...

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

“Bo dit moet je proeven!!” appte een vriendin mij laatst vanaf Tenerife. Barraquito. Een Spaanse koffie cocktail bestaande uit laagjes gecondenseerde melk, opgeschuimde melk, koffie en likeur. Ik ging op zoek naar een recept, proefde en was verliefd. Echt een ge-wel-dige cocktail dit om te serveren tijdens de feestdagen. De cocktail bestaat uit meerdere laagjes. Dit ziet er misschien wat ingewikkeld uit om te maken, maar dat is het allesbehalve. De laagjes in de cocktail maak je eenvoudigweg met behulp van een lepel. In deze reel op Instagram laat ik je zien hoe je deze heerlijke koffie cocktail maakt!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Licor 43 en gecondenseerde melk

Dé smaakmakers in deze cocktail. Licor 43 en gecondenseerde melk. Die laatste is in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar. Je vindt gecondenseerde melk meestal in blikvorm in het schap waar ook kokosmelk te vinden is. Speciaal voor mijn samenwerking met Alpro toverde ik deze cocktail om tot een vegan variant. Hiervoor vervangen we de gecondenseerde melk door gecondenseerde kokosmelk (verkrijgbaar bij de grotere AH en Jumbo en anders bij de Turkse winkel, Aziatische toko of online) en de melk door plantaardige melk. Vegan of niet vegan, beide cocktail versies zijn overheerlijk! Ik serveer deze barraquito graag in champagne glazen. Dat staat zo lekker feestelijk.

Geniet van deze heerlijke koffie cocktail!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito's (Spaanse koffie cocktail)

Barraquito! Een heerlijke Spaanse koffie cocktail bestaande uit laagjes gecondenseerde melk, opgeschuimde melk, koffie en likeur.
4.20 van 5 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 ml sterke koffie
  • 80 ml gecondenseerde melk
  • 60 ml Licor 43
  • 150 ml melk
  • 2 kleine partjes limoen
  • snufje kaneelpoeder

Instructies
 

  • Verdeel de gecondenseerde melk over de champagne glazen. Schenk langs een lepel voorzichtig de Licor 43 op de gecondenseerde melk. (In deze video laat ik je precies zien hoe je dit doet).
  • Schuim de melk op. Schenk het melkschuim langzaam langs een lepel in het glas. Schenk (wederom met behulp van een lepel) de koffie erbij. Sluit af met nog wat melkschuim.
  • Versier de barraquito's met kaneelpoeder en een heel dun schijfje limoen.
  • Serveer de koffie cocktail direct en roer hem voor het drinken kort door.
  • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Lees meer
Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde muffins met een lekkere espresso kick. Heerlijk als tussendoortje of (zoals wij vanmorgen) als snel ontbijt. Het beslag van deze voedzame muffins maak je eenvoudigweg in één bowl en binnen een half uurtje is je keuken voorzien van de geur van versgebakken...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Laurienne

    Bedankt voor het receptje. Heb het ook eens besteld in Tenerife en ben er sinds dan aan verslaafd. Wel een caloriebommetje.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept