Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop

door | nov 7, 2018 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 0 Reacties

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Print dit recept uit, sla hem op in je telefoon of plak het op de koelkast! Dit is een goddelijke basissaus waar je alle kanten mee op kunt. Ik ben gek op teriyakisaus, maar ik hoef je niet te vertellen dat de kant en klare saus uit de winkel niet heel goed voor je is. Mijn zelfgemaakt teriyakisaus met kokossiroop is ook niet persé voedzaam, maar wel een stuk verantwoorder. Hebben jullie wel eens kokossiroop op? Ik zag een flesje in de supermarkt staan en wilde het eens proberen. Deze siroop is echt zó lekker! Het smaakt een beetje karamelachtig en je kunt het vergelijken met ahornsiroop. Mocht je geen kokossiroop kunnen vinden dan kun je dit dus ook vervangen door ahornsiroop. Anyhow, met maar vier ingrediënten en vijf minuten van je tijd tover je deze heerlijke saus op tafel. Dip er sushi in (weer eens wat anders dan sojasaus), lak er een lekkere zalmfilet mee in of maak er een gezonde wok met verse groenten van :D

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Dit heb je nodig voor deze teriyakisaus met kokossiroop / een klein flesje van ongeveer 300 ml

  • 120 ml sojasaus
  • 100 ml water
  • 30 tot 40 ml rijstazijn – witte wijnazijn kan ook 
  • 3 el kokossiroop
  • flinke tl maïzena

 

Zo maak je het

Verwarm in een klein pannetje de sojasaus, het water en 30 milliliter azijn.

Schenk als het geheel warm is de kokossiroop erbij en blijf roeren. Schep twee eetlepels van het mengsel in een klein kommetje en roer hier een flinke theelepel maïzena doorheen. Schenk de maïzena vervolgens bij de saus en kook het geheel al roerend tot het de gewenste dikte heeft. Dit zal ongeveer drie minuten duren.

Proef even en voeg naar smaak nog een scheutje rijstazijn toe.

Laat de saus afkoelen en bewaar maximaal een week in een afgesloten glazen flesje. Het kan zijn dat de saus nog wat indikt als hij afkoelt. Wil je hem weer wat dunner hebben? Schenk er gewoon een kleine hoeveelheid water bij en schud het flesje even goed. Opgelost!

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.