Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Hebben jullie wel eens een quiche gemaakt met een andere bodem dan bladerdeeg? Vervang het bladerdeeg bijvoorbeeld eens door plakjes zoete aardappel. Het resultaat is een super gezonde quiche met een heerlijk zoete bodem. Broccoli en zoete aardappel zijn beste vrienden qua smaak en wanneer je daar een snuf kerrie en romige mozzarella aan toevoegt heb je een feestje op je bord!

Eet een lekker stuk van deze quiche (koud) als lunch of serveer hem als avondeten met een goedgevulde salade erbij. Ik maakte er een salade bij van veldsla, rode puntpaprika, verse munt, komkommer en avocado met daarover een dressing van olijfolie en mosterd.

Eet smakelijk!

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Dit heb je nodig voor deze broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella

  • 300 gr zoete aardappelen
  • 200 gr crème fraîche
  • 4 eieren
  • 150 gr broccoli
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr mozzarella
  • zout & peper

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in met wat kokosvet. Vergeet de randjes niet.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze met behulp van een keukenmachine in hele dunne plakjes. Indien je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met de hand doen, maar zorg ervoor dat je de plakjes zo dun worden. Verdeel de plakjes over de quichevorm.

Snijd de broccoli klein en de ui in ringetjes. Verdeel alles over de aardappelbodem in de vorm. Klop in een kom de crème fraîche met de eieren met een garde door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper, zout en de kerriepoeder. Schenk het mengsel in de vorm. Sluit af met plakjes mozzarella en zet de vorm voor 40 tot 50 minuten in het midden van de oven.

De quiche is klaar als hij stevig is en de bovenkant mooi goudbruin.

 

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Broccoliquiche met zoete aardappelbodem en mozzarella, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Slanke lunchrecepten, Lunchen zonder brood

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

11 Comments
  1. Hij was heerlijk, heeft ons goed gesmaakt
    De bodem van zoete aardappel ga ik vaker gebruiken in andere variaties
    Dank je wel voor het recept

  2. Lijkt me hartstikke lekker. Ga ik binnenkort proberen. Mijn vraag is alleen voor hoeveel personen dit recept is.

    Succes met je blogs.

    Ik zie nog een lekker recept, die met bananenbrood 😊

    1. Ligt er aan beetje aan op welk moment je hem eet :) Als avondeten kun je er met drie personen van eten maar serveer je deze quiche bijvoorbeeld als borrelhapje, dan haal je er ongeveer tien puntjes uit. Liefs, Bo

  3. Deze heerlijke gezonde pizza was echt smullen ! Daar kan de plaatselijke pizzabakker hier niet tegenop !
    Ik ga de zoete aardappel pizzabodem ook eens uitproberen met andere groente.
    Hartelijk dank voor het recept !

    Groeten vanuit de Lofoten-eilanden in het noorden van Noorwegen.
    Corine Fuchs.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.