“Bo dit moet je proeven!!” appte een vriendin mij laatst vanaf Tenerife. Barraquito. Een Spaanse koffie cocktail bestaande uit laagjes gecondenseerde melk, opgeschuimde melk, koffie en likeur. Ik ging op zoek naar een recept, proefde en was verliefd. Echt een ge-wel-dige cocktail dit om te serveren tijdens de feestdagen. De cocktail bestaat uit meerdere laagjes. Dit ziet er misschien wat ingewikkeld uit om te maken, maar dat is het allesbehalve. De laagjes in de cocktail maak je eenvoudigweg met behulp van een lepel. In deze reel op Instagram laat ik je zien hoe je deze heerlijke koffie cocktail maakt!
Licor 43 en gecondenseerde melk
Dé smaakmakers in deze cocktail. Licor 43 en gecondenseerde melk. Die laatste is in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar. Je vindt gecondenseerde melk meestal in blikvorm in het schap waar ook kokosmelk te vinden is. Speciaal voor mijn samenwerking met Alpro toverde ik deze cocktail om tot een vegan variant. Hiervoor vervangen we de gecondenseerde melk door gecondenseerde kokosmelk (verkrijgbaar bij de grotere AH en Jumbo en anders bij de Turkse winkel, Aziatische toko of online) en de melk door plantaardige melk. Vegan of niet vegan, beide cocktail versies zijn overheerlijk! Ik serveer deze barraquito graag in champagne glazen. Dat staat zo lekker feestelijk.
Geniet van deze heerlijke koffie cocktail!

Barraquito's (Spaanse koffie cocktail)
Ingrediënten
- 120 ml sterke koffie
- 80 ml gecondenseerde melk
- 60 ml Licor 43
- 150 ml melk
- 2 kleine partjes limoen
- snufje kaneelpoeder
Instructies
- Verdeel de gecondenseerde melk over de champagne glazen. Schenk langs een lepel voorzichtig de Licor 43 op de gecondenseerde melk. (In deze video laat ik je precies zien hoe je dit doet).
- Schuim de melk op. Schenk het melkschuim langzaam langs een lepel in het glas. Schenk (wederom met behulp van een lepel) de koffie erbij. Sluit af met nog wat melkschuim.
- Versier de barraquito's met kaneelpoeder en een heel dun schijfje limoen.
- Serveer de koffie cocktail direct en roer hem voor het drinken kort door.
- Geniet ervan!
Bedankt voor het receptje. Heb het ook eens besteld in Tenerife en ben er sinds dan aan verslaafd. Wel een caloriebommetje.