...

What’s cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef’s Line avontuur en geiten knuffelen

What’s cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef’s Line avontuur en geiten knuffelen

door | jun 13, 2018 | Culi inspiratie, Persoonlijk | 3 reacties

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Nieuw bij Beaufood! Een kijkje achter de schermen, oftewel ‘what’s cooking?’ voor een persoonlijke touch aan Beaufood.nl. Ik maak namelijk ontzettend veel leuke dingen mee zoals evenementen, kookworkshops, persreisjes, etentjes bij toffe restaurants en nog veel meer en daarom leek het mij leuk om de zoveel tijd een overzicht in de vorm van een soort dagboek te maken, waarin ik je een kijkje achter de schermen geef van mijn leven als foodblogger. Even geen perfect gestylde foto’s, maar gewoon mijn leukste belevenissen van de afgelopen tijd op beeld en foto’s van lekkere gerechten die het helaas net niet haalden op de blog. Reacties of vragen zijn meer dan welkom en vind ik leuk!


 

Iedereen die mij op Instagram volgt heeft hem waarschijnlijk al tientallen keren voorbij zien komen: mijn lover Mike! Liefde van mijn leven, partner in crime en expert op het gebied van wijn. En dat is fijn want ik houd van wijn. En van rijmen.

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Het is belachelijk mooi weer de laatste tijd (JEEJ!) en dus pakten Annemarijn en ik de auto om onszelf na werk te trakteren op een vino en lekker eten in de avondzon bij Hippie Fish. Wát een super fijne strandtent is dat. Echt een dikke aanrader!

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Mijn hoogtepunt van de afgelopen tijd was toch wel mijn deelname aan The Chef’s Line op 24Kitchen. Spoiler alert: IK HEB HET TOT IN DE HALVE FINALE GEHAALD! Daar ben ik zooo blij om, want ik was stiekem best een beetje bang dat ik er na één ronde uit zou liggen.. Iedereen was zó goed. Credits voor jullie, want ik heb onwijs veel lieve berichtjes gekregen en daardoor werd ik zelfverzekerder en had ik er nog meer zin in :)

Heb je een aflevering gemist? Kijk hem dan hier terug.

Beaufood in The Chef's Line op 24Kitchen!
WhatsApp Image 2018-05-15 at 21.08.41
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Eerder zei ik al dat er in What’s Cooking geen picture perfect foto’s voorbij zouden komen en dit is daar een mooi voorbeeld van. Niet alleen in The Chef’s Line probeer ik de sterren van de hemel te koken, maar ook thuis gaan we regelmatig samen los in de keuken. Laatst kwam Henk eten (vriend en oud-collega van Mike) en aangezien hij in Restaurant Kasteel Heemstede heeft gewerkt moest er natuurlijk wel iets culinairs op tafel komen ;) Ik maakte een recept uit het magazine van de Sligro (iets met krab en nog 193972 andere ingrediënten) en een gerecht met eendenborst.

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Een goal voor dit jaar was het halen van mijn motorrijbewijs maar hee! Het leven is duur en ik moest kiezen tussen een nieuwe auto of een motorrijbewijs en dan is de keuze redelijk snel gemaakt. Tot die tijd dus nog maar even gezellig bij papa achterop!

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelenWhat's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

 

Over die nieuwe auto gesproken.. Die staat is dit moment te shinen voor de deur. Hoe gaaf is dat?! Een jaar lang werkte ik met heel veel plezier samen met Ford. Ik ben onwijs blij dat ik deze samenwerking heb mogen afsluiten met de nieuwste Ford Fiesta. Nee niet gesponsord hoor ;) Vorig jaar was ik samen met Claartje (van Foodness) bij de lancering van deze auto in Valladolid (bekijk hier mijn Valladolid video) en ik had nooit durven dromen dat ik er een jaar later zelf eentje zou rijden..

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Naast eten maak je mij het meest gelukkig met.. dieren! Hamsters, poezen, honden (liefst in puppy formaat), schaapjes, konijnen, geiten. Love it. Ik ga dan ook graag langs de kinderboerderij bij mij om de hoek. Mike gaat af en toe mee, ook al heeft hij daar eigenlijk he-le-maal geen zin in. Thanks love ;)

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Nog eentje in de categorie Dieren Knuffelen: de nieuwe kitten van vriendinnetje Myrthe. Welkom lieve Chouffie! Aangenaam, ik ben Bo, je peettante.

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Het leukste festival in Utrecht voor alle wijnliefhebbers: Fonteyn Festival. Kleinschalige gezelligheid op Janskerkhof met de lekkerste wijnen en heerlijke hapjes.

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Samen met Myrthe (mijn beste vrienden én de kittenmoeder van Chouf over wie ik het hierboven had) lieten we een earparty zetten bij piercer Kanpatha in Amsterdam. Onwijs goede piercer die meteen een ringetje of knopje in je oor zet in plaats van zo’n lang staafje. Mocht je van plan zijn om binnenkort een nieuwe oorbel te nemen, ga dan zeker naar deze man.

PS. het oorbelletje is van BY1OAK.

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

 

Heb je wel eens van graskaas gehoord? Koeien eten natuurlijk altijd gras, maar van het eerste lentegras dat de koeien eten wanneer ze weer naar buiten gaan (of beter gezegd: stormen) wordt van de eerste melk die ze geven heerlijk romige graskaas gemaakt. Ik proefde de eerste lading – letterijk in het weiland tussen de koeien – en hij was errug lekker!

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen
What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

 

Wieee van jullie was er ook op Open Air?:D

 

Foodtip van de dag: zwarte knoflook. Nee ik wist ook niet dat dat bestond, maar je koopt het tegenwoordig gewoon bij de AH. Zwarte knoflook is niets meer dan gefermenteerde knoflook die zoet en zacht van smaak is. De structuur is een beetje dropachtig. Zwarte knoflook geeft minder geur af dan ‘rauwe’ knoflook en is minder sterk van smaak. Super lekker door gerechten of gewoon over een plakje kaas op een cracker.

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

 

Een van mijn favoriete merken wat betreft sauzen en marinades is Lee Kum Kee. Ik was dan ook súper blij toen ik hoorde dat ik naar een event mocht waarbij ik samen met chef Danny Jansen (je kent hem misschien wel van 24Kitchen) aan de slag mocht in de keuken van Smulweb. We maakten een aantal overheerlijke gerechten die ik over een tijdje hier zal publiceren!

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

 

Wie van jullie heeft mijn Unicorn Gin&Tonic al gemaakt? Ik publiceerde het recept de afgelopen week en hij schoot letterlijk door het dak. Hier vind je het recept van deze vrolijke cocktail!

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

 

Ik kocht laatst een nieuw kookboek. East By West van Jasmine Hemsley. Een kookboek gebaseerd op de Ayurvedische keuken. Héél interessant en bomvol heerlijke recepten.

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

 

Ik sluit deze allereerste What’s Cooking af met wederom een leuk event dat ik mocht bijwonen. Het onderwerp daarvan was koolhydraten. Koolhydraten zijn de afgelopen jaren een beetje in het verdomhoekje geschoven omdat ze slecht voor je zouden zijn en omdat je er dik van zou worden. Maar is dat wel zo? Kunnen we zonder koolhydraten? Is het slim om een koolhydraatarm dieet te volgen? Ik geef je er volgende week antwoord op ik de vorm van een informatieve blog inclusief een lekker en gezond recept!

Beaufood : Bo Schinkel

Goedgekeurde foto

What's cooking #1 Ayurvedisch koken, mijn Chef's Line avontuur en geiten knuffelen

Niet Instagramwaardige foto ;)

 

Zo, dat was hem dan! Ik hoop dat jullie dit nieuwe item leuk vinden. Laat het mij vooral weten hieronder in de comments!:)

Liefs,

Bo

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer
Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Sonja

  Wat heb ik genoten van je leuke en mooie foto s en je verhalen van hierboven. Een voordeel voor mij om moeder te zijn van een dochter die foodblogger is. Nu kan ik onze gezellige live momenten ook nog elke dag naar je kijken of luisteren :)) <3 <3

  Antwoord
  • Sonja

   Nu kan ik naast onze gezellig live momenten :)

   Antwoord
  • Bo

   Hihi ja!:) XXXX

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *