Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

door | dec 13, 2016 | Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

Vandaag heb ik een heeeel lekker en super simpel voorgerechtje voor jullie. Deze glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room zijn perfect voor wie iets moois op tafel wil zetten maar daar niet te veel tijd aan kwijt wil zijn. Je wilt wanneer je een etentje geeft natuurlijk wel gezellig met je gasten kunnen kletsen in plaats van uren in de keuken te staan. Over iets minder dan twee weken is het alweer kerst en met mijn vriendinnen vier ik dat altijd een weekje eerder. Ik ga dit jaar lekker voor ze koken – drie gangen jawel – en ik twijfel nog over het voorgerecht.. De tonijntartaatjes met avocado en sesam die ik vorige week plaatste liepen als een trein, maar daarentegen doet gerookte zalm het ook áltijd goed in gerechten. Maar hee, het is feest dus misschien moet ik ze maar gewoon allebei maken :D

Voor deze taartjes maak ik gebruik van glutenvrij bladerdeeg, maar je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken wanneer je geen last krijgt van gluten. Qua smaak zul je geen verschil proeven. Om de taartjes te maken heb je een muffinvorm nodig. Hierin leg de je plakjes bladerdeeg en je oven doet de rest om er mooie taartjes van te maken. Easy peasy!

 

Dit heb je nodig voor vier glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

  • 4 vellen glutenvrij bladerdeeg – je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken
  • 130 gr gerookte zalm
  • 100 gr zure room
  • bosje verse dille – zo’n 15 gr
  • een handje geroosterde hazelnoten
  • 1/2 rode ui – fijne ringetjes
  • snuf zwarte peper

 

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet vier holtes van een muffinvorm licht in. Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm (zie foto) en zet hem voor 15 a 20 minuten in de oven tot de taartjes mooi bruin en gerezen zijn.

 

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

 

Ga verder met de dille room. Snijd de dille fijn – houd een paar takjes achter voor de garnering – en meng in een kommetje samen met een snuf peper en de zure room.

Haal de taartjes uit de vorm en verdeel ze over vier kleine borden of serveer ze op een groot plateau waar iedereen ze vanaf kan pakken.

Vul de taartjes met gerookte zalm en sluit af met de dille room, hazenootjes, rode ui, een takje dille en nog een snuf peper.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Foodbloggers kerstmenu 2016 - Keuken♥Liefde - […] Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room […]
  2. Een heerlijk driegangen kerstmenu inclusief wijnsuggesties - Beaufood - […] Glutenvrije bladerdeeg taartjes met gerookte zalm en dille room […]
  3. Een 3-gangen kerstdiner - Puur Suzanne. | FOOD & LIFESTYLE - […] Bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room […]
  4. Foodbloggers Kerstmenu: inspiratie voor een heerlijke avond - Focus on Foodies - […] friends Bo, Annemiek en Suzanne maakten ook een heerlijk kerstmenu! Zij gingen aan de slag met bladerdeegtaartjes met gerookte zalm…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.