...

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Ik lachte mijn moeder vroeger altijd een beetje uit als ze zei dat ze écht een kop koffie nodig had. Nou mam, now I feel you, met mijn drukke baan en minstens net zo drukke peuter in huis ;) Koffie is niet meer weg te denken in huize Beaufood. En dan heb ik het over goéde koffie he, maar daarover hieronder meer. Ik drink zo’n twee koffie per dag, hoe is dat bij jullie? Ik begin mijn ochtend graag met een cappuccino met havermelk. Aan tafel of, als daar tijd voor is, in het zonnetje in de tuin en bij ren en vliegochtenden in mijn to go beker in de auto. En als ik een kickstart nodig heb drink ik graag deze super romige vegan koffie smoothie. Gemaakt met (jawel) 100% Arabica koffie, havermelk, banaan, een snufje cacaopoeder en dadel. Heer-lijk. Voor een extra vullende smoothie doe ik er soms ook nog drie eetlepels havermout door. Echt een aanrader. Ook heel geschikt als tussendoortje trouwens of als origineel drankje tijdens de paas brunch!

Vegan koffie smoothie

Koffie in een smoothie?

Even terug naar die goede koffie. In mijn machine vind je standaard de biologische bonen van Café Intención. Duurzame, pure, Fairtrade koffiebonen van top kwaliteit. Verkrijgbaar in espresso- en koffiebonen en krachtige filterkoffie. De koffieboeren verbouwen de bonen onder natuurlijke omstandigheden, zonder toevoegingen van niet natuurlijke meststoffen. En, zoals meestal het geval met goede producten, dat proef je terug! Nu is koffie misschien niet het eerste ingrediënt waaraan je denkt bij een smoothie en dat terwijl koffie juist een héle fijne toevoeging is. Niet alleen vanwege de lekkere koffiesmaak, maar wist je ook dat cafeïne een positief effect heeft op je bloedcirculatie? Daarbij is de combinatie koffie, cacao en banaan gewoon hemels. Tip: gebruik vooral bevroren banaan in je koffie smoothie. Hierdoor wordt hij lekker fris. Kortom, duik de keuken in voor deze gezonde koffie smoothie. Ik hoop dat je hem net zo lekker vindt als ik!

PS. Benieuwd naar mijn dagelijkse koffie momentjes? Check dan even deze video op Instagram :D

Zin in nog meer recepten met koffie?

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Dit heb je nodig voor deze vegan koffie smoothie / 1 persoon

 • 75 ml vers gezette koffie – afgekoeld 
 • 1 banaan – liefst bevroren, daarmee wordt je smoothie het allerlekkerst!
 • 140 ml havermelk 
 • 1 tl cacaopoeder 
 • Snufje kaneel  
 • 1 grote zachte dadel – ontpit

 

Zo maak je hem

Zet de koffie en laat hem daarna afkoelen (eventueel in de koelkast). 

Doe de afgekoelde koffie samen met de (bevroren) banaan en alle overige ingrediënten in je blender en blend tot romige smoothie. 

Schenk hem in een mooi glas en geniet! Je kunt hem ook in een to go beker doen en meenemen voor onderweg.

Vegan koffie smoothie

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Affogato met meringue en advocaat

Affogato met meringue en advocaat

Ohhh lieve mensen, dit is wat mij betreft hét paasrecept van het jaar. Affogato met meringue en advocaat.. Affogato is een Italiaans koffie recept. Hierbij doe je een bolletje vanille ijs in een kopje en schenk je daar vervolgens espresso over. Gewéldig als afsluiter...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Cafe du jour

  Wat een origineel artikel, lijkt mij erg lekker met Lavazza koffiebonen. Groetjes, Felix

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *