Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert: ze zijn suuuuper makkelijk te maken. Ik maakte ze eerder als voorgerecht tijdens ons thuisdiner voor Mike zijn verjaardag, alleen dan met verse langoustines. Nu is het best een werkje om voor een hele tafel vol gasten langoustines te pellen (plus ook redelijk aan de prijs) en daarom maakte ik een andere variant a la garnalen cocktail! Garnalen cocktails zijn nog altijd enorm populair als voorgerecht en dit is een nét even iets originelere variant daarop, in de vorm van een hartige tompouce. All you need is avocado, bladerdeeg, zelfgemaakte cocktailsaus en Hollandse garnalen.

Geniet ervan en ik ben benieuwd naar jullie creaties :D Deel je ze me me via Instagram?

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze hartige tompouce a la garnalen cocktail / 4 personen

  • 2 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaadjes
  • 200 gr Hollandse garnalen – Tip: nu speciaal voor kerst in de aanbieding bij Jumbo!
  • 2 grote avocado’s
  • sap van een 1/2 limoen
  • 4 el granaatappelpitjes
  • klein bosje verse peterselie
  • Optioneel: een spuitzak voor de avocado crème

Voor de cocktailsaus

  • 50 gr crème fraîche
  • 3 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 tl tabasco

 

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Ontdooi de vellen bladerdeeg en snijd vervolgens elk vel in vier lange repen. Leg de repen op de bakplaat. Klop het ei los en besmeer de reepjes licht in met ei. Bestrooi ze met sesamzaadjes en bak de ze 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de cocktailsaus. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

Ontpit de avocado’s en pureer het vruchtvlees (bijvoorbeeld met een staafmixer) samen met limoensap tot een mooie crème. Schep het geheel in een spuitzak zodat je er straks toefjes mee kunt maken.

Zijn de tompoucen mooi goudbruin en gerezen? Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Spuit nu toefjes avocado crème op de eerste vier tompoucen en leg de overige vier erbovenop. Druk ze zacht aan. Spuit vervolgens weer toefjes avocado op de tompoucen en sluit af met Hollandse garnalen, gehakte peterselie en granaatappelpitten. Ik deed er nog een extra snuf zwarte peper over.

Nu kunnen we de borden opmaken! Smeer op elk bord een dikke streep zelfgemaakte cocktailsaus en zet daarop een hartige tompouce. De cocktailsaus die je overhoudt kun je er los bij serveren in een kommetje.

Eet smakelijk :D

Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email
7 Comments
  1. Bij mijn schoonfamilie trekken we altijd lootjes wie wat moet maken en dit jaar hebben wij het voorgerecht getrokken dus wil dit gaan maken. 1 persoon kan alleen niet tegen avocado. Weet je daar misschien een alternatief voor? Dacht zelf aan doperwten mousse.

  2. Hi,

    Ik wil dit graag voor ons kerstdiner maken, maar ik vroeg me af of ik het bladerdeeg een paar uur van te voren kan bakken? Of wordt het dan minder lekker en is het dus beter het op het moment zelf allemaal te doen?

    Bedankt alvast!

    1. Nee, ik zou dit echt op het laatste moment doen voor de krokantheid :) Als je ze echt van tevoren wilt maken, dan maximaal de ochtend van te voren en vervolgens bewaren in een luchtdicht bakje. Eet smakelijk :D

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!