Nori zalm met gestoomde groenten

Nori zalm met gestoomde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten zalm, Gezond avondeten vis, Gezonde foodblogs

Ik zag van de week zoiets leuks voorbijkomen bij Koffietijd. Ja, bij Koffietijd haha. Beetje kneuterig wel, maar als ik een thuiswerkdag heb zet ik dit programma vaak op als gezellig achtergrondgeluid. Roberta Pagnier maakte in een aflevering Aziatische zalmpakketjes door zalm in nori vellen te bakken. Misschien heb je ze wel voorbij zien komen? Resultaat: ik dook meteen de keuken in om mijn eigen versie te maken. Ik lakte de zalm in met mijn zelfgemaakte teriyakisaus en bakte de filets in norivellen. Zó lekker! Serveer daar gestoomde groenten bij en je hebt suuuper lekkere en gezonde maaltijd.

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Nori zalm met gestoomde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten zalm, Gezond avondeten vis, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze nori zalm met gestoomde groenten / 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • 2 nori vellen
  • 300 gr broccoli
  • 1 courgette
  • 2 el teriyakisaus met kokossiroop
  • scheut sesamolie
  • 2 lente uien – in ringetjes 
  • 2 el sesamzaad

 

Zo maak je het

Breng in een pan waar je een vergiet in kunt hangen een laag water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in plakjes, rondjes, maak er wat leuks van. Verzamel de groenten in het vergiet en hang deze zodra het water kookt in de pan. Zorg dat de bodem van het vergiet niet onder water staat. Anders kook je de groenten alsnog ;) Stoom de groenten in tien minuten beetgaar.

Als je een stoomoven hebt gebruik je die natuurlijk gewoon, maar voor iedereen die dat niet heeft doet een vergiet ook the job!

Zorg dat de zalmfilets op kamertemperatuur zijn en kruid ze met een snuf peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is en bak de filets per kant kort aan. Ze hoeven niet gaar te worden, maar wel even gebruind. Haal de filets uit de pan.

Bevochtig een nori vel met water. Dit kun je met een kwastje doen, maar je kunt ze ook heel kort onder de kraan houden. Het vel is nu flexibel. Leg een zalmfilet aan het einde, smeer in met een laagje teriyakisaus en rol op tot een pakketje. Herhaal dit ook met de tweede zalmfilet.

Nori zalm met gestoomde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten zalm, Gezond avondeten vis, Gezonde foodblogs
Nori zalm met gestoomde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten zalm, Gezond avondeten vis, Gezonde foodblogs
Nori zalm met gestoomde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten zalm, Gezond avondeten vis, Gezonde foodblogs

Verhit de pan waar je de zalm in hebt gebakken en bak de nori zalm nog vier minuten op laag tot medium vuur. Komen de eiwitten door de pakketjes heen? Dan staat het vuur te hoog. Draai ze regelmatig om.

Verdeel de gestoomde groenten over twee diepe borden en breng op smaak met een snuf zout, peper, een drupje sesamolie en sesamzaadjes. Halveer de nori zalm en leg deze op de groenten. Sluit eventueel af met lente ui.

Genieten maar!

Nori zalm met gestoomde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten zalm, Gezond avondeten vis, Gezonde foodblogs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL