...

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

door | mei 16, 2016 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Wauw, dit is echt de allereerste keer in mijn leven dat ik asperge soep maakte.. Moet je de schillen nu eerst koken? Of kook je gewoon de hele asperge? Er schijnen dus verschillende manieren te zijn, maar zoals met al mijn recepten maak ik hem maar gewoon lekker op gevoel. En dat ís me toch goed gelukt. Potverdorie wat een lekkere soep. Eigenlijk is de basis van de soep vrij simpel (bouillon, asperge en room), maar ik heb er van alles aan toegevoegd wat ik in mijn keukenkastje vond. Dille eroverheen is echt heerlijk, de sesamolie geeft de asperge soep een verrassende smaak en de mosterd geeft hem een beetje pit.

Vanille in de soep?

Zeker, vanille in de soep! Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ik las ooit eens ergens dat witte asperges en vanille een gouden combi zijn. Net zoals karamel en zeezout. PS. Ik maakte een tijd geleden een gezonde karamel zeezout granola en die werd super enthousiast ontvangen door jullie, leuk! Enfin. Asperge soep dus. Onderaan deze pagina geef ik je tips over wat je erbij kunt serveren én een filmpje waarin je leert een perfect gepocheerd eitje te maken!

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Dit heb je nodig voor deze romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje / 2 personen (plus een beetje)

  • 500 gr witte asperges
  • 1 ui – gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1 liter groente bouillon
  • 200 ml rijstroom – gewone room kan ook, rijstroom is minder vet
  • mespuntje vanille – vanille en witte asperges gaan gewéldig samen
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 eieren

Smaakmakers

  • snufje gedroogde dille
  • scheutje sesamolie
  • 2 tl mosterd

Zo maak je het

Verhit een scheutje olie of kokosvet in een grote pan, liefst met zware bodem. Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak in 5 minuten glazig.

Was de asperges en snijd het harde stukje van de onderkant ervan af. Snijd ze in kleinere stukken en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten met de ui mee en voeg als laatste de knoflook toe. Deze fruit je een minuut mee.

Schenk de bouillon eroverheen. Voeg de vanille toe en laat het geheel een kwartiertje op zacht vuur koken. Proef tussendoor even en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe. Pureer vervolgens met een staafmixer tot soep. Zet de pan terug op het vuur.

Breng in een kleine pan een laag water aan de kook, maak met een lepel een draaikolk en breek in het midden voorzichtig een ei. Haal het gepocheerde eitje er na twee minuten uit en doe hetzelfde met het tweede ei. Psst.. Albert doet jullie voor hoe je een perfect gepocheerd eitje maakt in dit filmpje.

Schenk de soep in twee diepe borden, leg de gepocheerde eitjes erin, de garnalen en sluit af met de smaakmakers.

Serveer een lichte salade bij de soep die je op smaak brengt met sesamolie en cherry tomaatjes. Of maar er snelle broodjes van havermout bij uit de oven. Lekker met avocado erop of geitenkaas!

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.