...

What’s cooking #4 29 kaarsjes uitblazen, nieuw kantoor en eten uit een 3D printer

What’s cooking #4 29 kaarsjes uitblazen, nieuw kantoor en eten uit een 3D printer

door | feb 12, 2019 | Culi inspiratie, Persoonlijk | 1 reactie

Beaufood / What's Cooking

Vandaag staat er een uitgebreide persoonlijke update voor je klaar. Ik zou graag willen zeggen dat ik meer dingen doe in het leven dan bezig zijn met eten, maar eigenlijk speelt food elke dag de hoofdrol haha.. Of ik dat zat word? Nope! Zeer zeker niet. Nu is het wel zo dat elke dag er anders uit ziet dus saai zal het ook nooit worden. Zo schoof ik aan bij een sterwaardig ontbijt in Parc Broekhuizen ter ere van de nieuwe Mazda3, maakte ik begin dit jaar de stap naar EEN EIGEN KANTOOR en blies ik iets meer dan een maand geleden de 29 kaarsjes uit op een zelfgemaakte dikke slagroomtaart. Ik organiseerde een vrijgezellenfeest, een babyshower (plus weer taart) en gaf de hoek van de woonkamer een nieuw jasje. Lees gezellig mee!


Jaaaaaaaarig!

Even over die 29 kaarsjes. NEGENENTWINTIG. Bijna 30, oef.. Ik vierde het zaterdagmiddag met zelfgemaakte slagroomtaart (foto 1) en ‘s avonds gaf ik een glitterfeest (foto 2) met heel veel hapjes en vino! Om 00.00 was ik echt jarig, werd ik op handen en schouders door de woonkamer gedragen en kreeg ik van mijn lieve paps en mams.. een droger! Ik voel me dus nog ouder door het feit dat ik extreem blij werd van een droger, haha.

Beaufood / What's Cooking

Beaufood / What's Cooking

Beaufood / What's Cooking

Sinterkerst met de liefsten

Twee dagen na mijn verjaardag is het alweer Kerst. Soms krijg ik de vraag of ik het vervelend vind zo kort voor Kerst jarig te zijn, maar eerlijk gezegd vind ik dat dus fantastisch. Hoe leuk is het als iedereen al een beetje in feeststemming is en alles is versiert met lichtjes en kerstversiering? Kerst vier ik altijd met familie, maar ook al zo lang ik me kan herinneren met mijn vriendinnen. Een tafel vol hapjes, drankjes (één drankje minder want: mijn bestie is zwanger woehoeee), eindeloze gedichten en persoonlijke cadeaus.

Beaufood / What's Cooking

Kleine bouillabaisse soepjes

Beaufood / What's Cooking

En een anti pasti plateau als voorgerecht.

Goede voornemens?!

Ik doe eigenlijk nooit aan goede voornemens. Als ik iets wil veranderen dan doe ik dat meteen en wacht ik niet tot januari. Had jij goede voornemens en zo ja, hoe staat het daarmee? Mijn meest succesvolle goede voornemen ging zo’n vijf jaar geleden van start. Ik wilde een fitter lichaam en meer energie. Ik gooide mijn eetpatroon om (dit verhaal ken je natuurlijk als je mij al langer volgt) en Beaufood was geboren. Ook dit jaar ga ik weer keihard aan de slag om jullie te laten zie hoe heerlijk en makkelijk het is om gezond te eten :D

Beaufood / What's Cooking

Deze cashew karamel koekjes zijn perfect als gezond tussendoortje en je hebt ze binnen 20 minuten gemaakt met maar een paar ingrediënten. Ze zijn (toevallig) vegan en héél erg lekker.

EEN BEAUFOOD KANTOOR!!

Na vijf jaar Beaufooden, heb ik de stap gemaakt naar een eigen kantoor. ZOOO BLIJ! Of nou ja eigen, ik sloot mezelf aan bij Hashtag Workmode en daar huur ik een werkplek. Hier ben ik de hele dag omringt met enthousiaste en gezellige vrouwelijke ondernemers en dat werkt me toch een partijtje motiverend. Ik plande een bezichtiging in en na twee minuten voelde ik me er al helemaal thuis. Ook een pluspunt: het kantoor ligt aan het Lepelenburg in Utrecht en midden in de stad. Ik vind het zo super fijn om ‘s ochtends op mijn fiets langs de gracht naar kantoor te fietsen. Ik word pas echt wakker op de fiets ofzo, herkenbaar?

Beaufood / What's Cooking

De eerste baby is coming!

Ja hoor, it’s happening! De eerste uit onze vriendinnengroep is zwanger en het zal je niet verbazen dat ik de tranen uit mijn ogen jankte als reactie. Drie keer raden wie de hapjes verzorgde op haar babyshower ;) Heb jij binnenkort ook een babyshower en ben je op zoek  naar inspiratie voor hapjes? Ik vertel je graag wat er bij ons op tafel stond:

 • Bekers met zoete popcorn
 • Slagroomtaarten met popcorn, witte chocolade en frambozen en cheesecake met blauwe bessen
 • Slagroomsoesjes met witte frosting en gouden hartjes
 • Kruidige gehaktballetjes met pindadip
 • Mini sandwiches met kipfilet en roomkaas
 • Als bedankje voor de gasten hebben we kleine buisjes laten maken met een persoonlijke tekst erop en gevuld met gouden chocolade hartjes!
Beaufood / What's Cooking

Herkennen jullie de taarten..? Jep, het is mijn verjaardagstaart 2.0 babyshower versie ;)

Beaufood / What's Cooking

Eerlijk, hoe leuk zijn deze bedankjes?!

Sterwaardig ontbijtje bij Parc Broekhuizen

Kijk, dit zijn leuke dingen. Ik werd door Mazda uitgenodigd om de nieuwe Mazda3 te komen bewonderen en dat deden ze in de stijl van de auto, namelijk met een ontbijt in een sterrenrestaurant. Ik at voor het eerst uit een 3D printer. Het was niet fantástisch lekker, maar wel smaakvol. Ik vind het nog steeds een bijzondere uitvinding ;)

Beaufood / What's Cooking

Zal het me ooit lukken om zwoel en sexy op een foto te staan, hahaha.. #altijdlachenmetBo

Beaufood / What's Cooking
Beaufood / What's Cooking
Beaufood / What's Cooking

Dit gerecht is gemaakt met een 3D printer. HOE DAN?

Favo item in huis, work work work, proosten op mooie dingen en geitenkaas maken

Het plantje kan nog wel wat verzorging gebruiken, maar deze gouden butler tray staat er weer glimmend bij. Ik kocht hem vorig jaar bij Sissy Boy en het is nog steeds een van mijn favoriete items in huis. Op de keuken na dan ;)

Beaufood / What's Cooking

Niet alleen mijn eigen culinaire creaties zet ik op de foto, maar regelmatig ook die van restaurants. Zo fotografeerde ik hier voor Van der Valk Hotel Utrecht gerechten voor in de nieuwe brochure. Het resultaat zal ik je in een nieuwe That’s Cooking laten zien!

Beaufood / What's Cooking

Ik wilde al zo lang zelf romige geitenkaas maken. Laatst kwam het er eindelijk van. Ik ben enorm veel aan het experimenteren met verschillende kruiden, truffel en honing en ik raak er maar niet op uitgekeken. Het is echt zo super makkelijk om het zelf te maken. Mega lekker op een cracker of als dip voor bij de borrel. Vooral de geitenkaas met truffel vind ik amazing!

Beaufood / What's Cooking

Doeeei lieve poezen! Ik ben zo gek op die beesten dat het af en toe een beetje sneu is ;) Als Mike en ik weg gaan voor een persreis mogen ze altijd bij mijn mams, super chill. Dit gestreepte exemplaar redde ik zo’n vier jaar geleden uit een bar en daar ben ik nog elke dag blij om. Ze is heel erg bang voor reismandjes dus als ze in de auto moet neem ik haar op schoot en blijft ze gewoon rustig zitten :D

Beaufood / What's Cooking

Beaufood / What's Cooking

Verder heb ik vorige maand een aantal toffe gesprekken gehad voor verschillende samenwerkingen. Op mooie momenten moet geproost worden en dat deden Mike en ik hieronder bij The Streetfood Club in Utrecht met deze waanzinnige Zwarte bao bun met kip tempura, kimchi en kewpie mayo. JUM!

Beaufood / What's Cooking


Dat was hem weer. Vind je het leuk om live achter de schermen mee te kijken? Volg dan mijn stories op Instagram. Leuk je daar te zien!

Liefs,

Bo

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer
Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. Sonja

  Wat heerlijk om al je enthousiaste belevenissen en creaties te lezen en te bekijken. Ik ben zo mega trots op ?????

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *