Courgetti en ik waren even niet zulke goede vrienden omdat het altijd maar een natte bedoeling werd in mijn gerechten. MAAR! Daar is iets op gevonden. Het enige wat je nodig hebt is één luttel ingrediënt: een flinke snuf zout. Zout onttrekt namelijk het overtollige vocht uit je courgetti. Simple as that. Ik maakte er een voedzame quiche van die naast dat hij er mooi uitziet, ook nog eens súper lekker smaakt. Heerlijk als tussendoortje, lunch of avondeten.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze courgetti quiche
- 6 plakken hartig bladerdeeg
- 150 gr yoghurt
- 100 gr crème fraîche
- 4 eieren
- 1 courgette
- 150 gr doperwten
- 1 ui
- teentje knoflook
- 1 tl ketoembar – oftewel korianderpoeder
- scheutje balsamico azijn
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een quichevorm in met boter of kokosvet. Vergeet de randjes niet. Ontdooi de plakken bladerdeeg.
Was de courgette en snijd hem met behulp van een spirelli in dunne spaghetti slierten. Doe de courgetti in een vergiet en strooi er royaal zout overheen. Laat even trekken.
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de ui en de doperwten zo’n vijf minuutjes aan. Breng op smaak met de ketoembar en balsamico azijn. Doe de knoflook erbij en fruit nog een minuutje mee.
Klop in een kom de eieren, yoghurt en crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en bestrooi een deegroller met wat bloem. Rol het bladerdeeg uit tot een ronde lap en bedek de quichevorm ermee. Snijd de overtollige randjes weg. Schep het doperwtenmengsel in de vorm. Knijp het overtollige vocht uit de courgetti en verdeel dit ook over de vorm. Schenk het eierbeslag erin en schuif de quiche 45 minuten in het midden van de oven.
De quiche is klaar als hij stevig en mooi goudbruin is!
Serveer de quiche in kleine punten als borrelhapje of eet een lekker groot stuk als lunch!
ziet er goed uit ! Kan je de quiche ook een dag van te voren maken?
Wat een lekkere quiche. Die ga ik zeker maken!
Wat is het verschil tussen gewoon bladerdeeg en hartig bladerdeeg?
En zou ik glutenvrije of speltbaderdeeg kunnen gebruiken?
Ik heb deze quiche zelf nog niet gemaakt met glutenvrij of speltbladerdeeg, maar in principe zou dit moeten kunnen :) Ik gebruik hartig bladerdeeg omdat dat minder luchtig wordt dan gewoon bladerdeeg en het is iets droger waardoor de bodem en de randjes van de quiche mooi krokant worden. Eet smakelijk!
Dag Bo,
Is de courgetti dan niet te zout?
Moet je hem spoelen?
Alvast bedankt
Nee hoor, gewoon even goed uitknijpen alleen :)