...

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

Ohhhh wat heerlijk is het toch om je cracker, broodje, havermoutbolletje of rijstwafel lekker dik te beleggen met een romige spread. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat de spread uit potjes niets te maken heeft met gezonde voeding en dat het véél gezonder en lekkerder is om zelf een pot spread te maken. Deze spread is zelfs zo healhy dat het oké is om een drie dubbele laag op je cracker te smeren. Hij is dan wel snel op, dat terzijde, maar je zult je zoveel lekkerder voelen na het eten van deze dosis voedingsstoffen dan van een pot spread gemaakt van 30 % groente en 70 % zooi.

Het grappige is dat ik kort geleden nog nooit een spread had gemaakt. Wel enkele salades voor op brood, zoals deze kip salade met kip en dille, skinny garnalen met bleekselderij en eentje met ei, maar ik ging pas echt aan de slag toen ik van jullie de vraag kreeg om meer smeersels voor op brood enzo te bedenken. So i did en sindsdien ben ik er een beetje verslaafd aan! Vertel me dus vooral wat jullie lekker vinden want alle recepten bij Beaufood maak ik met heel veel liefde en speciaal voor jullie. Laat me weten welke ingrediënten jullie lekker vinden en ik tover het om tot een lekkere en gezonde spread :D

 

Dit heb je nodig (om een stuk of 8 crackers mee te besmeren)

 • 2 avocado’s
 • 1/2 komkommer
 • 1 lente ui
 • 40 gr alfalfa
 • 2 el yoghurt – ik nam Griekse 
 • 1 el mayo
 • sap van 1/4 citroen – of een halve! Als je van citroen houdt. 

 

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

 

Zo maak je het

Snijd alle ingrediënten fijn en hussel het door elkaar samen met de mayo en yoghurt. Breng op smaak met een snuf peper en zout en genieten maar!

Het allerlekkerst is de spread nadat je hem even in de koelkast hebt gezet. De smaken hebben even de tijd nodig om zich met elkaar te vermengen.

 

Ik eet deze spread op crackertjes, warme havermout broodjes uit de oven of op een toastje bij de borrel. Je kunt de spread drie daagjes bewaren in de koelkast

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Nicole

  Hoi Bo!
  Ik ga m maken, lijkt me heerlijk!
  Vraagje: Haal jij de zaadjes uit de komkommer?

  Groetjes,
  Nicole

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Nicole, nee die laat ik er gewoon in zitten. Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Melisa

  Hoi Bo,
  Je recept ziet er heerlijk uit. Kan niet wachten om het uit te proberen. Ik vroeg mij af welke (merk/soort) crackers jij gebruikt.
  Groet, Melisa

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Melisa, leuk om te horen! Ik gebruik gewoon de crackertjes van AH huismerk :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *