...

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop

door | nov 7, 2018 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 0 Reacties

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Print dit recept uit, sla hem op in je telefoon of plak het op de koelkast! Dit is een goddelijke basissaus waar je alle kanten mee op kunt. Ik ben gek op teriyakisaus, maar ik hoef je niet te vertellen dat de kant en klare saus uit de winkel niet heel goed voor je is. Mijn zelfgemaakt teriyakisaus met kokossiroop is ook niet persé voedzaam, maar wel een stuk verantwoorder. Hebben jullie wel eens kokossiroop op? Ik zag een flesje in de supermarkt staan en wilde het eens proberen. Deze siroop is echt zó lekker! Het smaakt een beetje karamelachtig en je kunt het vergelijken met ahornsiroop. Mocht je geen kokossiroop kunnen vinden dan kun je dit dus ook vervangen door ahornsiroop. Anyhow, met maar vier ingrediënten en vijf minuten van je tijd tover je deze heerlijke saus op tafel. Dip er sushi in (weer eens wat anders dan sojasaus), lak er een lekkere zalmfilet mee in of maak er een gezonde wok met verse groenten van :D

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Dit heb je nodig voor deze teriyakisaus met kokossiroop / een klein flesje van ongeveer 300 ml

  • 120 ml sojasaus
  • 100 ml water
  • 30 tot 40 ml rijstazijn – witte wijnazijn kan ook 
  • 3 el kokossiroop
  • flinke tl maïzena

 

Zo maak je het

Verwarm in een klein pannetje de sojasaus, het water en 30 milliliter azijn.

Schenk als het geheel warm is de kokossiroop erbij en blijf roeren. Schep twee eetlepels van het mengsel in een klein kommetje en roer hier een flinke theelepel maïzena doorheen. Schenk de maïzena vervolgens bij de saus en kook het geheel al roerend tot het de gewenste dikte heeft. Dit zal ongeveer drie minuten duren.

Proef even en voeg naar smaak nog een scheutje rijstazijn toe.

Laat de saus afkoelen en bewaar maximaal een week in een afgesloten glazen flesje. Het kan zijn dat de saus nog wat indikt als hij afkoelt. Wil je hem weer wat dunner hebben? Schenk er gewoon een kleine hoeveelheid water bij en schud het flesje even goed. Opgelost!

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *