Romige mosterdsoep met crunchy lente ui

Romige mosterdsoep met crunchy lente ui, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Maaltijd soep

Helloooo overheerlijke mosterdsoep! Ik was altijd een beetje sceptisch over deze soep omdat het 1. niet zo lekker klinkt en 2. er naar mijn idee altijd een liter room in zit. Terwijl het eigenlijk een súper lekkere en voedzame soep kan zijn, mits je hem zelf maakt en met ingrediënten als prei en pastinaak. Plus een lekker zoetje afkomstig van een theelepel honing. Ik at hem als avondeten met knapperige lente ui en pompoenpitolie en nam de volgende dag de overgebleven soep mee als lunch. En een haverbroodje met geitenkaas en stukjes dadel om te dippen. JUM!

Romige mosterdsoep met crunchy lente ui, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Maaltijd soep

Romige mosterdsoep met crunchy lente ui, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Maaltijd soep

Dit heb je nodig voor deze ormige mosterdsoep met crunchy lente ui / 2 personen

  • 1 kleine prei – 150 gr
  • 1 sjalot
  • 1 pastinaak – 100 gr
  • 100 ml room – eventueel plantaardig 
  • 3 el gladde mosterd
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el venkelzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flinke tl honing
  • 2 lente uitjes
  • optioneel: 2 tl pompoenpitolie

 

Romige mosterdsoep met crunchy lente ui, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Maaltijd soep

Zo maak je het

Snipper de sjalot en snijd de prei in dikke ringen. Pers de knoflook uit en snijd de pastinaak in stukken.

Verhit een scheut olie in een hoge pan. Fruit de sjalot, prei, pastinaak en de knoflook. Kneus het venkelzaad en voeg dit samen met de laurierblaadjes, de gladde mosterd en honing toe aan de pan.

Schenk er 750 ml water en 100 ml room bij en breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout en peper. Laat de soep een half uurtje zacht koken.

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep. Het liefst laat je de mosterdsoep nog een kwartiertje inkoken, zodat hij geconcentreerder van smaak wordt én wat dikker. Dit is het lekkerst dus ik raad je zeker aan dit te doen.

Mocht je hier geen tijd voor hebben, dan kun je de soep ook indikken met één theelepel maïzena die je voor gebruik eerst apart mengt met één eetlepel soep

Snijd de lente ui in kleine ringetjes. Verhit een flinke scheut olie in een kleine koekenpan en bak de uitjes krokant. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

Proef de soep en breng op smaak met grove mosterd. Verdeel over twee kommen en garneer met cruncy lente ui, extra room voor de liefhebber en pompoenpitolie.

Eet smakelijk!

Romige mosterdsoep met crunchy lente ui, Gezonde soepen, Makkelijke soepen, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Maaltijd soep

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.