...

Cashew karamel koeken (vegan)

Cashew karamel koeken (vegan)

door | feb 3, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Deze cashew karamel koeken zijn heerlijk chewy en zitten vol goede havermout vezels en goede vetten uit cashewnoten. En ze zijn vegan! Voor iedereen die voor het eerst op mijn blog is: nee ik eet niet 100% veganistisch, maar ik vind het wél heel erg leuk om te experimenteren met vegan recepten. Dit recept is een variatie op een recept David en Luise van Green Kitchen Stories. Ik volg deze twee al jaren en ze schrijven echt ónwijs mooie kookboeken. Aanradertje voor op je kookboekenplank. Anyhow, vegan koekjes dus! Met een heerlijk karamelachtig smaakje van een flinke portie kokossiroop. Je kunt dit ook vervangen door ahornsiroop, ook lekker!

 

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze vegan cashew karamel koeken / 20 stuks

  • 250 gr havermeel – maal hiervoor havermout fijn tot meel in je keukenmachine
  • 100 gr boekweitmeel
  • 250 gr cashewpasta – of pindakaas
  • 120 ml kokossiroop – of ahornsiroop
  • 90 gr tahin
  • 90 ml olijfolie
  • 100 gr mango – diepvries
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl vanille extract

 

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vermaal de havermout fijn tot meel. Meng dit in een grote kom met de boekweitmeel, baking soda en een flinke snuf zeezout.

Snijd de mango in hele kleine blokjes.

Zet een klein pannetje op het vuur. Verhit hierin de cashewpasta, kokossiroop, tahin, olijfolie en vanille extract. Meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel bij het meel en schep door elkaar tot je een mooi deeg hebt. Snijd de mango klein en meng dit ook door het beslag.

Draai nu 18 tot 20 balletjes van het deeg en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Druk de balletjes met een vork plat tot koekjes. Schuif de plaat voor 12 minuten in de oven. Niet te lang anders worden ze te droog.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster en genieten maar! Bewaar de koekjes maximaal anderhalve week in een afgesloten trommel. Als ze dat redden.

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Tess

    Vraagje! Kan je deze koekjes niet invriezen? :)

    Antwoord
    • Bo

      Ze zijn nogal bros dus ik zou het niet doen :) Maar je kunt het altijd proberen!

      Antwoord
  2. Sandra

    Wat doe je met de mango? In de pan of meel staat er niet bij beschreven.

    Antwoord
    • Bo

      Door het beslag! Ik zal het er even bij zetten.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *