...

Gezonde chocoladetruffels met koffie

Gezonde chocoladetruffels met koffie

chocoladetruffels-maken

Ik heb me vandaag toch een heerlijk recept voor je! Perféct voor op de paastafel. Afgelopen week stak ik de welbekende chocoladetruffels in een gezonder jasje. Met een romige vulling gemaakt van enkel pure ingrediënten zoals cacaopoeder, plantaardige havermelk en ahornsiroop. Van deze vulling rollen we balletjes, dippen deze vervolgens in pure chocolade en toppen ze af met verse koffieboontjes (daarover hieronder meer!) en korreltjes zeezout. Het resultaat zijn deze héérlijke, gezondere chocoladetruffels met een vulling van romige ganache, omhuld met een knapperig laagje van pure chocolade en crunch van koffie. Want combineer goede koffie met pure chocolade en je hebt een waar smaakbommetje..

Ik vertel je er meer over!

chocoladetruffels-maken

chocoladetruffels-maken

Koffie en chocolade

Koffie en chocolade zijn twee hele, héle dikke smaakvrienden. Op zichzelf zijn deze twee ingrediënten al heerlijk, maar combineer ze en je hebt een ware smaakexplosie. Het is dan wel van belang dat je kiest voor zo puur mogelijke chocolade (liefst met een cacaogehalte van minimaal 85% en zo min mogelijk suiker) en écht lekkere koffie. Mijn favoriet? De biologische, Fairtrade koffiebonen van Café Intención. De koffiebonen zijn afkomstig van kleine boeren uit Midden- en Zuid Amerika. De bonen vormen een melange die wordt samengesteld uit de beste Arabica bonen. En dat ruik én proef je :) Heerlijke koffie met een mooi cremèlaagje. Wist je dat je koffieboontjes daarnaast ook perfect als crunch op gerechten kunt gebruiken?

chocoladetruffels-maken

Gezonde chocoladetruffels

Deze chocoladetruffels zijn echt super easy te maken en zijn ook nog eens geheel vegan, mits je vegan chocolade gebruikt. Oh en, zei ik al dat je maar vijf ingrediënten nodig hebt :) We maken een eenvoudige vulling van cacaopoeder, havermelk en ahornsiroop (that’s it!), rollen er balletjes van en wentelen deze vervolgens door gesmolten pure chocolade. De truffels kunnen, naast een subtiele koffie aroma, namelijk ook wel een lekkere bite gebruiken. Dus pak je vijzel erbij (of een scherp mes), hak een paar koffieboontjes tot kruim en strooi dit als topping over de chocolade truffels. Tip: doe dit wel voordat de gesmolten chocolade uithardt, anders blijft de koffie crunch niet ‘plakken’ aan te truffels. 

Geniet van deze gezonde chocolade truffels! En drink er vooral net als ik een heerlijke cappuccino met havermelk bij :D 

chocoladetruffels-maken

Zin in nog meer recepten met koffie?

chocoladetruffels-maken

Gezonde chocoladetruffels met koffie

5 van 7 stemmen
Gang Tussendoortje, Zoet
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 40 gr cacaopoeder
  • 30 ml havermelk - of ander soort plantaardige melk)
  • 30 ml ahornsiroop
  • 60 gr pure cocolade
  • 1 el biologische koffieboontjes van Café Intención

Instructies
 

  • Meng in een kleine kom de cacaopoeder, havermelk en ahornsiroop. Roer met behulp van een vork rustig door elkaar tot alles goed gemengd is. Prak net zo lang tot je een samenhangend geheel hebt.
  • Note: Het kan even duren (dit komt door de cacaopoeder) voordat alle ingrediënten gemengd zijn. Als de vulling te droog is voeg je een extra lepel havermelk toe, als deze te nat is een theelepel extra cacaopoeder. Maar als je extract de hoeveelheden uit het ingrediëntenlijstje aanhoudt moet het hélemaal goed komen!
  • Zet de vulling een kwartiertje in de vriezer of koelkast. Schep daarna met een theelepel 8 hoopjes van de vulling en vorm daar vervolgens met de hand kleine balletjes van.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Vijzel (of hak) de koffieboontjes tot kruim.
  • Leg een stuk bakpapier op een bord. Wentel de balletjes door de gesmolten chocolade. Tip: gebruik twee kleine vorkjes.
  • Strooi de koffie crunch over de chocolade en sluit af met een paar korreltjes zeezout. Ook heerlijk: een paar gedroogde chili vlokjes!
  • Laat de bonbons een half uurtje uitharden in de koelkast. Na een dagje koelkast zijn de bonbons het allerlekkerst! Je kunt ze een week bewaren in een afgesloten bakje. Buiten de koelkast kan ook, maar in de koelkast blijven ze het lekkerst.
Trefwoord Chocolade, Chocoladetruffels, Vegan
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

chocoladetruffels-maken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. lara

    5 sterren
    Klinkt lekker, dank je voor het recept.

    Antwoord
  2. Justin

    5 sterren
    Ik wilde even laten weten dat ik jouw recept voor chocoladetruffels heb uitgeprobeerd tijdens mijn vakantie en het was fantastisch! Ik was een beetje nerveus omdat ik normaal gesproken geen ervaren kok ben, maar de instructies waren zo duidelijk en gemakkelijk te volgen dat het hele proces zonder problemen verliep.

    Antwoord
    • Bo

      Jaaa leuk om te horen!

      Antwoord
  3. Lot

    5 sterren
    Wat heerlijk zeg! Ik heb er (ik had niet genoeg cacaopoeder) een eetlepel oploskoffie door gedaan was ook topppp! Liefs, Lot

    Antwoord
  4. Zonderzooi

    Oohhh ze zijn zó lekker Bo! En zo simpel ook om te maken zeg, binnen no time al klaar. Love de combinatie van koffie en chocolade. Ga ze zeker vaker maken voor als ik bezoek heb bijvoorbeeld. Ga zo door met al je heerlijkheid en vrolijkheid online altijd! Liefs, Dalí

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept