...

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Hebben jullie wel eens een quiche gemaakt met een andere bodem dan bladerdeeg? Vervang het bladerdeeg bijvoorbeeld eens door plakjes zoete aardappel. Het resultaat is een super gezonde quiche met een heerlijk zoete bodem. Broccoli en zoete aardappel zijn beste vrienden qua smaak en wanneer je daar een snuf kerrie en romige mozzarella aan toevoegt heb je een feestje op je bord!

Eet een lekker stuk van deze quiche (koud) als lunch of serveer hem als avondeten met een goedgevulde salade erbij. Ik maakte er een salade bij van veldsla, rode puntpaprika, verse munt, komkommer en avocado met daarover een dressing van olijfolie en mosterd.

Eet smakelijk!

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Dit heb je nodig voor deze broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella

  • 300 gr zoete aardappelen
  • 200 gr crème fraîche
  • 4 eieren
  • 150 gr broccoli
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr mozzarella
  • zout & peper

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in met wat kokosvet. Vergeet de randjes niet.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze met behulp van een keukenmachine in hele dunne plakjes. Indien je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met de hand doen, maar zorg ervoor dat je de plakjes zo dun worden. Verdeel de plakjes over de quichevorm.

Snijd de broccoli klein en de ui in ringetjes. Verdeel alles over de aardappelbodem in de vorm. Klop in een kom de crème fraîche met de eieren met een garde door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper, zout en de kerriepoeder. Schenk het mengsel in de vorm. Sluit af met plakjes mozzarella en zet de vorm voor 40 tot 50 minuten in het midden van de oven.

De quiche is klaar als hij stevig is en de bovenkant mooi goudbruin.

 

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

29 Comments

29 Reacties

  1. colette

    Hallo, ik zou er graag een vegan versie van maken?

    Antwoord
  2. Simone

    Zojuist gemaakt met huttenkase in plaats van creme fraiche en parmezaan in plaats van mozarella. Extra toegevoegd: spinazie op de bodem en walnoten tussen de brocolli. Heel erg benieuwd, het is vast heerlijk!

    Antwoord
  3. Rita Lauwerier

    Deze uitgeprobeerd en is overheerlijk. Dankjewel om dit te delen.
    De laatste tijd veel van je recepten klaargemaakt en ik ben grote fan.

    Antwoord
    • Bo

      Wat leuk om te horen!

      Antwoord
  4. Jolanda

    Vanavond gegeten dat was smullen ik had geen rode ui heb er toen maar een gele paprika In stukjes en ook nog paar dunne schijfjes Courgette erbij gedaan
    Dit ga ik zeker meer maken bedankt voor dit heerlijke recept
    Mvg jolanda

    Antwoord
  5. lies

    dunne plakjes zoete aardappel kun je met de kaasschaaf…….

    Antwoord
  6. Dini

    Jammer dat ik geen foto kan laten zien hij is errug lekker dank je wel voor het recept!!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :D

      Antwoord
  7. Dini Kesterink

    Oh ik hoop dat het smaakt ben bang dat m’n schijfjes aardappel te dik zijn ben zooo benieuwd je hoort het straks

    Antwoord
  8. Alissa Maas

    Heb hier net een variant op gemaakt in een cakevorm, met bloemkool i.p.v. broccoli. Erg lekker ook. Kaas mag wat mij betreft achterwege blijven.

    Antwoord
  9. Ilse

    Heb je een alternatief voor de crème fraiche?

    Antwoord
    • Bo

      Je zou het ook kunnen proberen met kwark!

      Antwoord
  10. hennie

    wat kan er ipv kaas gebruikt worden?

    Antwoord
    • Bo

      Een paar theelepels mascarpone erop is ook erg lekker!:)

      Antwoord
  11. Rensche

    Hij was heerlijk, heeft ons goed gesmaakt
    De bodem van zoete aardappel ga ik vaker gebruiken in andere variaties
    Dank je wel voor het recept

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan en leuk om te horen :D

      Antwoord
  12. line

    Staat in de oven… ben benieuwd :-)
    Wordt vervolgd…

    Antwoord
    • Dini Kesterink

      Hoi

      Hoe hoog moet ik een gasoven zetten?of maakt dat qua tijd niet uit?

      Antwoord
      • Bo

        Als je maar rond de 180 graden blijft zit je goed :)

        Antwoord
  13. El

    Lijkt me hartstikke lekker. Ga ik binnenkort proberen. Mijn vraag is alleen voor hoeveel personen dit recept is.

    Succes met je blogs.

    Ik zie nog een lekker recept, die met bananenbrood ?

    Antwoord
    • Bo

      Ligt er aan beetje aan op welk moment je hem eet :) Als avondeten kun je er met drie personen van eten maar serveer je deze quiche bijvoorbeeld als borrelhapje, dan haal je er ongeveer tien puntjes uit. Liefs, Bo

      Antwoord
  14. willemijn

    Dit was echt een succes, ik ga deze vaker maken en de salade ook!

    Antwoord
  15. Corine

    Deze heerlijke gezonde pizza was echt smullen ! Daar kan de plaatselijke pizzabakker hier niet tegenop !
    Ik ga de zoete aardappel pizzabodem ook eens uitproberen met andere groente.
    Hartelijk dank voor het recept !

    Groeten vanuit de Lofoten-eilanden in het noorden van Noorwegen.
    Corine Fuchs.

    Antwoord
  16. Steffi

    Heel lekker!!!

    Antwoord
    • Samantha

      Moet je de aardappel en broccoli niet eerst koken? Ivm gaarheid

      Antwoord
      • Bo

        Nope!:) De zoete aardappel gaart in de oven.

        Antwoord
  17. Charlotte

    Dit was heerlijk! ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *