Natuurlijk haarmasker van avocado

Natuurlijk haarmasker van avocado, Zelf haarmaskers maken, Haarmasker zonder zooi, DIY avocado masker

Dat ik gek ben op avocado mag duidelijk zijn. Ik maak er wekelijks lekkere spreads mee voor op haverbroodjes of crackers (zoals deze avocado-komkommer spread bijvoorbeeld) of ik vul eitjes met avocado crème als hapje voor bij de borrel. Verder is avocado altijd wel te vinden in mijn salades en blend ik zo nu en dan een halve door een smoothie.

 

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

 

Maar wist je dat je ook een heerlijk haarmasker van avocado kunt maken? Handig voor wanneer je haar droog en breekbaar is geworden door de kou en je geen maskertje in huis hebt. De ingrediënten voor dit natuurlijke haarmasker heb je vaak gewoon al in huis en je hebt hem binnen twee minuten gemaakt. Je kunt je haarmasker extra lekker maken door hem te geuren met een paar druppels etherische olie, maar dit is geen must. Hieronder vind je een recept van een haarmasker dat ik zelf in de winter regelmatig maak.

 

Psst.. Dit recept maakte ik voor Rob Peetoom en omdat dit een van mijn favo maskertjes is deel ik hem ook graag met jullie!

 

Dit heb je nodig (voor een persoon)

  • 50 ml yoghurt
  • 1/2 rijpe avocado
  • 2 el olijfolie

 

Natuurlijk haarmasker van avocado, Zelf haarmaskers maken, Haarmasker zonder zooi, DIY avocado masker

 

Zo maak je het

Pureer alle ingrediënten met een staafmixer tot een mooie egale massa.

Verdeel het masker over handdoekdroog haar en masseer licht in. Laat het vervolgens vijftien minuutjes inwerken en spoel daarna grondig (met shampoo) uit.

 

Print Friendly, PDF & Email
5 Comments
  1. Ga het vanavond proberen. Alvast allee gepureerd en in de koelkast. Ben heel benieuwd.

    Heb jij het wel eens ingevroren zodat je het kant en klaar hebt liggen voor wanneer je het nodig hebt en geen avocado in huis hebt?

  2. Ik heb het maskertje vanochtend gemaakt maar ik heb het idee dat mijn haren er heel vettig door worden? Kan dit? Heb echt het idee dat ik iets fout heb gedaan.. terwijl je denkt dat je niet zoveel fout kan doen!:(

    1. Hoi Marloes! Heb je je haar goed uitgespoeld? Ikzelf heb erg droog haar dus voor mij is dit maskertje perfect, maar misschien kun je het de volgende keer alleen in de onderkant van je haar gebruiken. Dit is vaak een stuk droger dan bovenop je hoofd. Liefs! Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.