...

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Ik lachte mijn moeder vroeger altijd een beetje uit als ze zei dat ze écht een kop koffie nodig had. Nou mam, now I feel you, met mijn drukke baan en minstens net zo drukke peuter in huis ;) Koffie is niet meer weg te denken in huize Beaufood. En dan heb ik het over goéde koffie he, maar daarover hieronder meer. Ik drink zo’n twee koffie per dag, hoe is dat bij jullie? Ik begin mijn ochtend graag met een cappuccino met havermelk. Aan tafel of, als daar tijd voor is, in het zonnetje in de tuin en bij ren en vliegochtenden in mijn to go beker in de auto. En als ik een kickstart nodig heb drink ik graag deze super romige vegan koffie smoothie. Gemaakt met (jawel) 100% Arabica koffie, havermelk, banaan, een snufje cacaopoeder en dadel. Heer-lijk. Voor een extra vullende smoothie doe ik er soms ook nog drie eetlepels havermout door. Echt een aanrader. Ook heel geschikt als tussendoortje trouwens of als origineel drankje tijdens de paas brunch!

Vegan koffie smoothie

Koffie in een smoothie?

Even terug naar die goede koffie. In mijn machine vind je standaard de biologische bonen van Café Intención. Duurzame, pure, Fairtrade koffiebonen van top kwaliteit. Verkrijgbaar in espresso- en koffiebonen en krachtige filterkoffie. De koffieboeren verbouwen de bonen onder natuurlijke omstandigheden, zonder toevoegingen van niet natuurlijke meststoffen. En, zoals meestal het geval met goede producten, dat proef je terug! Nu is koffie misschien niet het eerste ingrediënt waaraan je denkt bij een smoothie en dat terwijl koffie juist een héle fijne toevoeging is. Niet alleen vanwege de lekkere koffiesmaak, maar wist je ook dat cafeïne een positief effect heeft op je bloedcirculatie? Daarbij is de combinatie koffie, cacao en banaan gewoon hemels. Tip: gebruik vooral bevroren banaan in je koffie smoothie. Hierdoor wordt hij lekker fris. Kortom, duik de keuken in voor deze gezonde koffie smoothie. Ik hoop dat je hem net zo lekker vindt als ik!

PS. Benieuwd naar mijn dagelijkse koffie momentjes? Check dan even deze video op Instagram :D

Zin in nog meer recepten met koffie?

Vegan koffie smoothie

Vegan koffie smoothie

Dit heb je nodig voor deze vegan koffie smoothie / 1 persoon

  • 75 ml vers gezette koffie – afgekoeld 
  • 1 banaan – liefst bevroren, daarmee wordt je smoothie het allerlekkerst!
  • 140 ml havermelk 
  • 1 tl cacaopoeder 
  • Snufje kaneel  
  • 1 grote zachte dadel – ontpit

 

Zo maak je hem

Zet de koffie en laat hem daarna afkoelen (eventueel in de koelkast). 

Doe de afgekoelde koffie samen met de (bevroren) banaan en alle overige ingrediënten in je blender en blend tot romige smoothie. 

Schenk hem in een mooi glas en geniet! Je kunt hem ook in een to go beker doen en meenemen voor onderweg.

Vegan koffie smoothie

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.