Hebben jullie wel eens een quiche gemaakt met een andere bodem dan bladerdeeg? Vervang het bladerdeeg bijvoorbeeld eens door plakjes zoete aardappel. Het resultaat is een super gezonde quiche met een heerlijk zoete bodem. Broccoli en zoete aardappel zijn beste vrienden qua smaak en wanneer je daar een snuf kerrie en romige mozzarella aan toevoegt heb je een feestje op je bord!
Eet een lekker stuk van deze quiche (koud) als lunch of serveer hem als avondeten met een goedgevulde salade erbij. Ik maakte er een salade bij van veldsla, rode puntpaprika, verse munt, komkommer en avocado met daarover een dressing van olijfolie en mosterd.
Eet smakelijk!
Dit heb je nodig voor deze broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella
- 300 gr zoete aardappelen
- 200 gr crème fraîche
- 4 eieren
- 150 gr broccoli
- 1 flinke tl kerriepoeder
- 1/2 rode ui
- 100 gr mozzarella
- zout & peper
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in met wat kokosvet. Vergeet de randjes niet.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze met behulp van een keukenmachine in hele dunne plakjes. Indien je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met de hand doen, maar zorg ervoor dat je de plakjes zo dun worden. Verdeel de plakjes over de quichevorm.
Snijd de broccoli klein en de ui in ringetjes. Verdeel alles over de aardappelbodem in de vorm. Klop in een kom de crème fraîche met de eieren met een garde door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper, zout en de kerriepoeder. Schenk het mengsel in de vorm. Sluit af met plakjes mozzarella en zet de vorm voor 40 tot 50 minuten in het midden van de oven.
De quiche is klaar als hij stevig is en de bovenkant mooi goudbruin.
Hallo, ik zou er graag een vegan versie van maken?
Zojuist gemaakt met huttenkase in plaats van creme fraiche en parmezaan in plaats van mozarella. Extra toegevoegd: spinazie op de bodem en walnoten tussen de brocolli. Heel erg benieuwd, het is vast heerlijk!
Deze uitgeprobeerd en is overheerlijk. Dankjewel om dit te delen.
De laatste tijd veel van je recepten klaargemaakt en ik ben grote fan.
Wat leuk om te horen!
Vanavond gegeten dat was smullen ik had geen rode ui heb er toen maar een gele paprika In stukjes en ook nog paar dunne schijfjes Courgette erbij gedaan
Dit ga ik zeker meer maken bedankt voor dit heerlijke recept
Mvg jolanda
dunne plakjes zoete aardappel kun je met de kaasschaaf…….
Jammer dat ik geen foto kan laten zien hij is errug lekker dank je wel voor het recept!!
Graag gedaan :D
Oh ik hoop dat het smaakt ben bang dat m’n schijfjes aardappel te dik zijn ben zooo benieuwd je hoort het straks
Heb hier net een variant op gemaakt in een cakevorm, met bloemkool i.p.v. broccoli. Erg lekker ook. Kaas mag wat mij betreft achterwege blijven.
Heb je een alternatief voor de crème fraiche?
Je zou het ook kunnen proberen met kwark!
wat kan er ipv kaas gebruikt worden?
Een paar theelepels mascarpone erop is ook erg lekker!:)
Hij was heerlijk, heeft ons goed gesmaakt
De bodem van zoete aardappel ga ik vaker gebruiken in andere variaties
Dank je wel voor het recept
Heel graag gedaan en leuk om te horen :D
Staat in de oven… ben benieuwd :-)
Wordt vervolgd…
Hoi
Hoe hoog moet ik een gasoven zetten?of maakt dat qua tijd niet uit?
Als je maar rond de 180 graden blijft zit je goed :)
Lijkt me hartstikke lekker. Ga ik binnenkort proberen. Mijn vraag is alleen voor hoeveel personen dit recept is.
Succes met je blogs.
Ik zie nog een lekker recept, die met bananenbrood ?
Ligt er aan beetje aan op welk moment je hem eet :) Als avondeten kun je er met drie personen van eten maar serveer je deze quiche bijvoorbeeld als borrelhapje, dan haal je er ongeveer tien puntjes uit. Liefs, Bo
Dit was echt een succes, ik ga deze vaker maken en de salade ook!
:D
Deze heerlijke gezonde pizza was echt smullen ! Daar kan de plaatselijke pizzabakker hier niet tegenop !
Ik ga de zoete aardappel pizzabodem ook eens uitproberen met andere groente.
Hartelijk dank voor het recept !
Groeten vanuit de Lofoten-eilanden in het noorden van Noorwegen.
Corine Fuchs.
Heel lekker!!!
Moet je de aardappel en broccoli niet eerst koken? Ivm gaarheid
Nope!:) De zoete aardappel gaart in de oven.
Dit was heerlijk! ?
Jeej :D