Karamel zeezout granola uit de pan

Karamel zeezout granola uit de pan

Granola lovers opgelet! Ik heb twee súper fijne tips voor jullie.

 

 1. Hoe je granola maakt zonder oven

2.  En hoe je je granola super crunchy krijgt zonder er een berg suiker aan toe te voegen (want de granola in de winkel is helaas zo lekker knapperig door een overdosis aan zoetstof)

 

Eigenlijk is het helemaal niet zo’n klus om granola te maken met gebruik van een oven. Maar op de een of andere manier staat het me altijd een beetje tegen om eraan te beginnen. Helemaal als ik niet zoveel tijd heb. Gister vroeg ik me ineens af of het mogelijk zou zijn om granola in een koekenpan te bereiden. En dat kan dus! YES. Binnen 10 minuten had ik een goed gevulde pot granola in mijn handen. Zó fijn.

Mijn andere probeersel was om er boekweit aan toe te voegen. En dan bedoel ik boekweitkorrels. Resultaat? Een super knapperige granola! En om dit recept helemaal tot een succes te maken voegde ik er kokosbloesemsuiker en dadels aan toe voor een karamelachtige smaak. En zeezout.. Echt, ren naar de keuken en maak dit meteen. Het is heerlijk in combinatie met een paar eetlepels biogarde en fruit. Of gewoon zo een handje uit de pot als snack.

 

 

Karamel zeezout granola uit de pan

 

Dit heb je nodig voor zo’n vier porties

 • 50 gram gemengde noten – in kleine stukjes gehakt
 • 50 gram boekweitkorrels
 • 100 gram havermout
 • 100 gram dadels (± 8 kleine) – ontpit en gehalveerd
 • snuf gemalen zeezout
 • 1 tl kokosvet
 • 2 el kokosbloesemsuiker – je kunt dit ook vervangen door honing, maar de kokosbloesemsuiker zorgt in de recept voor de karamelachtige smaak

 

Karamel zeezout granola uit de pan

Zo maak je het

Verhit een koekenpan (zonder het kokosvet) en rooster hierin de noten, havermout en boekweit vijf minuutjes. Zorg dat je alles in beweging houdt zodat het niet aan gaat branden.

Voeg daarna de dadels, kokosbloesemsuiker en het kokosvet toe. Blijf alles goed omscheppen en haal de pan na ongeveer twee minuutjes van het vuur. Voeg er als laatste een snuf zeezout aan toe.

Je kunt de granola nu direct eten. Of hem een paar minuten in de koelkast laten uitharden zodat hij nog knapperiger wordt.

13 Comments
 1. Wil graag dit recept proberen, maar weet niet waar ik de boekweitkorrels kan kopen. De AH bij mij heeft t niet.. En op de site van Holland&Barrett staat t ook niet.
  Waar koop jij het? Of weet je waar het nog meer te koop is?

  1. Hoi Karolien, je kunt boekweitkorrels kopen bij de biowinkel of bij bijvoorbeeld de notenkraam op de markt. Als je online wilt bestellen kun je terecht bij bijvoorbeeld Ekoplaza. Liefs, Bo

 2. Hoeveel calorieen reken jij voor dit recept? En eet je dit zo als ontbijt of doe je er nog kwark of yoghurt bij? Het ziet er heerlijk uit, ben je site voor het eerst aan het bekijken.

  Groetjes, Renate

  1. Hoi Renate, ik doe niet aan calorieën tellen dus hier kan ik je helaas geen antwoord op geven. De granola eet ik samen met kwark of yoghurt of ik schep het over een schaaltje vers fruit. Geniet ervan en welkom op mijn blog. Liefs! Bo

 3. Wat ben ik toch groot fan van je recepten!
  Net voor het eerst deze granola gemaakt voor morgenochtend maar kon het niet laten om er al iets van te snoepen. Zo crunchy, had ik echt niet verwacht. Kijk nu al uit naar mn ontbijtje, maakt het vroege opstaan weer iets makkelijker ;)

 4. Haha en ik had gewoon echt een halve kilo gekocht. Ik had wel zoiets van ‘wel veel voor 4 porties’ haha… Gelukkig lees ik het nu, t lag al even te wachten tot ik tijd had.

  1. Het kan op zich wel maar dan heb je gewoon een hele grote voorraad hihi.. Gelukkig kun je nootjes lang bewaren (mits je ze luchtdicht bewwaard) en heb je nu voorlopig genoeg gezonde snacks binnen handbereik :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.