avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

Ohhhh wat heerlijk is het toch om je cracker, broodje, havermoutbolletje of rijstwafel lekker dik te beleggen met een romige spread. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat de spread uit potjes niets te maken heeft met gezonde voeding en dat het véél gezonder en lekkerder is om zelf een pot spread te maken. Deze spread is zelfs zo healhy dat het oké is om een drie dubbele laag op je cracker te smeren. Hij is dan wel snel op, dat terzijde, maar je zult je zoveel lekkerder voelen na het eten van deze dosis voedingsstoffen dan van een pot spread gemaakt van 30 % groente en 70 % zooi.

Het grappige is dat ik kort geleden nog nooit een spread had gemaakt. Wel enkele salades voor op brood, zoals deze kip salade met kip en dille, skinny garnalen met bleekselderij en eentje met ei, maar ik ging pas echt aan de slag toen ik van jullie de vraag kreeg om meer smeersels voor op brood enzo te bedenken. So i did en sindsdien ben ik er een beetje verslaafd aan! Vertel me dus vooral wat jullie lekker vinden want alle recepten bij Beaufood maak ik met heel veel liefde en speciaal voor jullie. Laat me weten welke ingrediënten jullie lekker vinden en ik tover het om tot een lekkere en gezonde spread :D

 

Dit heb je nodig (om een stuk of 8 crackers mee te besmeren)

 • 2 avocado’s
 • 1/2 komkommer
 • 1 lente ui
 • 40 gr alfalfa
 • 2 el yoghurt – ik nam Griekse 
 • 1 el mayo
 • sap van 1/4 citroen – of een halve! Als je van citroen houdt. 

 

avocado-komkommer spread met lente ui en alfalfa

 

Zo maak je het

Snijd alle ingrediënten fijn en hussel het door elkaar samen met de mayo en yoghurt. Breng op smaak met een snuf peper en zout en genieten maar!

Het allerlekkerst is de spread nadat je hem even in de koelkast hebt gezet. De smaken hebben even de tijd nodig om zich met elkaar te vermengen.

 

Ik eet deze spread op crackertjes, warme havermout broodjes uit de oven of op een toastje bij de borrel. Je kunt de spread drie daagjes bewaren in de koelkast

Print Friendly, PDF & Email
7 Comments
 1. Hoi Bo,
  Je recept ziet er heerlijk uit. Kan niet wachten om het uit te proberen. Ik vroeg mij af welke (merk/soort) crackers jij gebruikt.
  Groet, Melisa

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!