Perfect gevulde eitjes met avocadocréme

Perfect gevulde eitjes met avocadocréme

Perfect gevulde eitjes maken begint bij het kookproces, want met zachtgekookte of gebarsten eieren kun je niet zoveel. Het eigeel is het makkelijkst te verwijderen bij hardgekookte eieren. De eerste tip is om de eieren op kamertemperatuur te laten komen. Als je koude eieren in kokend water legt zullen ze sneller barsten. Tip nummer twee is het toevoegen van een snuf of een scheutje azijn aan het water, dit ook weer om het barsten tegen te gaan. Na het koken laat je de eitjes even schrikken onder koud water en daarna kun je ze daarna zonder problemen uit hun schilletje halen!

Ik ben gek op de ouderwets gevulde eitjes met mayo en eigeel, maar om ze iets gezonder én origineler te maken vulde ik ze met avocadocrème. Lekker met versgemalen zwarte peper. Naast dat eten lekker moet zijn vind ik de presentatie ook heel belangrijk. Oké, niet altijd want comfort food op de bank mag gewoon als een berg op je bord liggen, maar de hapjes die je serveert tijdens een borrel avondje moeten er wel een beetje gezellig bij liggen. Toch? Mooi uitziende gevulde eitjes prikkelen je eetlust immers meer dan wanneer je ze rommelig op een plastic bordje legt. Dus tover een mooi bord tevoorschijn en eet smakelijk!

Perfect gevulde eitjes met avocadocréme

Dit heb je nodig voor deze perfect gevulde eitjes met avocadocréme / 8 gevulde eitjes

  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 1 el crème fraîche
  • zwarte peper en zout

 

Zo maak je ze

Breng een pan met water aan de kook. Laat de eieren er voorzichtig inglijden en kook ze in 9 minuten hard. Laat ze vervolgens schrikken onder koud water.

Pel de eieren en zorg dat ze heel bijven. Halveer ze, verwijder de eidooiers en verzamel die in een schaal.

Voeg de crème fraîche en de avocado toe aan de schaal en pureer of prak glad. Breng op smaak met peper en zout.

Nu kun je twee dingen doen. Optie een is om een kleine theelepel van de vulling in het holletje van het ei te scheppen. Optie twee is om er een mooi toefje van te maken. Schep hiervoor het mengsel in een (wegwerp) spuitzakje, knip een klein puntje van de onderkant van de zak af en spuit de holtes van de eieren vol.

Sluit af met een extra snuf peper, leg de eieren op een mooi bord en serveer direct. Je kunt de eieren eventueel van te voren maken en bewaren in de koelkast, maar denk er in dat geval aan dat je wat citroensap aan de vulling toevoegt om het verkleuren van de avocado tegen te gaan.

Perfect gevulde eitjes met avocadocréme

Liggen sommige eitjes scheef? Snijd dan met een mesje voorzichtig een plakje van de onderkant af. Hierdoor blijven ze beter liggen en glijden ze niet van het bord af, ook wel fijn!

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.