...

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

door | dec 13, 2016 | Kerstrecepten, Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

Vandaag heb ik een heeeel lekker en super simpel voorgerechtje voor jullie. Deze glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room zijn perfect voor wie iets moois op tafel wil zetten maar daar niet te veel tijd aan kwijt wil zijn. Je wilt wanneer je een etentje geeft natuurlijk wel gezellig met je gasten kunnen kletsen in plaats van uren in de keuken te staan. Over iets minder dan twee weken is het alweer kerst en met mijn vriendinnen vier ik dat altijd een weekje eerder. Ik ga dit jaar lekker voor ze koken – drie gangen jawel – en ik twijfel nog over het voorgerecht.. De tonijntartaatjes met avocado en sesam die ik vorige week plaatste liepen als een trein, maar daarentegen doet gerookte zalm het ook áltijd goed in gerechten. Maar hee, het is feest dus misschien moet ik ze maar gewoon allebei maken :D

Voor deze taartjes maak ik gebruik van glutenvrij bladerdeeg, maar je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken wanneer je geen last krijgt van gluten. Qua smaak zul je geen verschil proeven. Om de taartjes te maken heb je een muffinvorm nodig. Hierin leg de je plakjes bladerdeeg en je oven doet de rest om er mooie taartjes van te maken. Easy peasy!

 

Dit heb je nodig voor vier glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

  • 4 vellen glutenvrij bladerdeeg – je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken
  • 130 gr gerookte zalm
  • 100 gr zure room
  • bosje verse dille – zo’n 15 gr
  • een handje geroosterde hazelnoten
  • 1/2 rode ui – fijne ringetjes
  • snuf zwarte peper

 

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet vier holtes van een muffinvorm licht in. Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm (zie foto) en zet hem voor 15 a 20 minuten in de oven tot de taartjes mooi bruin en gerezen zijn.

 

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

 

Ga verder met de dille room. Snijd de dille fijn – houd een paar takjes achter voor de garnering – en meng in een kommetje samen met een snuf peper en de zure room.

Haal de taartjes uit de vorm en verdeel ze over vier kleine borden of serveer ze op een groot plateau waar iedereen ze vanaf kan pakken.

Vul de taartjes met gerookte zalm en sluit af met de dille room, hazenootjes, rode ui, een takje dille en nog een snuf peper.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *