...

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

“Bo dit moet je proeven!!” appte een vriendin mij laatst vanaf Tenerife. Barraquito. Een Spaanse koffie cocktail bestaande uit laagjes gecondenseerde melk, opgeschuimde melk, koffie en likeur. Ik ging op zoek naar een recept, proefde en was verliefd. Echt een ge-wel-dige cocktail dit om te serveren tijdens de feestdagen. De cocktail bestaat uit meerdere laagjes. Dit ziet er misschien wat ingewikkeld uit om te maken, maar dat is het allesbehalve. De laagjes in de cocktail maak je eenvoudigweg met behulp van een lepel. In deze reel op Instagram laat ik je zien hoe je deze heerlijke koffie cocktail maakt!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Licor 43 en gecondenseerde melk

Dé smaakmakers in deze cocktail. Licor 43 en gecondenseerde melk. Die laatste is in vrijwel elke supermarkt verkrijgbaar. Je vindt gecondenseerde melk meestal in blikvorm in het schap waar ook kokosmelk te vinden is. Speciaal voor mijn samenwerking met Alpro toverde ik deze cocktail om tot een vegan variant. Hiervoor vervangen we de gecondenseerde melk door gecondenseerde kokosmelk (verkrijgbaar bij de grotere AH en Jumbo en anders bij de Turkse winkel, Aziatische toko of online) en de melk door plantaardige melk. Vegan of niet vegan, beide cocktail versies zijn overheerlijk! Ik serveer deze barraquito graag in champagne glazen. Dat staat zo lekker feestelijk.

Geniet van deze heerlijke koffie cocktail!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Dit heb je nodig voor deze barraquito’s (Spaanse koffie cocktail) – 2 stuks

  • 120 ml sterke koffie
  • 80 ml gecondenseerde melk
  • 60 ml Licor 43
  • 150 ml melk
  • 2 kleine partjes limoen
  • snuf kaneelpoeder

 

Zo maak je het

Verdeel de gecondenseerde melk over de champagne glazen. Schenk langs een lepel voorzichtig de Licor 43 op de gecondenseerde melk. (In deze video laat ik je precies zien hoe je dit doet).

Schuim de melk op. Schenk het melkschuim langzaam langs een lepel in het glas. Schenk (wederom met behulp van een lepel) de koffie erbij. Sluit af met nog wat melkschuim.

Versier de barraquito’s met kaneelpoeder en een heel dun schijfje limoen.

Serveer de koffie cocktail direct en roer hem voor het drinken kort door.

Geniet ervan!

Barraquito | Spaanse koffie cocktail

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Kastanjebonbons met pure chocolade

Kastanjebonbons met pure chocolade

Even checken: heb je wel eens iets met kastanjes gemaakt? Of überhaupt ooit gegeten? Grote kans dat je antwoord 'nee' is. Terwijl op zo'n beetje iedere hoek van de straat een kastanjeboom staat! Oké, toegegeven: dat zijn dan ook geen eetbare kastanjes, maar toch!...

Lees meer
Chocolade cupcakes (glutenvrij) met pindakaas frosting

Chocolade cupcakes (glutenvrij) met pindakaas frosting

Tussen alle zwoele pompoengerechten en andere herfstige maaltijden door, deel ik ook weer een héérlijk zoet recept met jullie. Je ziet het al goed aan de foto's: deze chocolade cupcakes waren lekker smeuïg en heel vol van smaak. Bij suikercravings is dit echt the...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Laurienne

    Bedankt voor het receptje. Heb het ook eens besteld in Tenerife en ben er sinds dan aan verslaafd. Wel een caloriebommetje.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *