Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Wauw, dit is echt de allereerste keer in mijn leven dat ik asperge soep maakte.. Moet je de schillen nu eerst koken? Of kook je gewoon de hele asperge? Er schijnen dus verschillende manieren te zijn, maar zoals met al mijn recepten maak ik hem maar gewoon lekker op gevoel. En dat ís me toch goed gelukt. Potverdorie wat een lekkere soep. Eigenlijk is de basis van de soep vrij simpel (bouillon, asperge en room), maar ik heb er van alles aan toegevoegd wat ik in mijn keukenkastje vond. Dille eroverheen is echt heerlijk, de sesamolie geeft de asperge soep een verrassende smaak en de mosterd geeft hem een beetje pit.

Vanille in de soep?

Zeker, vanille in de soep! Dat klinkt misschien een beetje raar, maar ik las ooit eens ergens dat witte asperges en vanille een gouden combi zijn. Net zoals karamel en zeezout. PS. Ik maakte een tijd geleden een gezonde karamel zeezout granola en die werd super enthousiast ontvangen door jullie, leuk! Enfin. Asperge soep dus. Onderaan deze pagina geef ik je tips over wat je erbij kunt serveren én een filmpje waarin je leert een perfect gepocheerd eitje te maken!

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Dit heb je nodig voor deze romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje / 2 personen (plus een beetje)

  • 500 gr witte asperges
  • 1 ui – gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1 liter groente bouillon
  • 200 ml rijstroom – gewone room kan ook, rijstroom is minder vet
  • mespuntje vanille – vanille en witte asperges gaan gewéldig samen
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 eieren

Smaakmakers

  • snufje gedroogde dille
  • scheutje sesamolie
  • 2 tl mosterd

Zo maak je het

Verhit een scheutje olie of kokosvet in een grote pan, liefst met zware bodem. Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en bak in 5 minuten glazig.

Was de asperges en snijd het harde stukje van de onderkant ervan af. Snijd ze in kleinere stukken en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten met de ui mee en voeg als laatste de knoflook toe. Deze fruit je een minuut mee.

Schenk de bouillon eroverheen. Voeg de vanille toe en laat het geheel een kwartiertje op zacht vuur koken. Proef tussendoor even en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe. Pureer vervolgens met een staafmixer tot soep. Zet de pan terug op het vuur.

Breng in een kleine pan een laag water aan de kook, maak met een lepel een draaikolk en breek in het midden voorzichtig een ei. Haal het gepocheerde eitje er na twee minuten uit en doe hetzelfde met het tweede ei. Psst.. Albert doet jullie voor hoe je een perfect gepocheerd eitje maakt in dit filmpje.

Schenk de soep in twee diepe borden, leg de gepocheerde eitjes erin, de garnalen en sluit af met de smaakmakers.

Serveer een lichte salade bij de soep die je op smaak brengt met sesamolie en cherry tomaatjes. Of maar er snelle broodjes van havermout bij uit de oven. Lekker met avocado erop of geitenkaas!

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.