...

Mediterraan flatbread van havermout

Mediterraan flatbread van havermout

door | mei 28, 2017 | Hartige hapjes, Recepten | 2 reacties

Mediterraan flatbread van havermout, Gezonde dip recepten, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrij flatbread, Glutenvrij havermoutbrood, Havermoutbrood met dips, Gezonde verjaardagshapjes, Flatbread zongedroogde tomaten

Havermout, i love it! In de ochtend met amandelmelk en fruit, als lunch maak ik er regelmatig deze gezonde en glutenvrije wortelwraps mee en laatst ook een heerlijke appelkruimel taart met een spijslaag van dadels en amandelen. Omdat ik ieeeets te veel havermout op voorraad had besloot ik aan de slag te gaan met een lekker recept voor bij de borrel. Met als resultaat dit knapperige Mediterrane flatbread van havermout met yoghurt dip!

De basis van dit flatbread bestaat uit havermout, eieren, water en yoghurt met daarop verschillende toppings. Ik hield het simpel met wat zwarte olijfjes, rode uit en verse kruiden maar voeg er vooral je favoriete kruiden of andere toppings aan toe. De kunst is om de bodem zo dun mogelijk uit te smeren over het bakpapier. Zo bak je hem extra knapperig.

 

PS. De yoghurtdip kun je ook vervangen door deze groene pesto van spinazie :D

 

 

Dit heb je nodig voor dit Mediterraan flatbread van havermout

  • 150 gr havermout
  • 2 eieren
  • 100 ml yoghurt
  • 100 ml water
  • 2 el zwarte olijven – in plakjes
  • 1/2 rode ui – in ringen
  • 1 takje verse rozemarijn – de blaadjes
  • stuk of 6 zongedroogde tomaten
  • olie om te bedruppelen

tip om te dippen

  • 5 el yoghurt
  • teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde dille
  • snuf zout
  • klein scheutje olie uit het potje waar de zongedroogde tomaten in zaten

 

Mediterraan flatbread van havermout, Gezonde dip recepten, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrij flatbread, Glutenvrij havermoutbrood, Havermoutbrood met dips, Gezonde verjaardagshapjes, Flatbread zongedroogde tomaten

Mediterraan flatbread van havermout, Gezonde dip recepten, Gezonde borrelhapjes, Glutenvrij flatbread, Glutenvrij havermoutbrood, Havermoutbrood met dips, Gezonde verjaardagshapjes, Flatbread zongedroogde tomaten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik echt bakpapier en geen folie in verband met plakken.

Mix de havermout, eieren, yoghurt en water met een staafmixer (of in je blender) tot een beslag. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Schenk het beslag op de bakplaat en strijk zo dun mogelijk uit met een lepel. Hoe dunner hoe knapperiger hij zal worden.

Beleg met olijven, ringetjes rode ui, rozemarijn en zongedroogde tomaatjes. Bedruppel het brood met olijfolie en schuif het flatbread voor 20 minuutjes in de oven of totdat hij knapperig genoeg is. Kijk wel tussendoor even of de tomaatjes niet verbranden.

Serveer het brood op een grote houten plank en serveer met verschillende dipjes waaronder bijvoorbeeld mijn kruidige yoghurt-dip. Deze maak je door de knoflook uit te persen en samen met de overige ingrediënten door elkaar te mengen.

 

Ook lekker om erbij te serveren: een heerlijke homemade groene spinazie pesto, rode pesto of tapenade. Of deze lekkere hummus van gegrilde puntpaprika!

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Liesbeth

    Beste Bo,

    gebruik je havermout in de vorm van de ‘vlokken’ of in de vorm van havermeel?
    Ik hoor het graag!

    Antwoord
    • Bo

      In de vorm van havermout. Geen havermeel, maar ook geen havervlokken. Havermout is fijner van structuur dan havervlokken :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *