...

Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel

Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel

door | jan 21, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 6 reacties

Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Makkelijk en gezond avondeten, Kikkererwten couscous, Glutenvrije couscous

Een buddha bowl is eigenlijk niets meer dan een heerlijke kom vol groenten, granen en proteïne. Omdat Mike ‘s avonds vaak tot laat werkt eet ik een paar avonden per week alleen en negen van de tien keer maak ik dan zo’n lekkere bowl voor mezelf. In het laatste trimester van mijn zwangerschap zelfs drie keer per week, haha.. Call me crazy, maar waar de meeste preggo’s zich vergrijpen aan zakken chips en chocolade, crave ik vooral naar groenten en fruit in deze laatste periode. Gek he? Misschien heeft het te maken met het feit dat mijn weerstand flink omlaag is gegaan (winter + zwanger + antibioticakuur = bye bye energie) en dat mijn lichaam dan automatisch naar vitamines hunkert?

Anyhow, buddha bowls dus!

Deze bowl heeft een basis van kikkererwten couscous. Ik had daar nog nooit van gehoord, tot Ekoplaza mij een pakket met verschillende glutenvrije couscous toe stuurde en OMG, wat is die couscous van kikkererwten lékker! En zo makkelijk te maken ook. Kokend water erbij, vijf minuten wachten en klaar is kees. De smaak op zich is niet heel boeiend, maar na het toevoegen van een kneepje vers citroensap, een scheut goede olijfolie, peper en zout is ‘ie geweldig. Knal daar kruidig gebakken zoete aardappel op, broccoli, avocado, wat cashewnoten en je hebt een overheerlijke en voedzame maaltijd!

Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Makkelijk en gezond avondeten, Kikkererwten couscous, Glutenvrije couscous

Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Makkelijk en gezond avondeten, Kikkererwten couscous, Glutenvrije couscous

Dit heb je nodig voor deze buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel / één persoon

  • 65 gr kikkererwten couscous
  • 100 gr broccoli roosjes
  • 1 kleine zoete aardappel – zo’n 180 gr
  • 1/2 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 gekookte biet – van zo’n 75 gr. Ik gebruik vaak voorgekookte biologische bietjes!
  • flinke snuf gerookt paprikapoeder
  • klein handje cashewnoten – ongezouten 
  • 1 lente ui
  • 1 el unagi kabayaki sauce – Ik ben echt verslááfd aan deze saus. Hij is te lekker over dit soort bowls, maar bijvoorbeeld ook over sushi.  Kun je hem niet vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld sojasaus of teriyakisaus oid.

 

Buddha bowl met kikkererwten couscous en zoete aardappel, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Makkelijk en gezond avondeten, Kikkererwten couscous, Glutenvrije couscous

Zo maak je het

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze.

Snijd de zoete aardappel inclusief de schil in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de zoete aardappel toe en breng op smaak met gerookt paprikapoeder en een snuf zeezout. Bak de zoete aardappel in tien minuten gaar.

Stoom of kook de broccoli roosjes in 5 tot 7 minuten beetgaar.  Snijd ondertussen de gekookte biet in kleine blokjes, de lente ui in ringetjes en de avocado in plakken.

Breng de couscous op smaak met vers citroensap, een scheutje goede olijfolie en een snuf peper & zout. Doe de kikkererwten couscous in een kom en sluit af met de broccoli roosjes, gebakken zoete aardappel, lente ui, avocado, biet, gehakte cashewnoten en als laatste een drizzle unagi saus.

Eeeet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Berendina

    Vanavond gemaakt, we hebben genoten! Heerlijke pure smaken bij elkaar, ik heb de zoete aardappel in knoflook gebakken voor extra smaak. De teryaki saus (kon andere niet vinden) maakte het af. Dit is een blijvertje!

    Antwoord
  2. Annemiek

    Dit recept stond al een tijdje op mijn lijst en vanavond eindelijk gemaakt, MEGA LEKKER! Ik ga het sowieso vaker maken :)

    Antwoord
    • Bo

      Jeeeeej zo leuk om te horen :D

      Antwoord
  3. Linda

    Hoi hoi dit ziet er heerlijk uit, vraagje: waar koop ik de kikkererwten couscous? 😊 alvast bedankt!!

    Antwoord
    • Bo

      Ekoplaza :D

      Antwoord
    • Bibi

      Ze hebben het nu ook bij de appie! :-)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *