Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert: ze zijn suuuuper makkelijk te maken. Ik maakte ze eerder als voorgerecht tijdens ons thuisdiner voor Mike zijn verjaardag, alleen dan met verse langoustines. Nu is het best een werkje om voor een hele tafel vol gasten langoustines te pellen (plus ook redelijk aan de prijs) en daarom maakte ik een andere variant a la garnalen cocktail. Garnalen cocktails zijn nog altijd enorm populair als voorgerecht en dit is een nét iets originelere variant daarop, in de vorm van een hartige tompouce. All you need is avocado, bladerdeeg, zelfgemaakte cocktailsaus en Hollandse garnalen.

Geniet ervan en ik ben benieuwd naar jullie creaties :D Deel je ze me me op Instagram?

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze hartige tompouce a la garnalen cocktail / 4 personen

  • 2 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaadjes
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 2 grote avocado’s
  • sap van een 1/2 limoen
  • 4 el granaatappelpitjes
  • klein bosje verse peterselie
  • Optioneel: een spuitzak voor de avocado crème

Voor de cocktailsaus

  • 50 gr crème fraîche
  • 3 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 tl tabasco

 

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Ontdooi de vellen bladerdeeg en snijd vervolgens elk vel in vier lange repen. Leg de repen op de bakplaat. Klop het ei los en besmeer de reepjes licht in met ei. Bestrooi ze met sesamzaadjes en bak de ze 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de cocktailsaus. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

Ontpit de avocado’s en pureer het vruchtvlees (bijvoorbeeld met een staafmixer) samen met limoensap tot een mooie crème. Schep het geheel in een spuitzak zodat je er straks toefjes mee kunt maken.

Zijn de tompoucen mooi goudbruin en gerezen? Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Spuit nu toefjes avocado crème op de eerste vier tompoucen en leg de overige vier erbovenop. Druk ze zacht aan. Spuit vervolgens weer toefjes avocado op de tompoucen en sluit af met Hollandse garnalen, gehakte peterselie en granaatappelpitten. Ik deed er nog een extra snuf zwarte peper over.

Nu kunnen we de borden opmaken! Smeer op elk bord een dikke streep zelfgemaakte cocktailsaus en zet daarop een hartige tompouce. De cocktailsaus die je overhoudt kun je er los bij serveren in een kommetje.

Eet smakelijk :D

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Laatst liet ik op Instagram in een story zien dat ik artisjok met een lekkere dip zat te eten. Nou - dat heb ik geweten, mijn inbox stroomde vól met vragen. De vraag die het meest werd gesteld: hoe maak je artisjok klaar? Dat begrijp ik wel, want zo'n artisjok ziet er...

Lees meer
Perfect malse octopus van de barbecue met balsamicosaus

Perfect malse octopus van de barbecue met balsamicosaus

Er zijn soms van die gerechten die me echt bezighouden. Slapeloze nachten, eindeloze Google-sessies, tig tripjes naar de winkel. Gevolgd door heel wat experimenten, om dat riedeltje vervolgens weer te herhalen. Nou beste mensen, dit was er zo een. Ik ben zooo lang...

Lees meer
Poké bowl met tonijn tataki en gember-mayonaise

Poké bowl met tonijn tataki en gember-mayonaise

Ik vond het wel weer eens tijd voor een poké bowl. Noem het een veredelde salade, noem het uit elkaar gevallen sushi - allemaal prima. Want het feit is: het is ver-ruk-ke-lijk lekker. Dit keer maakte ik er eentje met tonijn tataki in de hoofdrol: de zachte vis, die ik...

Lees meer

10 Comments

10 Reacties

  1. Ans Ruitenberg

    dit kan toch ook met die heerlijke cocktailsaus van jou en zal dit ook lekker zijn met wontonvelletjes i.p.v bladerdeeg

    Antwoord
    • Bo

      Yes dat kan zeker! Die cocktailsaus smaakt hier top bij. Wonton velletjes heb ik bij dit recept nog niet geprobeerd..

      Antwoord
  2. Marie Paule Moris

    Graag nog wat van jou BIEZONDERE keuken .

    Antwoord
  3. Anne

    Hii Bo, weet je een vegetarisch alternatief voor de garnalen?
    Lijkt me heerlijk deze tompouce!
    Groetjes Anne

    Antwoord
    • Bo

      Ik zag dus bij de toko laatst vegetarische garnalen! Dit lijkt mij een super leuk alternatief, alleen heb ik ze zelf nog niet geproefd..

      Antwoord
  4. Maudy

    Super leuk! Deze gaan we maken voor 2e kerstdag. Mijn schoonzus houdt echter niet van vis, wat raad je aan als variant voor haar?

    Antwoord
  5. Charissa IJzendoorn

    Bij mijn schoonfamilie trekken we altijd lootjes wie wat moet maken en dit jaar hebben wij het voorgerecht getrokken dus wil dit gaan maken. 1 persoon kan alleen niet tegen avocado. Weet je daar misschien een alternatief voor? Dacht zelf aan doperwten mousse.

    Antwoord
  6. Carlijn

    Hi,

    Ik wil dit graag voor ons kerstdiner maken, maar ik vroeg me af of ik het bladerdeeg een paar uur van te voren kan bakken? Of wordt het dan minder lekker en is het dus beter het op het moment zelf allemaal te doen?

    Bedankt alvast!

    Antwoord
    • Bo

      Nee, ik zou dit echt op het laatste moment doen voor de krokantheid :) Als je ze echt van tevoren wilt maken, dan maximaal de ochtend van te voren en vervolgens bewaren in een luchtdicht bakje. Eet smakelijk :D

      Antwoord
      • Carlijn

        Heel erg bedankt voor je reactie! Ik heb je advies opgevolgd en ben, as we speak, met het gerecht bezig. Fijne kerst!

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.