...

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop

door | nov 7, 2018 | Recepten, Sauzen, dips & spreads | 0 Reacties

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Print dit recept uit, sla hem op in je telefoon of plak het op de koelkast! Dit is een goddelijke basissaus waar je alle kanten mee op kunt. Ik ben gek op teriyakisaus, maar ik hoef je niet te vertellen dat de kant en klare saus uit de winkel niet heel goed voor je is. Mijn zelfgemaakt teriyakisaus met kokossiroop is ook niet persé voedzaam, maar wel een stuk verantwoorder. Hebben jullie wel eens kokossiroop op? Ik zag een flesje in de supermarkt staan en wilde het eens proberen. Deze siroop is echt zó lekker! Het smaakt een beetje karamelachtig en je kunt het vergelijken met ahornsiroop. Mocht je geen kokossiroop kunnen vinden dan kun je dit dus ook vervangen door ahornsiroop. Anyhow, met maar vier ingrediënten en vijf minuten van je tijd tover je deze heerlijke saus op tafel. Dip er sushi in (weer eens wat anders dan sojasaus), lak er een lekkere zalmfilet mee in of maak er een gezonde wok met verse groenten van :D

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Dit heb je nodig voor deze teriyakisaus met kokossiroop / een klein flesje van ongeveer 300 ml

  • 120 ml sojasaus
  • 100 ml water
  • 30 tot 40 ml rijstazijn – witte wijnazijn kan ook 
  • 3 el kokossiroop
  • flinke tl maïzena

 

Zo maak je het

Verwarm in een klein pannetje de sojasaus, het water en 30 milliliter azijn.

Schenk als het geheel warm is de kokossiroop erbij en blijf roeren. Schep twee eetlepels van het mengsel in een klein kommetje en roer hier een flinke theelepel maïzena doorheen. Schenk de maïzena vervolgens bij de saus en kook het geheel al roerend tot het de gewenste dikte heeft. Dit zal ongeveer drie minuten duren.

Proef even en voeg naar smaak nog een scheutje rijstazijn toe.

Laat de saus afkoelen en bewaar maximaal een week in een afgesloten glazen flesje. Het kan zijn dat de saus nog wat indikt als hij afkoelt. Wil je hem weer wat dunner hebben? Schenk er gewoon een kleine hoeveelheid water bij en schud het flesje even goed. Opgelost!

Zelf maken: teriyakisaus met kokossiroop, Gezonde woksaus, Zelf woksaus maken, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Teriyakisaus zonder geraffineerde suiker, Gezond avondeten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *