...

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes

door | nov 14, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 4 reacties

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes, Lekkere stamppot recpeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond avondeten recepten

Ik kwam erachter dat ik bijzonder weinig stamppot recepten heb hier op de blog. Ik ben gewoon niet zo van de stamppotten, maar zo op zijn tijd vind ik ze wel lekker. Eerlijk is eerlijk, het is ook wel echt de tijd voor een groot bord warme stamp met dit koude herfstweer. En je kent me, ik geef jullie natuurlijk niet het eerste beste stamppot recept zonder vleugje Beaufood. Zo kook ik bijvoorbeeld de aardappelen niet, maar rooster ik ze in plaats daarvan zacht in de oven met een snuf paprikapoeder en olijfolie. Hierdoor krijg je een super smaakvolle puree, omdat je de smaak niet uit de aardappels kookt in een pan water. Als je dan toch een ovenplaat voor je snufferd hebt, rooster er dan meteen een ui en teentje knoflook bij in de oven. Stamp het geheel door elkaar met boerenkool (spinazie is ook heerlijk trouwens) en garneer de stampot met zachte geitenkaas en gebakken vegetarische gehaktballetjes.

Eet smakelijk!

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes, Lekkere stamppot recpeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond avondeten recepten

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes, Lekkere stamppot recpeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond avondeten recepten

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes / 2 personen

  • 650 – 700 gr zoete aardappel
  • 400 gr boerenkool
  • 1 pastinaak
  • 200 gr vegetarische gehaktballetjes – Ik vind die van AH huismerk altijd erg lekker
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • klein handje geroosterde amandelen

 

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes, Lekkere stamppot recpeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond avondeten recepten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenplaat met zilverfolie of bakpapier.

Schil de zoete bataten (met een dunschiller, dan snijd je niet onnodig veel van de aardappel weg) en snijd ze in kleine stukken. Snijd ook de pastinaak klein. Hussel de pastinaak en zoete aardappel in een kom samen met een scheut olijfolie, een snuf zout en de gerookte paprikapoeder. Verdeel over de ovenplaat en leg de ui erbij (halveer deze eerst even) en de knoflookteen. Deze hoef je niet eerst te pellen. Schuif de plaat voor 30 minuten in het midden van de oven.

Strooi in de laatste 10 minuten oventijd de boerenkool over de zoete aardappel en pastinaak.

Bak ondertussen de vegetarische gehaktballetjes volgens de bereidingswijze.

Haal de ovenplaat uit de oven. Knijp de ui helften uit hun schil en doe hetzelfde met de knoflook. Ruikt goed he :D Snijd ze fijn en doe daarna in een grote kom samen met de overige groenten uit de oven. Prak alles met behulp van een pureestamper tot een grove stamppot. Voeg naar smaak een snuf zout toe.

Verdeel de zoete aardappel stamppot over twee borden en sluit af met de gebakken vegetarische gehaktballetjes, verkruimelde geitenkaas en gehakte amandelen.

Zoete aardappel stamppot met vega gehaktballetjes, Lekkere stamppot recpeten, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezond avondeten recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Sandra

    Erg lekker,deze stamppot maar hoe voorkom ik dat de bovenste laag van boerenkool zo droog word en iets verbrand?

    Antwoord
    • Bo

      Je voegt de boerenkool pas in de laatste tien minuten van de oventijd toe, zoals in het recept beschreven :)

      Antwoord
  2. Marika Hakkers

    Net geprobeerd dit recept te maken, maar het is misschien handiger om de zoete aardappelen te koken dan uit de oven te doen. Ruim 45min in de oven gehad en ze worden niet echt zacht om te kunnen stampen helaas.

    Antwoord
    • Bo

      Oh wat gek, bij mij waren ze naar een half uur heel zacht en ik kon ze makkelijk prakken. Misschien de volgende keer iets kleiner snijden? Groetjes, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *