...

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

door | jun 25, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 9 reacties

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

Dit eenpansgerecht met groenten, falafel en feta en echt fantastisch voor iedereen die zin heeft in een gezonde en lekkere avondmaaltijd, maar daar zo min mogelijk tijd (en vaat) aan wil besteden. Dit gerecht staat met vijftien minuten op tafel! Sinds ik ben bevallen ben ik hélemaal into de eenpansgerechten. Eerlijk, hoe fijn is het om gewoon lekker alles in één pan te bereiden? Je vaat bestaat letterlijk uit een snijplank en een koekenpan. Oké, en twee borden ;)

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

Dit eenpansgerecht bestaat uit veel groenten (waaronder courgette en knapperige sugar snaps), zoete aardappel en gebakken falafel. Kant en klare falafel wel te verstaan want: lekker binnen vier minuten klaar. Ik ben op het moment aan het experimenteren met hét perfecte falafel recept, maar er moet nog wat aan gesleuteld worden dus dat recept komt binnenkort online. Ik ben van plan een aantal porties falafel in te vriezen zodat ik altijd wat op voorraad heb. Handig voor dit soort maaltijden!

Je maakt dit eenpansgerecht met groenten en falafel af met verkruimelde feta, lente ui en verse peterselie. En een toefje (citroen)mayo! Ik probeer over het algemeen zo gezond mogelijk te eten, maar ik bezuinig nooit op mayonaise. Ik ben echt heeeel gek op sausjes. Oh, en et je in je eentje? Maak dan gewoon de hoeveelheden zoals hieronder aangegeven in het recept. Dit gerecht is namelijk ook heerlijk als lunch voor de volgende dag :)

Heb je deze gezonde en makkelijke avondmaaltijden al gezien?

Geroosterde kikkererwten salade met sesam-honing dressing

Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

Dit heb je nodig voor dit eenpansgerecht met groenten, falafel en feta / 2 personen

  • 1 courgette
  • 200 gr sugar snaps
  • 1 flinke zoete aardappel
  • 200 gr falafel
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 kleine ui
  • 1 lente ui
  • 75 gr feta
  • klein handje verse peterselie
  • 1 el (citroen)mayo

 

Zo maak je het

Zet een grote koekenpan klaar. Snijd de zoete aardappel (je hoeft hem niet eerst te schillen, wel even schoonspoelen onder de kraan) en de courgette klein. Snipper de ui en snijd de harde puntjes van de sugar snaps.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappel, courgette, sugar snaps en de gesnipperde ui zo’n tien minuten op medium vuur. Breng de boel op smaak met een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden. Voeg na tien minuten de kant en klare falafels toe en bak deze nog zo’n vijf tot zeven minuten mee. (Check de bereidingswijze van de falafels even, dit verschilt per merk.)

Snijd ondertussen de verse peterselie fijn en de lente ui in kleine ringetjes.

Verdeel de groenten en falafel over twee borden. Verkruimel de feta over de gerechten en sluit af met een toef mayonaise, verse peterselie en ringetjes lente ui.

Eet smakelijk!

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Marie

    Lekker recept, iets aangepast, 2 zoete aardappels, die eerst apart gebakken met een uitje.
    En ik heb Za’atar gebruikt om te kruiden.
    Schepje mayonaise, heerlijk!

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt ook heerlijk! Ga ik proberen de volgende keer :)

      Antwoord
  2. Fred Piek

    Dit was helaas echt niet lekker ! Zal het niemand aanbevelen. En zou het nooit een gast willen voorzetten.
    Jammer, maar mislukt !

    Antwoord
    • Bo

      Wat jammer Fred! Wel gek, want krijg mega veel enthousiaste reacties op dit gerecht. Maar goed, ieder zijn eigen smaak natuurlijk :D

      Antwoord
  3. Nick

    Grappig recept, maar ipv Italiaanse kruiden vond ik za’atar beter passen. Ook knoflook en een gesnipperd Spaans pepertje toegevoegd.

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip!:D

      Antwoord
      • Annemarie

        Dit gerecht staat geregeld op het menu! Wij vinden het erg lekker. En simpel te maken.

        Antwoord
    • Laas

      Wauw, wat een heerlijk recept, super gezond!!

      Antwoord
  4. Allison

    Ik kan op de hele website alleen reacties zien, en niet het recept zelf. Ben ik hierin de enige, of hebben meer mensen hier last van?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *