avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

Ohhhh wat heerlijk is het toch om je cracker, broodje, havermoutbolletje of rijstwafel lekker dik te beleggen met een romige spread. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat de spread uit potjes niets te maken heeft met gezonde voeding en dat het véél gezonder en lekkerder is om zelf een pot spread te maken. Deze spread is zelfs zo healhy dat het oké is om een drie dubbele laag op je cracker te smeren. Hij is dan wel snel op, dat terzijde, maar je zult je zoveel lekkerder voelen na het eten van deze dosis voedingsstoffen dan van een pot spread gemaakt van 30 % groente en 70 % zooi.

Het grappige is dat ik kort geleden nog nooit een spread had gemaakt. Wel enkele salades voor op brood, zoals deze kip salade met kip en dille, skinny garnalen met bleekselderij en eentje met ei, maar ik ging pas echt aan de slag toen ik van jullie de vraag kreeg om meer smeersels voor op brood enzo te bedenken. So i did en sindsdien ben ik er een beetje verslaafd aan! Vertel me dus vooral wat jullie lekker vinden want alle recepten bij Beaufood maak ik met heel veel liefde en speciaal voor jullie. Laat me weten welke ingrediënten jullie lekker vinden en ik tover het om tot een lekkere en gezonde spread :D

 

Dit heb je nodig (om een stuk of 8 crackers mee te besmeren)

 • 2 avocado’s
 • 1/2 komkommer
 • 1 lente ui
 • 40 gr alfalfa
 • 2 el yoghurt – ik nam Griekse 
 • 1 el mayo
 • sap van 1/4 citroen – of een halve! Als je van citroen houdt. 

 

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

 

Zo maak je het

Snijd alle ingrediënten fijn en hussel het door elkaar samen met de mayo en yoghurt. Breng op smaak met een snuf peper en zout en genieten maar!

Het allerlekkerst is de spread nadat je hem even in de koelkast hebt gezet. De smaken hebben even de tijd nodig om zich met elkaar te vermengen.

 

Ik eet deze spread op crackertjes, warme havermout broodjes uit de oven of op een toastje bij de borrel. Je kunt de spread drie daagjes bewaren in de koelkast

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Nicole

  Hoi Bo!
  Ik ga m maken, lijkt me heerlijk!
  Vraagje: Haal jij de zaadjes uit de komkommer?

  Groetjes,
  Nicole

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Nicole, nee die laat ik er gewoon in zitten. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Melisa

  Hoi Bo,
  Je recept ziet er heerlijk uit. Kan niet wachten om het uit te proberen. Ik vroeg mij af welke (merk/soort) crackers jij gebruikt.
  Groet, Melisa

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Melisa, leuk om te horen! Ik gebruik gewoon de crackertjes van AH huismerk :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.