...

Cashew karamel koeken (vegan)

Cashew karamel koeken (vegan)

door | feb 3, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Deze cashew karamel koeken zijn heerlijk chewy en zitten vol goede havermout vezels en goede vetten uit cashewnoten. En ze zijn vegan! Voor iedereen die voor het eerst op mijn blog is: nee ik eet niet 100% veganistisch, maar ik vind het wél heel erg leuk om te experimenteren met vegan recepten. Dit recept is een variatie op een recept David en Luise van Green Kitchen Stories. Ik volg deze twee al jaren en ze schrijven echt ónwijs mooie kookboeken. Aanradertje voor op je kookboekenplank. Anyhow, vegan koekjes dus! Met een heerlijk karamelachtig smaakje van een flinke portie kokossiroop. Je kunt dit ook vervangen door ahornsiroop, ook lekker!

 

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze vegan cashew karamel koeken / 20 stuks

  • 250 gr havermeel – maal hiervoor havermout fijn tot meel in je keukenmachine
  • 100 gr boekweitmeel
  • 250 gr cashewpasta – of pindakaas
  • 120 ml kokossiroop – of ahornsiroop
  • 90 gr tahin
  • 90 ml olijfolie
  • 100 gr mango – diepvries
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl vanille extract

 

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vermaal de havermout fijn tot meel. Meng dit in een grote kom met de boekweitmeel, baking soda en een flinke snuf zeezout.

Snijd de mango in hele kleine blokjes.

Zet een klein pannetje op het vuur. Verhit hierin de cashewpasta, kokossiroop, tahin, olijfolie en vanille extract. Meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel bij het meel en schep door elkaar tot je een mooi deeg hebt. Snijd de mango klein en meng dit ook door het beslag.

Draai nu 18 tot 20 balletjes van het deeg en leg die met wat tussenruimte op de bakplaat. Druk de balletjes met een vork plat tot koekjes. Schuif de plaat voor 12 minuten in de oven. Niet te lang anders worden ze te droog.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster en genieten maar! Bewaar de koekjes maximaal anderhalve week in een afgesloten trommel. Als ze dat redden.

Cashew karamel koeken, Vegan tussendoortjes, Vegan koekjes, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Koekjes zonder ei, Suikervrije koekjes, Leuke foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Tess

    Vraagje! Kan je deze koekjes niet invriezen? :)

    Antwoord
    • Bo

      Ze zijn nogal bros dus ik zou het niet doen :) Maar je kunt het altijd proberen!

      Antwoord
  2. Sandra

    Wat doe je met de mango? In de pan of meel staat er niet bij beschreven.

    Antwoord
    • Bo

      Door het beslag! Ik zal het er even bij zetten.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *