Dit eenpansgerecht met groenten, falafel en feta en echt fantastisch voor iedereen die zin heeft in een gezonde en lekkere avondmaaltijd, maar daar zo min mogelijk tijd (en vaat) aan wil besteden. Dit gerecht staat met vijftien minuten op tafel! Sinds ik ben bevallen ben ik hélemaal into de eenpansgerechten. Eerlijk, hoe fijn is het om gewoon lekker alles in één pan te bereiden? Je vaat bestaat letterlijk uit een snijplank en een koekenpan. Oké, en twee borden ;)
Dit eenpansgerecht bestaat uit veel groenten (waaronder courgette en knapperige sugar snaps), zoete aardappel en gebakken falafel. Kant en klare falafel wel te verstaan want: lekker binnen vier minuten klaar. Ik ben op het moment aan het experimenteren met hét perfecte falafel recept, maar er moet nog wat aan gesleuteld worden dus dat recept komt binnenkort online. Ik ben van plan een aantal porties falafel in te vriezen zodat ik altijd wat op voorraad heb. Handig voor dit soort maaltijden!
Je maakt dit eenpansgerecht met groenten en falafel af met verkruimelde feta, lente ui en verse peterselie. En een toefje (citroen)mayo! Ik probeer over het algemeen zo gezond mogelijk te eten, maar ik bezuinig nooit op mayonaise. Ik ben echt heeeel gek op sausjes. Oh, en et je in je eentje? Maak dan gewoon de hoeveelheden zoals hieronder aangegeven in het recept. Dit gerecht is namelijk ook heerlijk als lunch voor de volgende dag :)
Heb je deze gezonde en makkelijke avondmaaltijden al gezien?
Geroosterde kikkererwten salade met sesam-honing dressing
Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel
Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes
Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus
Dit heb je nodig voor dit eenpansgerecht met groenten, falafel en feta / 2 personen
- 1 courgette
- 200 gr sugar snaps
- 1 flinke zoete aardappel
- 200 gr falafel
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 kleine ui
- 1 lente ui
- 75 gr feta
- klein handje verse peterselie
- 1 el (citroen)mayo
Zo maak je het
Zet een grote koekenpan klaar. Snijd de zoete aardappel (je hoeft hem niet eerst te schillen, wel even schoonspoelen onder de kraan) en de courgette klein. Snipper de ui en snijd de harde puntjes van de sugar snaps.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappel, courgette, sugar snaps en de gesnipperde ui zo’n tien minuten op medium vuur. Breng de boel op smaak met een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden. Voeg na tien minuten de kant en klare falafels toe en bak deze nog zo’n vijf tot zeven minuten mee. (Check de bereidingswijze van de falafels even, dit verschilt per merk.)
Snijd ondertussen de verse peterselie fijn en de lente ui in kleine ringetjes.
Verdeel de groenten en falafel over twee borden. Verkruimel de feta over de gerechten en sluit af met een toef mayonaise, verse peterselie en ringetjes lente ui.
Eet smakelijk!
Lekker recept, iets aangepast, 2 zoete aardappels, die eerst apart gebakken met een uitje.
En ik heb Za’atar gebruikt om te kruiden.
Schepje mayonaise, heerlijk!
Klinkt ook heerlijk! Ga ik proberen de volgende keer :)
Dit was helaas echt niet lekker ! Zal het niemand aanbevelen. En zou het nooit een gast willen voorzetten.
Jammer, maar mislukt !
Wat jammer Fred! Wel gek, want krijg mega veel enthousiaste reacties op dit gerecht. Maar goed, ieder zijn eigen smaak natuurlijk :D
Grappig recept, maar ipv Italiaanse kruiden vond ik za’atar beter passen. Ook knoflook en een gesnipperd Spaans pepertje toegevoegd.
Goede tip!:D
Dit gerecht staat geregeld op het menu! Wij vinden het erg lekker. En simpel te maken.
Wauw, wat een heerlijk recept, super gezond!!
Ik kan op de hele website alleen reacties zien, en niet het recept zelf. Ben ik hierin de enige, of hebben meer mensen hier last van?