...

Loaded hummus met gegrilde groenten, feta en amandel

Loaded hummus met gegrilde groenten, feta en amandel

door | sep 15, 2022 | Hartige hapjes, Lunch, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

loaded-hummus-gegrilde-groenten

Onpopulaire mening: ik vind hummus niet zo spannend. Als ik het uitgebreide supermarktschap mag geloven, is er niets lekkerder dan zo’n bakje gepureerde kikkererwten. Maar zo kaal op een crackertje? Mwah, doet me weinig. Tenzij je me een bord loaded hummus voorschotelt! Dan breng je ‘m – wat mij betreft – meteen van 0 naar 100. Loaded hummus is niets meer en niets minder dan hummus beladen met toppings. In een restaurant bestelde ik laatst een loaded hummus met gegrilde groenten, feta, kruiden en amandelschaafsel. Dat bleek zo’n fantastisch goede combinatie te zijn, dat ik nog net mijn bord niet schoon heb gelikt. Eenmaal thuis maakte ik ‘m zelf na. Met succes, dus vandaag deel ik het heerlijke lunch- en borrelrecept met jullie!

loaded-hummus-gegrilde-groenten

Loaded hummus met gegrilde groenten

Dé sleutel naar de allerlekkerste loaded hummus? Zelfgemaakte hummus. Dat heb je misschien wel eens eerder gedaan, maar als ik je dan nóg een tip mag geven: gebruik gedroogde kikkererwten in plaats van voorgekookte kikkererwten uit blik. Dat maakt een wereld van verschil, echt waar! Deze kikkererwten week je, kook je en pureer je daarna samen met een beetje kookvocht tot de allerzachtste, allerlekkerste hummus ooit. Hoe je dat precies doet en welke smaakmakers je daar nog meer aan toevoegt, lees je hier

Deze hummus lijkt in niets op de kant-en-klare hummus uit de supermarkt. Deze is veel gezonder: die supermarkthummus wordt namelijk meestal gemaakt van de goedkoopste olie. En guess what, dat is vaak niet de lekkerste en meest voedzame olie. Bovendien is zelfgemaakte veel lekkerder en voller van smaak. Voor deze loaded hummus met gegrilde groenten gebruikte ik bijvoorbeeld pindakaas (en dus pindaolie) in plaats van tahin en dat was héérlijk. Ik lepelde de hummus op met bospenen, bietjes en stukjes brood. 

Heb je trouwens geen tijd of zin om de hummus zelf te maken, dan kan je natuurlijk prima een bakje uit de supermarkt halen. Je levert wat in qua smaak en voedingsstoffen, maar goed: soms moet je het niet moeilijker maken dan nodig. 

Meer met hummus

loaded-hummus-gegrilde-groenten

loaded-hummus-gegrilde-groenten

Loaded hummus met gegrilde groenten

Heerlijke loaded hummus met gegrilde groenten, feta en amandel. Perfect voor bij de borrel! Met déze truc maak je de hummus supersmaakvol.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min
Gang Borrelhapje, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr zelfgemaakte hummus ik heb voor dit recept de tahin vervangen door pindakaas. Aanrader!
  • 350 gr bieten bio
  • 300 gr bospenen bio
  • 1 tl komijnzaad
  • ½ tl uienpoeder
  • scheut olijfolie extra vierge
  • 100 gr feta
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 el geroosterd amandelschaafsel

Instructies
 

  • Maak eerst de homemade hummus óf gebruik kant en klare hummus.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de bieten en de wortels. Snijd de biet in partjes en de wortel in dikke repen. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een flinke scheut goede olijfolie en bestrooi met komijnzaad, uienpoeder, peper en zout. Hussel goed door en rooster de groenten 40 minuten in de oven. Tip: 20 minuten kan ook, maar met 40 minuten hebben de groenten de perfécte bite.
  • Schep de hummus op een groot bord en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel de groenten erover en garneer de loaded hummus met geroosterd amandelschaafsel, peterselie en feta. Optioneel: een extra drizzle olijfolie en honing.
  • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

loaded-hummus-gegrilde-groenten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept