...

Zalmburgers met dille en zure room

Zalmburgers met dille en zure room

door | jun 18, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

gezonde-zalmburgers

Vandaag heb ik een super voedzaam en héél smaakvol recept voor je! Zalmburgers met dille en zure room. Deze gezonde burgers barsten van de eiwitten en omega 3 vetzuren. Heerlijk als avondeten met gestoomde broccoli of gebakken spinazie erbij! Al moet ik zeggen dat deze zalmburgers het ook uitstekend deden in een salade als lunch. De zalmburgers zijn zo al heerlijk, maar met klodder zure room en wat verse dille erop maak je ze helemaal af. En voor de meest smaakvolle en voedzame burger raad ik je aan wilde zalm te gebruiken. Hieronder lees je waarom!

gezonde-zalmburgers

gezonde-zalmburgers

Burgers van wilde zalm

De opbouw van cellen, ontwikkeling van onze hersenen en ondersteuning van de afweer van ons lichaam tegen bacteriën en virussen? Omega 3 is your guy! Zowel gekweekte zalm als wilde zalm is een goede bron van omega 3 vetzuren, maar.. wilde zalm is daarentegen een stuk voedzamer. Wilde zalm bevat geen toegevoegde hormonen en antibiotica, iets wat bij kweekzalm meestal wel het geval is. Wilde zalm groeit op in haar natuurlijke habitat in plaats van op elkaar gepropt in veel te kleine waterkooien. Zo zwemt wilde zalm uit Alaska bijvoorbeeld in de schoonste wateren ter wereld en krijgt daardoor enkel natuurlijke voedingsstoffen binnen. En dat proef je! Nu kun je voor deze burgers natuurlijk elk soort zalm nemen, maar ik ga het liefst voor wilde zalm uit Alaska. Gewoon te koop in de supermarkt en verkrijgbaar in blik. De gekookte variant dus. Prak de wilde zalm fijn en voeg daar verse kruiden als dille en peterselie aan toe. Eitje erdoor, wat havermout voor de binding, nog wat smaakmakers en je hebt binnen 15 minuten een paar heerlijke en gezonde zalmburgers op tafel staan.

Geniet ervan!

gezonde-zalmburgers

Zin in nog meer gezonde recepten met zalm?

gezonde-zalmburgers

Zalmburgers met dille en zure room

Gezonde zalmburgers gemaakt van wilde zalm, verse kruiden en citroen. Extra lekker met een klodder zure room erop!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

Voor de burgers

  • 340 gr gekookte wilde zalmfilet - uit blik
  • 2 eieren
  • 45 gr havermout
  • 2 el vers gehakte dille + wat extra ter garnering
  • 2 el vers gehakte peterselie
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ citroen (het sap)
  • 1 tl tomatenpuree

Extra

  • 4 tl zure room
  • extra verse dille
  • optioneel: rode chilivlokken voor wat pit!

Instructies
 

  • Haal de gekookte zalm uit het blik en knijp met de hand zoveel mogelijk vocht uit de zalm. Belangrijke stap, want hierdoor blijven je burgers straks mooi in model! Doe de gekookte zalm in een kom en prak fijn met een vork.
  • Doe alle overige ingrediënten erbij en voeg een snuf peper en zout toe.
  • Meng alles goed door elkaar en vorm met de hand vier kleine burgertjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de burgertjes in zo'n 3 minuten per kant mooi goudbruin.
  • Serveer de wilde zalmburgers met een klodder zure room erop en verse dille. Voor de liefhebber van een beetje pit: wat rode chilivlokken.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

gezonde-zalmburgers

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept