Vandaag heb ik een super voedzaam en héél smaakvol recept voor je! Zalmburgers met dille en zure room. Deze gezonde burgers barsten van de eiwitten en omega 3 vetzuren. Heerlijk als avondeten met gestoomde broccoli of gebakken spinazie erbij! Al moet ik zeggen dat deze zalmburgers het ook uitstekend deden in een salade als lunch. De zalmburgers zijn zo al heerlijk, maar met klodder zure room en wat verse dille erop maak je ze helemaal af. En voor de meest smaakvolle en voedzame burger raad ik je aan wilde zalm te gebruiken. Hieronder lees je waarom!
Burgers van wilde zalm
De opbouw van cellen, ontwikkeling van onze hersenen en ondersteuning van de afweer van ons lichaam tegen bacteriën en virussen? Omega 3 is your guy! Zowel gekweekte zalm als wilde zalm is een goede bron van omega 3 vetzuren, maar.. wilde zalm is daarentegen een stuk voedzamer. Wilde zalm bevat geen toegevoegde hormonen en antibiotica, iets wat bij kweekzalm meestal wel het geval is. Wilde zalm groeit op in haar natuurlijke habitat in plaats van op elkaar gepropt in veel te kleine waterkooien. Zo zwemt wilde zalm uit Alaska bijvoorbeeld in de schoonste wateren ter wereld en krijgt daardoor enkel natuurlijke voedingsstoffen binnen. En dat proef je! Nu kun je voor deze burgers natuurlijk elk soort zalm nemen, maar ik ga het liefst voor wilde zalm uit Alaska. Gewoon te koop in de supermarkt en verkrijgbaar in blik. De gekookte variant dus. Prak de wilde zalm fijn en voeg daar verse kruiden als dille en peterselie aan toe. Eitje erdoor, wat havermout voor de binding, nog wat smaakmakers en je hebt binnen 15 minuten een paar heerlijke en gezonde zalmburgers op tafel staan.
Geniet ervan!
Zin in nog meer gezonde recepten met zalm?
Zalmburgers met dille en zure room
Ingrediënten
Voor de burgers
- 340 gr gekookte wilde zalmfilet - uit blik
- 2 eieren
- 45 gr havermout
- 2 el vers gehakte dille + wat extra ter garnering
- 2 el vers gehakte peterselie
- ½ tl uienpoeder
- ¼ citroen (het sap)
- 1 tl tomatenpuree
Extra
- 4 tl zure room
- extra verse dille
- optioneel: rode chilivlokken voor wat pit!
Instructies
- Haal de gekookte zalm uit het blik en knijp met de hand zoveel mogelijk vocht uit de zalm. Belangrijke stap, want hierdoor blijven je burgers straks mooi in model! Doe de gekookte zalm in een kom en prak fijn met een vork.
- Doe alle overige ingrediënten erbij en voeg een snuf peper en zout toe.
- Meng alles goed door elkaar en vorm met de hand vier kleine burgertjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de burgertjes in zo'n 3 minuten per kant mooi goudbruin.
- Serveer de wilde zalmburgers met een klodder zure room erop en verse dille. Voor de liefhebber van een beetje pit: wat rode chilivlokken.
0 reacties