Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

Dit is echt de ALLER EERSTE keer in mijn leven dat ik asperge soep maak. Moet je nou eerst de schillen koken? Of gewoon de hele asperge? Er schijnen dus verschillende manieren te zijn maar zoals met al mijn recepten maak ik hem maar gewoon lekker op gevoel. And that turned out goood :D Potverdorie wat een lekkere soep. Eigenlijk is de basis van de soep vrij simpel (bouillon, asperge en room) maar ik heb er van alles aan toegevoegd wat ik in mijn keukenkastje vond. Dille eroverheen is heerlijk, de sesamolie geeft een verrassende smaak en de mosterd geeft hem een beetje pit.

Vanille in je soep?

Si, vanille in de soep. Dat klinkt misschien een beetje raar maar ik las ooit eens ergens dat witte asperges en vanille een gouden combi zijn. Net zoals karamel en zeezout dat zijn. Ik maakte een tijd geleden een gezonde karamel zeezout granola en die werd super enthousiast ontvangen door jullie, leuk!

Anyhow, asperge soep dus. Onderaan deze pagina geef ik tips van wat je erbij kunt serveren én een filmpje waarin je leert een perfect gepocheerd eitje te maken. Geef je een etentje? Serveer deze soep dan in kleine glaasjes op een groot bord. Klein lepeltje erin, rijg de garnalen aan spiesjes (ik heb iets met kleine dingen zoals je hoort) en serveer er broodjes bij om te dippen.

 

Nodig voor 1 liter soep

  • 500 gr witte asperges
  • 1 ui – gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1 liter groente bouillon
  • 200 ml rijstroom – gewone room kan ook, rijstroom is minder vet
  • mespuntje vanille – vanille en witte asperges gaan gewéldig samen
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 eieren

Smaakmakers

  • snufje gedroogde dille
  • scheutje sesamolie
  • 2 tl mosterd

 

Romige aspergesoep met garnalen en een gepocheerd eitje

 

 

Zo maak je het

Verhit een beetje olie of kokosvet in een grote pan, liefst met zware bodem. Voeg de ui aan de pan toe en bak in 5 minuten glazig.

Was de asperges en snijd het harde stukje van de onderkant ervan af. Snijd ze in kleinere stukken en voeg aan de pan toe. Bak een paar minuten met de ui mee en voeg als laatste de knoflook toe.

Schenk de bouillon eroverheen. Voeg de vanille toe en laat het geheel een kwartiertje zachtjes koken. Proef tussendoor even en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe. Pureer vervolgens met een staafmixer tot soep. Zet de pan terug op het vuur.

Breng in een kleine pan een laag water aan de kook, maak met een lepel een draaikolk en breek in het midden voorzichtig een ei. Haal het gepocheerde eitje er na 3 minuten uit en doe hetzelfde met het tweede ei. (Psst.. Albert doet jullie voor hoe je een perfect gepocheerd eitje maakt in dit filmpje).

Schenk de soep in twee diepe borden, leg de gepocheerde eitjes erin, de garnalen en sluit af met de smaakmakers.

 

Serveer een lichte salade bij de soep die je op smaak brengt met sesamolie en cherry tomaatjes. Of maar er snelle broodjes van havermout bij uit de oven. Lekker met avocado erop of geitenkaas

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!