...

Pastinaakfrieten met hoisinmayonaise

Pastinaakfrieten met hoisinmayonaise

pastinaakfrieten

Het is weer zover, ik heb een nieuwe obsessie. Dit keer gaan al mijn gedachten over hoisinmayonaise. Ik maakte het laatst voor een ander recept en was na één dip in het schaaltje al verkocht. Wat is dit lékker. Om de saus tot op de laatste druppel op te kunnen lepelen, maakte ik er een portie pastinaakfrieten bij. Even tussendoor: ik heb dat dus vaker, dat ik zin heb in frietjes omdat ik zin heb in de saus erbij, haha. Herkenbaar? Goed, terug naar de groentefrietjes: die zijn lekker knapperig en zout en toch nét een beetje voedzamer dan gewone frietjes. Rooster ze goudbruin in een half uurtje, top af met verse peterselie en serveer er een schaaltje hoisinmayo bij. Het resultaat: een heerlijk bijgerecht, bijvoorbeeld voor naast een stukje gebakken zalm of kip of bij een vega burger. 

pastinaakfrieten

pastinaakfrieten

Pastinaak

Op mijn website staan al heel wat recepten met pastinaak als ingrediënt. I love it! Deze groentesoort wordt ook wel ‘witte wortel’ genoemd, en zeg eerlijk: daar lijkt ‘ie ook wel op! Dit winterse ingrediënt zit bomvol vitamine C, foliumzuur en vezels en de smaak is aards met een lichtzoet en anijsachtig tintje. Je kan pastinaak – net als wortel – rauw, gebakken en gekookt eten. Ik vind ‘m zelf vooral heel geschikt om te bakken en roosteren. Net als bij zoete aardappelen komt er dan een heerlijk zoet smaakje vrij in de groente, die goed past bij bijvoorbeeld vis of vlees. De hoisinmayo erbij was ook een topcombi. Hoisinsaus is heel erg sterk, met zowel zoete, zoute als zure tonen. Roer je dat door een lepeltje vette mayo, dan is dat echt… wauw. Héél veel smaak! 

Meer recepten met pastinaak

pastinaakfrieten

Dit heb je nodig voor deze pastinaakfrieten met hoisinmayonaise / 2 personen

  • 650 gr pastinaak
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 3 el olijfolie
  • 1 lente-ui
  • 2 el gehakte peterselie
  • 3 el mayo
  • 1 el hoisin

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de pastinaak schoon onder de kraan en snijd in dunne frieten.

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een snuf zout, knoflookpoeder, cayennepeper en een scheut olijfolie. Hussel met de hand door elkaar. 

Bak de pastinaakfrieten in het midden van de oven in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin. 

Meng ondertussen in een kom de mayonaise met de hoisin. Hak de peterselie en snijd de lente-ui in ringetjes. 

Serveer de frieten direct uit de oven. Bestrooi met gehakte peterselie, lente-ui en hoisinmayonaise.

Tip: schep de hoisinmayo eerst in een boterhamzakje. Knip daar vervolgens een klein puntje vanaf en drizzle de mayo met een zigzagbeweging over de pastinaakfrieten.

pastinaakfrieten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *