...

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus

door | sep 28, 2021 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 2 reacties

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus. Één van mijn favoriete makkelijke en gezonde avondmaaltijden. Een eenvoudig trucje om van je avondeten een voedzame maaltijd te maken is door rijst te vervangen door broccoli (of bloemkool) rijst. Tegenwoordig is deze groenterijst heel handig kant en klaar te koop bij de supermarkt. Perfect voor op drukke avonden waarop je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan, maar wél zin hebt in een lekkere en gezonde maaltijd!

Makkelijk en gezond

Deze gezonde avondmaaltijd bestaat uit broccoli rijst met daarop gebakken zalmfilet, een héérlijke zelfgemaakte dressing van honing & sojasaus en licht geroosterd amandelschaafsel als topping. Makkelijk te maken en met een beknopt boodschappenlijstje. Ik maak deze gezonde maaltijd ook regelmatig voor Louen (1) want hij is helemaal dol op broccoli en zalm. Ik prak de boel dan wel een beetje door elkaar zodat hij het gemakkelijk op kan eten. Oh, en nog even over die dressing.. skip die vooral niet. De combinatie honing, sojasaus en mosterd is écht heel lekker en een geweldige smaakmaker in dit gerecht.

Geniet ervan!

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus / 2 personen

  • 400 gr broccoli rijst
  • 2 zalmfilets – 450 gr totaal
  • 1/2 ui
  • teentje knoflook
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 2 el rozijnen

Honing-sojasaus

  • 1 el honing
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl mosterd

 

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui een paar minuten aan.

Verwarm nog een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak de zalmfilets aan beide kanten gaar.

Doe de broccoli rijst samen, de knoflook en rozijnen bij de ui in de pan en bak de boel al omscheppend maximaal vijf minuten. Voeg naar smaak een snuf zeezout en zwarte peper toe.

Tip: een halve theelepel ras el hanout erdoor is ook heerlijk!

Maak ondertussen de honing-sojasaus. Meng de ingrediënten voor de saus en voeg 3 tot 4 eetlepels warm water toe. Warm water zorgt ervoor dat de honing beter mengt met de andere ingrediënten. 

Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.

Verdeel de broccoli rijst over twee borden en serveer de zalmfilets erop. Schenk de honing-sojasaus erover en sluit af met geroosterd amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus

Deze makkelijke en gezonde avondmaaltijden ook al gezien?

Zoete aardappelsoep met gebakken knoflook croutons

Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt

Eenpansgerecht met groenten, falafel en feta

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Rhode Timmer

    Superlekker en makkelijk recept dit weer! Zo knap dat je dit verzint. En deelt. 💋

    Antwoord
    • Bo

      Dank lieve Rhode!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *