...

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

door | aug 4, 2022 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

aardbeienijs zonder ijsmachine

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs zónder ijsmachine dus – gewoon uit de vriezer in een cakeblik. Het is echt zó goed gelukt! Heel creamy door de toevoeging van slagroom en een geheim ingrediënt, zoet door de honing en vanille maar ook fris door de verse aardbeien. De verkruimelde bitterkoekjes gaven het slagroom-aardbeienijs een vleugje extra smaak, lekker kruidig! Ideaal voor na een zomers etentje (of gewoon lekker tussendoor). Hoe ik dat precies voor elkaar heb gekregen, zo’n romige substantie zonder ijsmachine, dat leg ik je uit!

aardbeienijs zonder ijsmachine

Ijs maken zonder ijsmachine

Je zou misschien denken dat ijs maken een kwestie is van ingrediënten door elkaar, paar uur de vriezer in en klaar. Dat is dus helaas niet zo. Voor het allerbeste, allerromigste resultaat moet ijs een paar uur draaien in een ijsmachine. Door de constante beweging vormen er zo min mogelijk grove ijskristallen (die zijn waterig en hard, die wil je niet) en koelt het tot een lekker zacht mengsel. In veel recepten voor ijs zonder ijsmachine, wordt getipt om het ijs ieder half uur goed om te scheppen. En dat dan voor gerust 4 tot 6 uur lang. Nou, dáár had ik niet zoveel zin in. Daarom besloot ik het mengsel al zo romig mogelijk te maken, zodat je een hoop tijd en moeite bespaard blijft. Ik gebruikte niet alleen opgeklopte slagroom, maar ook ricotta voor het romige aardbeienijs. De combinatie van slagroom en ricotta is vettig genoeg om de ijskristalvorming te beperken. Nice! Schenk het in een cakeblik, zet 6 uur in de vriezer en scoop er daarna mooie bolletjes van. Top af met een extra bitterkoekje en klaar is je makkelijke maar toch écht zelfgemaakte aardbeienijs zonder ijsmachine. 

Aardbeien over? Maak dit!

aardbeienijs zonder ijsmachine

aardbeienijs zonder ijsmachine

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Geen ijsmachine? Geen probleem! Dit aardbeienijs met slagroom en bitterkoekjes is súperromig zonder ijsmachine. Gewoon simpel uit de vriezer!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 6 uur
Gang Dessert
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 300 ml slagroom
  • 250 gr ricotta
  • 85 gr honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 gr verse aardbeien
  • 100 gr bitterkoekjes + een paar extra voor over het aardbeien-slagroomijs

Instructies
 

  • Pureer in je keukenmachine (of met een staafmixer) de ricotta, aardbeien, honing en vanille-extract tot een egaal mengsel.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel vervolgens het aardbeienmengsel door de slagroom.
  • Hak de bitterkoekjes in kleine stukjes. Roer door het ijsbeslag en schenk de boel daarna over in een cakevorm. Garneer met extra stukjes bitterkoek en een theelepel honing.
  • Laat het ijs minimaal 6 uur uitharden in de vriezer. Je hoeft tussendoor niet te roeren. Haal het slagroomijs 7 minuten voor het serveren uit de vriezer. Schep met een ijstang mooie bolletjes en genieten maar!
Trefwoord Aardbeien, Ijs, Ricotta
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

aardbeienijs zonder ijsmachine

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept