...

Hartige quiche met feta en mango

Hartige quiche met feta en mango

Hartige quiche met feta en mango, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije Paasrecepten, Glutenvrije quiche bodem, Glutenvrije taartbodem

We mogen weer los met paasrecepten! Hoe vier jij het dit jaar? Zet je een uitgebreid ontbijt op tafel, een brunch of ga je uit eten? Of je doet gewoon lekker helemaal niets, dat kan natuurlijk ook. Mijn Eerste Paasdag ziet er als volgt uit: lekker lang uitslapen, brunchen met de familie en daarna even langs het Werkspoor Festival bij ons om de hoek. Dat laatste is een leuke tip want: gratis entree, muziek, pop up keukens en gezellige barretjes!

Gister ging ik aan de slag met een lekker recept voor bij de lunch of brunch en het is deze heerlijke quiche geworden gevuld met feta en mango! Echt een top combinatie die twee. Voor de bodem van de quiche vond ik inspiratie bij Oh My Pie. Marike heeft een recept voor een bodem gemaakt van amandel en boekweitmeel. Méga lekker en glutenvrij. De quiche garneer je voor het opdienen met kiemgroenten. Kiemgroenten vind je standaard in mijn koelkast en staan altijd op mijn boodschappenlijstje. Deze jonge, net ontkiemde plantjes bevatten een hoge concentratie vitaminen en mineralen. De meest bekende kiemen zijn taugé en alfalfa, maar je hebt nog veeel meer soorten. In de supermarkt kun je bakjes met drie verschillende soorten kopen. In dit recept gebruik ik de pittige kiemenmix. Je kunt er alle kanten mee op: in een haverwrap met geitenkaas, door een salade, op een cracker met een dikke laag hummus of op een quiche.

Geniet ervan!

Hartige quiche met feta en mango, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije Paasrecepten, Glutenvrije quiche bodem, Glutenvrije taartbodem

Hartige quiche met feta en mango, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije Paasrecepten, Glutenvrije quiche bodem, Glutenvrije taartbodem

Dit heb je nodig voor deze hartige quiche met feta en mango

Voor de bodem

  • 150 gr yoghurt
  • 100 gr boekweit
  • 100 gr amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 3 eieren
  • 250 gr yoghurt
  • 120 gr feta
  • 75 gr verse mango
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • handje pittige kiemgroentenmix voor erop – deze kiemenmix vind je bij Jumbo, Albert Heijn en Marqt in het gekoelde sla schap. 
  • optioneel: 2 el mango chutney

 

Hartige quiche met feta en mango, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije Paasrecepten, Glutenvrije quiche bodem, Glutenvrije taartbodem

Hartige quiche met feta en mango, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije Paasrecepten, Glutenvrije quiche bodem, Glutenvrije taartbodem

Hartige quiche met feta en mango, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije Paasrecepten, Glutenvrije quiche bodem, Glutenvrije taartbodem

Zo maak je het

Begin met de bodem. Meng de yoghurt, boekweit, amandelmeel en bakpoeder in een grote kom en kneed met de hand tot een soepel deeg. Voeg wat yoghurt toe wanneer het deeg te droog is of wat boekweit wanneer het te nat is.

Vet een quichevorm in (die van mij is vierkant, maar rond kan natuurlijk ook) en druk het deeg met de hand in de vorm. Doe wat boekweitmeel op je handen tegen het plakken. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koelkast.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Ga verder met de vulling. Snijd de mango in hele kleine blokjes en de ui in dunne ringen. Pers de knoflook uit. Meng in een kom de eieren met yoghurt, knoflook en de helft van de feta. Voeg een snuf peper en zout toe.

Haal de vorm uit de koelkast en verdeel de ui en de blokjes mango over de bodem. Schenk de vulling erin en verkruimel de overige feta erover. Bak de quiche 30 tot 35 minuten in het midden van de oven of tot hij stevig en licht goudbruin is.

Laat de quiche afkoelen en garneer met kiemen. De mango chutney is optioneel. Je kunt de quiche prima zonder eten, maar mocht je mango chutney in huis hebben dan is dit een lekkere toevoeging!

Hartige quiche met feta en mango, Gezonde quiche, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije Paasrecepten, Glutenvrije quiche bodem, Glutenvrije taartbodem

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Charlotte

    Als ik de bodem maak volgens het recept is het echt veeel te nat.
    Kan er op deze manier niks mee. Nog wat boekweitmeel toegevoegd maar moet echt heel veel bij wil ik het droger krijgen

    Antwoord
    • Bo

      Sommige yoghurt soorten zijn wat voller dan de ander, vandaar dat ik in het recept adviseer om eventueel wat boekweitmeel toe te voegen :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *