Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

“Bo dit moet je proeven!!” appte een vriendin mij laatst vanaf Tenerife. Barraquito. Een Spaanse koffie cocktail bestaande uit laagjes gecondenseerde melk, opgeschuimde melk, koffie en likeur. Ik ging op zoek naar een recept, proefde en was verliefd. Echt een ge-wel-dige cocktail dit om te serveren tijdens de feestdagen. De cocktail bestaat uit meerdere laagjes. Dit ziet er misschien wat ingewikkeld uit om te maken, maar dat is het allesbehalve. De laagjes in de cocktail maak je eenvoudigweg met behulp van een lepel. In deze reel op Instagram laat ik je zien hoe je deze heerlijke koffie cocktail maakt!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Licor 43 en gecondenseerde melk

Dé smaakmakers in deze cocktail. Licor 43 en gecondenseerde melk. Die laatste is in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar. Je vindt gecondenseerde melk meestal in blikvorm in het schap waar ook kokosmelk te vinden is. Speciaal voor mijn samenwerking met Alpro toverde ik deze cocktail om tot een vegan variant. Hiervoor vervangen we de gecondenseerde melk door gecondenseerde kokosmelk (verkrijgbaar bij de grotere AH en Jumbo en anders bij de Turkse winkel, Aziatische toko of online) en de melk door plantaardige melk. Vegan of niet vegan, beide cocktail versies zijn overheerlijk! Ik serveer deze barraquito graag in champagne glazen. Dat staat zo lekker feestelijk.

Geniet van deze heerlijke koffie cocktail!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Dit heb je nodig voor deze barraquito’s (Spaanse koffie cocktail) – 2 stuks

  • 120 ml sterke koffie
  • 80 ml gecondenseerde melk
  • 60 ml Licor 43
  • 150 ml melk
  • 2 kleine partjes limoen
  • snuf kaneelpoeder

 

Zo maak je het

Verdeel de gecondenseerde melk over de champagne glazen. Schenk langs een lepel voorzichtig de Licor 43 op de gecondenseerde melk. (In deze video laat ik je precies zien hoe je dit doet).

Schuim de melk op. Schenk het melkschuim langzaam langs een lepel in het glas. Schenk (wederom met behulp van een lepel) de koffie erbij. Sluit af met nog wat melkschuim.

Versier de barraquito’s met kaneelpoeder en een heel dun schijfje limoen.

Serveer de koffie cocktail direct en roer hem voor het drinken kort door.

Geniet ervan!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Witte Oreo mousse met koffie en mascarpone

Witte Oreo mousse met koffie en mascarpone

Een Oreo toetje? Voor iemand die zegt dat ze niet van desserts houdt, maak ik toch verrassend veel nagerechten, vind je niet? Dat is omdat ik toch ook wel vind dat een diner een toetje verdient. Het is toch de (soms letterlijke) kers op de taart van een goed etentje....

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer
Citroen meringue taartjes met havermout (glutenvrij)

Citroen meringue taartjes met havermout (glutenvrij)

Wat een schattige taartjes hè? Zo verfijnd Frans, I love it. Tijdens onze vakantie naar Frankrijk een paar weken geleden, at ik er weer eentje... per dag. Haha - geen grap: iedere dag dacht ik bij de koffie 'goh, hier zou zo'n citroen meringue taartje wel lekker bij...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Laurienne

    Bedankt voor het receptje. Heb het ook eens besteld in Tenerife en ben er sinds dan aan verslaafd. Wel een caloriebommetje.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.