op!

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Gele curry & tahin

Als bloemkool twee beste vrienden zou hebben, dan zouden dat gele curry en tahin zijn. Oftewel sesampasta. Ik kies in dit recept voor gele curry pasta (die van Fairtrade is favoriet!) omdat deze het minst pittig is. Wel zo fijn als kleine Louen ook mee eet. Liever wel een beetje pit? Ga dan voor een rode curry pasta. Om het gerecht nog nét even wat spannender te maken serveren we er een easy peasy dip bij van tahin. Kneepje vers limoensap erdoor, wat honing, misschien een drupje sriracha. Groenten eten was nog nooit zo lekker.

Geniet ervan!

Tip: mocht je nou denken “Bo, ik heb zó’n drukke dag gehad en ik heb écht geen zin om dat dipje erbij te maken.” Laat het dipje dan weg. Ook zonder de dip is deze geroosterde bloemkool heerlijk!

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Nog meer gezonde bijgerechten 

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dressing

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip. Meer groenten eten wordt één groot feest met deze smaakvol gemarineerde bloemkool uit de oven.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 3 minuten
Oventijd 30 minuten
Porties 2 personen als bijgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool - 700 gr totaal
  • 2 el gele currypasta
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 lente ui
  • 45 gr parmezaanse kaas

Tahin dip

  • 60 gr tahin - sesampasta
  • 1 el limoensap
  • 1 tl honing
  • 4 el water
  • optioneel: drupje sriracha

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de bloemkool en snijd in roosjes. Meng in grote kom de gele curry pasta met de olijfolie en het sap van een halve limoen. Meng de bloemkool roosjes door de marinade en zorg dat alle roosjes goed bedekt zijn.
  • Verdeel de gemarineerde bloemkool over de bakplaat en rooster de bloemkool 25 minuten in het midden van de oven.
  • Maak ondertussen de tahin dip. Verzamel alle ingrediënten in een kommetje en meng tot een romige dip. Voeg eventueel nog een theelepel water toe als de dip te dik is. Snijd de lente ui in dunne ringetjes.
  • Haal de bloemkool uit de oven, rasp de kaas erover en schuif hem nog 5 minuutjes de oven in, of tot je een mooi goudbruin kaaskorstje hebt.
  • Strooi de lente ui over de bloemkool. Serveer de dip er in een schaaltje bij of drizzle hem eroverheen.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Maartje

    Het ziet er heerlijk uit. Dit gaan we volgende week eens maken.
    Mag ik vragen wat je er bij eet?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept