...

Unicorn Gin & Tonic

Unicorn Gin & Tonic

door | jun 8, 2018 | Recepten, Smoothies & drankjes | 2 reacties

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

Een unicorn gin & tonic. Wie verzint het?! Ik moet eerlijk toegeven: ik was het niet. Ik dronk deze G&T bij een leuk tentje bij mij om de hoek in Utrecht. Het grappige aan dit verhaal is dat ik zelf dus eigenlijk helemaal niet zo gek ben op GT ;) De bitterheid van tonic staat mij niet zo aan, maar met de juiste tonic wordt hij lekker zacht van smaak. En ja.. dat heerlijke zoete suikerspinsmaakje doet natuurlijk ook wonderen. Deze cocktail is een explosie van smaak en kleur. Geloof mij, deze unicorn gin & tonic wil je héél graag serveren op je volgende borrel, verjaardag of ander feestje. Of maak er gewoon lekker eentje voor jezelf op een zomeravond in de tuin, daar is niets mis mee ;)

PS. Ik gebruik de Aromatic tonic van Fever Tree, maar wanneer je die niet kunt vinden kun je ook een roze gin gebruiken voor een mooie roze kleur. Kun je ook de roze gin niet zo één twee drie op de kop tikken? Maak dan een gewone gin & tonic met lekker veel frambozen en blauwe bessen. Het suikerspinstokje doet de rest!

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

Dit heb je nodig voor deze Unicorn Gin & Tonic / 2 personen

 • 2 maatjes gin
 • 2 flesjes tonic – Aromatic van Fever Tree https://www.fever-tree.com/aromatic-tonic-water
 • klein handje blauwe bessen
 • klein handje frambozen
 • 4 kersen
 • 6 ijsblokjes
 • 2 kleine plukjes suikerspin – liefst roze & blauw door elkaar voor een optimaal unicorn effect. Kleine bakjes suikerspin (kant en klaar dus) zijn gewoon te koop bij de meeste supermarkten in het snoepvak.

 

Zo maak je het

Schenk de maatjes gin in twee mooie grote glazen. Doe ook de ijsblokjes en het fruit erbij. Schenk als laatste de tonic erin.

Wikkel nu met de hand een plukje suikerspin om een stokje. Bijvoorbeeld een cocktailprikker. Ga door tot je twee mini suikerpinnetjes hebt.

Serveer de G&T’s met een suikerspinnetje on top zoals op de foto. Serveer de glazen en sluit af met het verrassingseffect: doe de suikerspinnetjes in het glas en genieten maar! De suikerspin zal direct smelten en zo een mooie kleur afgeven. Tadaaaa!

Unicorn Gin & Tonic, Gin tonic recepten, Leuke cocktails, Makkelijke cocktails, Beaufood recepten, Snelle en makkelijke cocktails, Fever Tree Aromatic

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Daphne

  Hoe kom ik dan aan de suikerspin ?

  Antwoord
  • Bo

   Dat staat in het recept ;)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *