...

Karamel zeezout granola uit de pan

Karamel zeezout granola uit de pan

door | jan 25, 2016 | Ontbijt, Recepten | 12 reacties

Karamel zeezout granola uit de pan

Granola lovers opgelet, want deze karamel zeezout granola uit de pan wil je vandaag nog maken :D En daarbij heb ik heb twee súper fijne tips voor jullie. Nummer één is hoe je een portie gezonde granola maakt zonder oven en twee, hoe je die granola super crunchy krijgt zónder er een berg suiker aan toe te voegen. Want tja, de granola uit de supermarkt is helaas zo lekker knapperig door de berg zoetstof die erin zit.

Eigenlijk is het helemaal niet zo’n klus om zelf granola uit de oven te maken, maar op de een of andere manier staat het me toch altijd een beetje tegen om eraan te beginnen. Helemaal als ik niet zoveel tijd heb. Gister vroeg ik me ineens af of het mogelijk zou zijn om granola in een koekenpan te bereiden. En dat kan dus! YES. Binnen tien minuten had ik een goed gevulde pot granola in mijn handen. Zó fijn.

Mijn andere probeersel was om er boekweit aan toe te voegen. En dan bedoel ik boekweitkorrels. Resultaat? Een super knapperige granola! En om dit recept helemaal tot een succes te maken voegde ik er kokosbloesemsuiker en dadels aan toe voor een karamelachtige smaak. En zeezout.. Echt, ren naar de keuken en maak dit meteen. Het is heerlijk in combinatie met een portie geitenyoghurt en fruit. Of gewoon klein een handje uit de pot als tussendoortje.

Geniet ervan!

Karamel zeezout granola uit de pan

Dit heb je nodig voor deze karamel zeezout granola uit de pan / zo’n vier porties

 • 50 gram gemengde noten – in kleine stukjes gehakt
 • 50 gram boekweitkorrels
 • 100 gram havermout
 • 100 gram dadels (± 8 kleine) – ontpit en gehalveerd
 • snuf gemalen zeezout
 • 1 tl kokosvet
 • 2 el kokosbloesemsuiker – je kunt dit ook vervangen door honing, maar de kokosbloesemsuiker zorgt voor die lekkere karamelachtige smaak!

 

Zo maak je het

Verhit een koekenpan (zonder het kokosvet) en rooster hierin de noten, havermout en boekweit voor vijf minuutjes. Blijf de pan bewegen zodat de boel niet aan zal branden.

Voeg daarna de dadels, kokosbloesemsuiker en het kokosvet toe. Blijf alles goed omscheppen en haal de pan na ongeveer twee minuutjes van het vuur. Voeg er als laatste een snuf zeezout aan toe.

Je kunt de karamel zeezout granola nu direct eten. Of hem een paar minuten (in de koelkast) laten afkoelen, zodat hij nog knapperiger wordt..

Karamel zeezout granola uit de pan

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

 1. Karolien

  Wil graag dit recept proberen, maar weet niet waar ik de boekweitkorrels kan kopen. De AH bij mij heeft t niet.. En op de site van Holland&Barrett staat t ook niet.
  Waar koop jij het? Of weet je waar het nog meer te koop is?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Karolien, je kunt boekweitkorrels kopen bij de biowinkel of bij bijvoorbeeld de notenkraam op de markt. Als je online wilt bestellen kun je terecht bij bijvoorbeeld Ekoplaza. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Renate

  Hoeveel calorieen reken jij voor dit recept? En eet je dit zo als ontbijt of doe je er nog kwark of yoghurt bij? Het ziet er heerlijk uit, ben je site voor het eerst aan het bekijken.

  Groetjes, Renate

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Renate, ik doe niet aan calorieën tellen dus hier kan ik je helaas geen antwoord op geven. De granola eet ik samen met kwark of yoghurt of ik schep het over een schaaltje vers fruit. Geniet ervan en welkom op mijn blog. Liefs! Bo

   Antwoord
 3. Charissa

  Wat ben ik toch groot fan van je recepten!
  Net voor het eerst deze granola gemaakt voor morgenochtend maar kon het niet laten om er al iets van te snoepen. Zo crunchy, had ik echt niet verwacht. Kijk nu al uit naar mn ontbijtje, maakt het vroege opstaan weer iets makkelijker ;)

  Antwoord
  • Bo

   Ahhh ik vind dit zó leuk om te horen! Deze granola heb ik zelf ook al vaak gemaakt. Ik ga binnenkort aan de slag met een nieuwe smaak :) Liefs, Bo

   Antwoord
 4. Jorieke

  Wauw, dit is echt super lekker! Ik ben helemaal fan!!! :)

  Antwoord
  • Bo

   Fijn jorieke :D

   Antwoord
 5. Ellen

  Haha en ik had gewoon echt een halve kilo gekocht. Ik had wel zoiets van ‘wel veel voor 4 porties’ haha… Gelukkig lees ik het nu, t lag al even te wachten tot ik tijd had.

  Antwoord
  • Bo

   Het kan op zich wel maar dan heb je gewoon een hele grote voorraad hihi.. Gelukkig kun je nootjes lang bewaren (mits je ze luchtdicht bewwaard) en heb je nu voorlopig genoeg gezonde snacks binnen handbereik :)

   Antwoord
 6. Lauri

  500 gram noten? Zo veel?

  Antwoord
  • Bo

   Hihi oeps, dat is misschien wat veel ja. Al kan het wel maar dan moet je wel erg gek op nootjes zijn ;) Maar 50 gram is beter. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *