Geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem

Geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem

Geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem

Geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem. Deze quiche is heerlijk als lunch of (eventueel kort opgewarmd in de oven) als avondeten met een groene salade erbij. Bijvoorbeeld een salade van veldsla, Taggiasche olijven (wat mij betreft een van de lekkerste olijfjes want: súper smaakvol), geroosterde pijnboompitten, avocado én met een eenvoudige homemade dressing van olijfolie, appelazijn, honing en een snuf peper en zout. De vulling voor deze quiche bevat lekker veel spinazie (hallo vitamines!), verse dille en zachte geitenkaas. Echt een héérlijke combi. Deze smaakvolle quiche is makkelijk te bereiden en helemaal picknickproof voor op een zomerse dag!

Geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem

Glutenvrije bodem van gerookte amandelen

Soms kies ik lekker makkelijk voor kant en klaar bladerdeeg voor het maken van quiches, maar meestal ga ik voor een homemade bodem gemaakt van amandelmeel en volle biologische kwark. Geen zorgen, die bodem heb je echt zó gemaakt. Even roeren en klaar is kees. Deze quiche bodem gemaakt van amandelen is niet alleen glutenvrij en voedzaam, maar ook nog eens vol van smaak. Voor deze geitenkaas spinazie quiche besloot ik de bodem eens te maken met gerookte amandelen in plaats van gewone amandelen. Lang verhaal kort: dit. is. ZO. lekker.. De gerookte amandelbodem past echt perféct bij de geitenkaasvulling. Ik heb er een nieuwe favoriet bij!

Laat je me weten wat je ervan vond?:D

Geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem

Dit heb je nodig voor deze geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem

  • 250 gr gerookte amandelen – De gerookte amandelen maal je in je keukenmachine fijn tot een korrelig meel. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan gewoon amandelmeel. 
  • 80 gr volle kwark
  • 1 tl bakpoeder

Vulling

  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 300 gr spinazie
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr geraspte geitenkaas – op kamertemperatuur 
  • 1 rode ui
  • 3 takjes dille
  • optioneel: 1 el honing voor over de quiche

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden. Maal in je keukenmachine de gerookte amandelen fijn tot een korrelig meel. Meng dit vervolgens in een kom met de kwark en het bakpoeder. Roer of kneed kort door tot alles gemengd is.

Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 20 cm (ik gebruik hiervoor deze bakvorm) met bakpapier en vet de randen licht in. Verdeel met de hand het deeg voor de bodem over de vorm en zorg voor een opstaande rand van 6 cm. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en bak hem vervolgens 7 minuten in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de ui in halve ringtjes en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze geslonken is. Voeg daarna de knoflook toen bak deze een minuut mee. Laat het spinazie mengsel iets afkoelen.

Roer de eieren, slagroom, zachte geitenkaas en fijngehakte dille door het  spinaziemengsel. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Schenk de vulling in de vorm. Strooi als laatst de geraspte geitenkaas erover en bak de quiche 40 minuten in het midden van de oven.

Je kunt de geitenkaas quiche direct uit de oven eten, maar als je er mooie punten van wilt snijden laat je hem eerst afkoelen. Tip: na een nachtje in de koelkast is hij nóg lekkerder. Ook lekker: drizzle een eetlepel honing over de quiche voor het serveren!

Geitenkaas spinazie quiche met gerookte amandelbodem

Zin in nog meer quiche?

Pompoen quiche met oude kaas en gekarameliseerde shiitakes

Hartige quiche met feta en mango

Courgetti quiche

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Mary Duijvestijn

    Hoi Bo
    Wat een heerlijke quiche. Deze gaat vaker genaakt worden!

    Antwoord
  2. Anne Marie

    Hoi Bo,

    Ik heb ontzettend gesmuld van deze heerlijke quiche. Kreeg ook heel positieve reacties van een buurvrouw die ik een stuk gebracht heb om te proeven.
    Ik heb hem met amandelmeel gemaakt, maar ga zeker ook een keer de gerookte amandelen proberen.
    Ik heb het spinaziemengsel wel laten uitlekken voordat ik het in de bodem heb gedaan. Daarna was de bodem nog steeds wel wat nat. Maar dat kan ook komen doordat mijn bodem dunner was, omdat ik een grotere springvorm gebruikte. Hoe heb jij dat ervaren?

    groetjes, Anne Marie

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.