Aardbeien smoothie met kefir

Aardbeien smoothie met kefir

door | jun 24, 2019 | Ontbijt, Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Aardbeien smoothie met kefir, Gezonde ontbijtsmoothies, Beaufood recepten, Gezond ontbijten, Smoothie recepten, Leuke foodblogs, Meeneem ontbijt

Vandaag heb ik een recept voor een super lekkere en voedzame ontbijt smoothie voor je, gemaakt met verse aardbeien. Heerlijk als snelle kickstart van je dag of als tussendoortje.  Wanneer ik deze smoothie als ontbijt drink voeg ik er altijd een paar eetlepels havermout aan toe, zodat hij extra vullend wordt. Daarnaast maak ik mijn smoothies meestal met haver- of amandelmelk maar ik maakte hem dit keer met kefir. Echt een winner want: licht sprankelend en lekker romig!

 

Dit heb je nodig voor deze aardbeien smoothie met kefir / 1 persoon

  • 150 gr verse aardbeien
  • 200 ml kefir – Dit is een yoghurtdrank op basis van kefirculteren en je koopt het tegenwoordig gewoon kant en klaar bij de meeste supermarkten.
  • 4 takjes verse munt
  • 1/2 tl honing
  • optioneel als je hem drinkt als ontbijt: 3 tot 4 el havermout

 

Aardbeien smoothie met kefir, Gezonde ontbijtsmoothies, Beaufood recepten, Gezond ontbijten, Smoothie recepten, Leuke foodblogs, Meeneem ontbijt

Zo maak je het

Ris de blaadjes van de takjes munt en pureer de blaadjes samen met de aardbeien en honing tot een egaal mengsel. Drink je deze smoothie als ontbijt? Pureer dan ook de havermout erdoor.

Schenk 100 ml kefir in een glas gevolgd door de helft van het aardbeienmengsel. Schenk de overige kefir erover en de rest van de aardbeien. Dit is trouwens alleen leuk voor het oog ;) Je kunt natuurlijk ook gewoon alles hupsakee bij elkaar gooien.

Drink de smoothie direct of bewaar hem in de koelkast. Je kunt hem prima een avond van te voren klaarmaken en bewaren in de koelkast!

Aardbeien smoothie met kefir, Gezonde ontbijtsmoothies, Beaufood recepten, Gezond ontbijten, Smoothie recepten, Leuke foodblogs, Meeneem ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.