...

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

door | dec 6, 2020 | Kerstrecepten, Recepten, Vis, Voorafjes | 10 reacties

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik nooit een standaard gerecht op tafel zal zetten tijdens de feestdagen, maar het wel altijd heel leuk vind om een culinaire twist te geven aan klassieke gerechten. Neem bijvoorbeeld deze garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus. Een heerlijk voorgerecht dat je ook nog eens binnen maximaal tien minuten gemaakt hebt. Zoals het heurt met ingrediënten als Hollandse garnaaltjes en cocktailsaus. Wat zeg ik: een góddelijke cocktailsaus! Met stipt de ster van dit gerecht. Geloof mij, na dit recept zul je nooit meer terug willen naar zo’n kant en klare fles veel te zoete cocktailsaus, zó lekker is hij.

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

Goddelijke cocktailsaus

Ik leerde deze cocktailsaus maken tijdens een online kookworkshop van tomatenmerk Mutti en vrouwelijke meesterkok Angelique Schmeinck. (Remember deze video waarin ik mee mocht met CuliAir, het enige luchtballon restaurant ter wereld? Angelique is de chef én bedenker van deze waanzinnige culinaire ballonvaart). Bij het proeven van de saus, die eigenlijk bedoeld was tomaatdressing bij een compleet ander gerecht, deed hij me direct denken aan cocktailsaus. Maar dan extreem romig en super smaakvol.

Lang verhaal kort: hieronder vind je mijn Beaufood versie op de klassieke garnalen cocktail met Hollandse garnalen, verse dille en de lekkerste cocktailsaus ever. Verder maak je dit gerecht af met knapperige toastjes en appelkappers. Je weet wel, die uit de kluiten gewassen kappertjes met een steeltje. Gewone kappertjes zijn de ongeopende bloemknoppen van de kappertjesplant, maar als de bloemknoppen bevrucht worden dan ontstaat er een soort van bes. Voilà, een appelkapper! Of de kapperappel. Kan allebei.

Geniet van dit lekkere voorgerecht!

Heb je deze feestelijke voorgerechten al gezien?

Vegan coquilles in knoflookboter

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

Dit heb je nodig voor deze garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus / vier personen:

  • 300 gr Hollandse garnalen
  • stuk of 8 appelkappers
  • toastjes of crackertjes om erbij te serveren/dippen
  • paar takjes verse dille als garnering

Voor de goddelijke cocktailsaus

  • 1 heel ei
  • 15 gr appelazijn
  • 15 gr dijon mosterd
  • paar drupjes tabasco
  • 40 gr Mutti Doppiodit is dubbel geconcentreerde tomatenpuree en kun je eventueel vervangen door gewone tomatenpuree
  • 50 gr passata
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • Optioneel voor echte cocktailsaus: een mini scheutje cognac

 

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker, voeg een snuf peper en zout toe en schenk als laatste de zonnebloem en -olijfolie langs de zijkant in de maatbeker.

Zet je staafmixer in de beker, draai rond en trek hem heel langzaam omhoog. Door de staafmixer langzaam omhoog te halen heb je binnen een paar seconden een mega luchtige saus.

Schep twee eetlepels cocktailsaus op een bordje of in een kleine kom (wat je leuk vindt) en smeer uit met de bolle kant van een lepel. Sluit af met garnalen, appelkappers, hier en daar een takje verse dille en toastjes.

Garnalen cocktail met goddelijke cocktailsaus

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

  1. Geertje

    Hoi Bo, kun je ook n andere drank erin doen ipv cognac?

    Antwoord
  2. Ans

    Heb er ipv appelazijn frambozenazijn in gedaan was erg lekker

    Antwoord
  3. M. Mulder

    Dag Beau,
    Ik heb deze prachtige saus nu twee keer gemaakt en beide keren was het een groot succes! Ik heb wel de ingrediënten voorverwarmd omdat ik bang was dat het zou mislukken met de spullen uit mijn best koude bijkeuken. Gewoon, alles vooraf in een warm badje gelegd. Ook heb ik een zoet iets (een keer honing en een keer agave) erbij gedaan, misschien een vloek in de kerk, maar het maakte voor mij de saus zachter aangezien ik een best scherpe azijn had gebruikt.
    Wat ook handig is: de saus blijft lang goed in de koelkast, zeker meer dan een week.
    Ik dank je hartelijk voor dit mooie recept en al je andere prachtige recepten, geweldig werk!!

    Antwoord
    • Bo

      Wat een goede tip om er een zoetje doorheen te doen! Dit probeer ik de volgende keer ook. Liefs, Bo

      Antwoord
  4. Jessica

    Ik heb deze met kerst als voorgerecht gemaakt! Groot succes! Als mosterdhater had ik er achteraf denk ik wat minder mosterd in gedaan maar dat is persoonlijk :)

    Antwoord
    • Bo

      Haha.. De volgende keer een inimini beetje mosterd dan ;)

      Antwoord
  5. Tessa

    Hi,

    Vraagje, kun je deze saus ook paar uur van te voren maken of wordt hij dan minder lekker?

    xx Tessa

    Antwoord
    • Bo

      Nee hoor, je kunt de saus prima een paar uur of een dag van te voren maken!

      Antwoord
  6. Corry Bertens

    Prachtige heelijke recepten

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *