...

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

door | dec 13, 2016 | Kerstrecepten, Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

Vandaag heb ik een heeeel lekker en super simpel voorgerechtje voor jullie. Deze glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room zijn perfect voor wie iets moois op tafel wil zetten maar daar niet te veel tijd aan kwijt wil zijn. Je wilt wanneer je een etentje geeft natuurlijk wel gezellig met je gasten kunnen kletsen in plaats van uren in de keuken te staan. Over iets minder dan twee weken is het alweer kerst en met mijn vriendinnen vier ik dat altijd een weekje eerder. Ik ga dit jaar lekker voor ze koken – drie gangen jawel – en ik twijfel nog over het voorgerecht.. De tonijntartaatjes met avocado en sesam die ik vorige week plaatste liepen als een trein, maar daarentegen doet gerookte zalm het ook áltijd goed in gerechten. Maar hee, het is feest dus misschien moet ik ze maar gewoon allebei maken :D

Voor deze taartjes maak ik gebruik van glutenvrij bladerdeeg, maar je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken wanneer je geen last krijgt van gluten. Qua smaak zul je geen verschil proeven. Om de taartjes te maken heb je een muffinvorm nodig. Hierin leg de je plakjes bladerdeeg en je oven doet de rest om er mooie taartjes van te maken. Easy peasy!

 

Dit heb je nodig voor vier glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room

  • 4 vellen glutenvrij bladerdeeg – je kunt ook gewoon bladerdeeg gebruiken
  • 130 gr gerookte zalm
  • 100 gr zure room
  • bosje verse dille – zo’n 15 gr
  • een handje geroosterde hazelnoten
  • 1/2 rode ui – fijne ringetjes
  • snuf zwarte peper

 

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet vier holtes van een muffinvorm licht in. Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vorm (zie foto) en zet hem voor 15 a 20 minuten in de oven tot de taartjes mooi bruin en gerezen zijn.

 

Glutenvrije bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room, Gezonde blogs, Glutenvrije blogs, Glutenvrije voorgerechten kerst, Lekkere voor gerechten kerst, Voorgerechten gerookte zalm, Bladerdeeg taartjes uit de oven. Beaufood recepten

 

Ga verder met de dille room. Snijd de dille fijn – houd een paar takjes achter voor de garnering – en meng in een kommetje samen met een snuf peper en de zure room.

Haal de taartjes uit de vorm en verdeel ze over vier kleine borden of serveer ze op een groot plateau waar iedereen ze vanaf kan pakken.

Vul de taartjes met gerookte zalm en sluit af met de dille room, hazenootjes, rode ui, een takje dille en nog een snuf peper.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *