Wortel prei soep met ricotta ravioli

Wortel prei soep met ricotta ravioli

Wortel prei soep met ricotta ravioli. Ultiem comfort food voor op een regenachtige dag. Deze romige soep van wortel en prei vult goed en is ook nog eens lekker gezond. Hij is heerlijk als avondeten, maar ook zeker als warme lunch. Deze heerlijke soep wordt éxtra lekker wanneer je hem afmaakt met verse ricotta ravioli erin..

Wortel prei soep met ricotta ravioli

Soep met ricotta ravioli

Ravioli in je soep? Dat is echt héél lekker. En het ziet er ook nog eens leuk uit. Voor dit gerecht gebruik ik kant en klare verse ravioli gevuld met ricotta. Te vinden in het koelschap van de groenteafdeling van je supermarkt. Zo verkopen ze bij Jumbo echt gruwelijke lekkere verse pasta van La Place. De ravioli gevuld met citroen en ricotta is mijn favoriet, maar de ravioli gevuld met truffel of de ravioli met stoofvlees zijn ook echte aanraders. Ravioli gevuld met ricotta is het meest te vinden in de supermarkt, maar je kunt elk ander soort verse ravioli gebruiken.

Zin in nog meer gezonde soepen?

Zoete aardappelsoep met gebakken knoflook croutons

Broccoli courgette soep met gebakken eekhoorntjesbrood

Romige mosterdsoep met crunchy lente ui

Wortel prei soep met ricotta ravioli

Wortel prei soep met ricotta ravioli / 2 personen

  • 500 gr bospeen
  • 1 prei
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl groente bouillonpoeder
  • 150 gr verse ricotta ravioli
  • 1 el appelazijn
  • 2 gedroogde abrikozen
  • scheutje pompoenpitolie – of een goede extra vierge olijfolie 
  • 1 el fijngehakte bieslook

Zo maak je het

Snijd de prei en bospeen klein. Verhit een scheut olie in een grote pan en doe hierin de wortel en prei. Voeg de komijn toe, roer goed om en bak zo’n 2 minuten.

Voeg bouillonpoeder toe aan de pan samen met 800 ml water. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de bospeen gaar is.

Kook ondertussen de verse ravioli volgens de bereidingswijze. Snijd de gedroogde abrikozen in hele kleine blokjes.

Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de appelazijn toe en peper & zout naar smaak. Schep de soep in twee kommen en verdeel de ravioli erover. Sluit af met een scheutje pompoenpitolie (of olijfolie), blokjes gedroogde abrikoos en verse bieslook.

Wortel prei soep met ricotta ravioli

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.