Vandaag heb ik een heeeel lekker en super simpel voorgerechtje voor jullie. Deze glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room zijn perfect voor wie iets moois op tafel wil zetten maar daar niet te veel tijd aan kwijt wil zijn. Je wilt wanneer je een etentje geeft natuurlijk wel gezellig met je gasten kunnen kletsen in plaats van uren in de keuken te staan. Over iets minder dan twee weken is het alweer kerst en met mijn vriendinnen vier ik dat altijd een weekje eerder. Ik ga dit jaar lekker voor ze koken – drie gangen jawel – en ik twijfel nog over het voorgerecht.. De tonijntartaatjes met avocado en sesam die ik vorige week plaatste liepen als een trein, maar daarentegen doet gerookte zalm het ook áltijd goed in gerechten. Maar hee, het is feest dus misschien moet ik ze maar gewoon allebei maken :D
Voor deze taartjes maak ik gebruik van glutenvrij bladerdeeg, maar je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken wanneer je geen last krijgt van gluten. Qua smaak zul je geen verschil proeven. Om de taartjes te maken heb je een muffinvorm nodig. Hierin leg de je plakjes bladerdeeg en je oven doet de rest om er mooie taartjes van te maken. Easy peasy!
Dit heb je nodig voor vier glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room
- 4 vellen glutenvrij bladerdeeg – je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken
- 130 gr gerookte zalm
- 100 gr zure room
- bosje verse dille – zo’n 15 gr
- een handje geroosterde hazelnoten
- 1/2 rode ui – fijne ringetjes
- snuf zwarte peper
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden en vet vier holtes van een muffinvorm licht in. Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm (zie foto) en zet hem voor 15 a 20 minuten in de oven tot de taartjes mooi bruin en gerezen zijn.
Ga verder met de dille room. Snijd de dille fijn – houd een paar takjes achter voor de garnering – en meng in een kommetje samen met een snuf peper en de zure room.
Haal de taartjes uit de vorm en verdeel ze over vier kleine borden of serveer ze op een groot plateau waar iedereen ze vanaf kan pakken.
Vul de taartjes met gerookte zalm en sluit af met de dille room, hazenootjes, rode ui, een takje dille en nog een snuf peper.
0 reacties