...

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Ik lachte mijn moeder vroeger altijd een beetje uit als ze zei dat ze écht een kop koffie nodig had. Nou mam, now I feel you, met mijn drukke baan en minstens net zo drukke peuter in huis ;) Koffie is niet meer weg te denken in huize Beaufood. En dan heb ik het over goéde koffie he, maar daarover hieronder meer. Ik drink zo’n twee koffie per dag, hoe is dat bij jullie? Ik begin mijn ochtend graag met een cappuccino met havermelk. Aan tafel of, als daar tijd voor is, in het zonnetje in de tuin en bij ren en vliegochtenden in mijn to go beker in de auto. En als ik een kickstart nodig heb drink ik graag deze super romige vegan koffie smoothie. Gemaakt met (jawel) 100% Arabica koffie, havermelk, banaan, een snufje cacaopoeder en dadel. Heer-lijk. Voor een extra vullende smoothie doe ik er soms ook nog drie eetlepels havermout door. Echt een aanrader. Ook heel geschikt als tussendoortje trouwens of als origineel drankje tijdens de paas brunch!

Vegan koffie smoothie

Koffie in een smoothie?

Even terug naar die goede koffie. In mijn machine vind je standaard de biologische bonen van Café Intención. Duurzame, pure, Fairtrade koffiebonen van top kwaliteit. Verkrijgbaar in espresso- en koffiebonen en krachtige filterkoffie. De koffieboeren verbouwen de bonen onder natuurlijke omstandigheden, zonder toevoegingen van niet natuurlijke meststoffen. En, zoals meestal het geval met goede producten, dat proef je terug! Nu is koffie misschien niet het eerste ingrediënt waaraan je denkt bij een smoothie en dat terwijl koffie juist een héle fijne toevoeging is. Niet alleen vanwege de lekkere koffiesmaak, maar wist je ook dat cafeïne een positief effect heeft op je bloedcirculatie? Daarbij is de combinatie koffie, cacao en banaan gewoon hemels. Tip: gebruik vooral bevroren banaan in je koffie smoothie. Hierdoor wordt hij lekker fris. Kortom, duik de keuken in voor deze gezonde koffie smoothie. Ik hoop dat je hem net zo lekker vindt als ik!

PS. Benieuwd naar mijn dagelijkse koffie momentjes? Check dan even deze video op Instagram :D

Zin in nog meer recepten met koffie?

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Dit heb je nodig voor deze vegan koffie smoothie / 1 persoon

 • 75 ml vers gezette koffie – afgekoeld 
 • 1 banaan – liefst bevroren, daarmee wordt je smoothie het allerlekkerst!
 • 140 ml havermelk 
 • 1 tl cacaopoeder 
 • Snufje kaneel  
 • 1 grote zachte dadel – ontpit

 

Zo maak je hem

Zet de koffie en laat hem daarna afkoelen (eventueel in de koelkast). 

Doe de afgekoelde koffie samen met de (bevroren) banaan en alle overige ingrediënten in je blender en blend tot romige smoothie. 

Schenk hem in een mooi glas en geniet! Je kunt hem ook in een to go beker doen en meenemen voor onderweg.

Vegan koffie smoothie

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Gezonde cake met bieten en chocolade

Gezonde cake met bieten en chocolade

Ja - dat lees je goed. Dit is inderdaad een gezonde cake met chocolade én bietjes. Dat klinkt misschien als een vreemde combi maar laat me deze misvatting meteen even rechtzetten: dit is goud! Om te beginnen vind ik het ideaal dat zelfs een zoetig baksel groenten kan...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Cafe du jour

  Wat een origineel artikel, lijkt mij erg lekker met Lavazza koffiebonen. Groetjes, Felix

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *