...

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

door | mei 26, 2022 | Recepten | 1 reactie

biefstuk-barbecue

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken boven die hete kolen. Deze crostini met burrata en biefstuk van de barbecue is een prachtig hapje om de zomeravond mee te beginnen. Beeld het je maar even in: glas koude wijn in de ene hand, knapperig broodje met mals vlees en romige kaas in de andere. Perfect toch? Overigens is ‘ie ook heel geschikt voor vega’s. Laat de biefstuk in dat geval achterwege en top de crostini’s af met gebakken shiitakes en burrata. Ook superlekker!

biefstuk-barbecue

Crostini en bruschetta

Ik ben groot fan van toastjes, broodjes en andere soortgelijke knapperige hapjes. Een borrelplank is niet compleet zonder zo’n crispy toevoeging en ook bij diners vind ik het altijd een fijn bijgerecht of een gezellige amuse. Maar – en nu komt het hoor – ik gebruik de termen ‘crostini’ en ‘bruschetta’ altijd door elkaar heen. En volgens mij ben ik écht niet de enige. Wat blijkt nu? Crostini’s zijn kleine geroosterde plakjes brood met een fijne structuur, zoals stokbrood. Bruschetta’s zijn wat grovere plakken of stukken brood, zoals zuurdesem. Oftewel: crostini it is, in dit geval!

Hoe dan ook: beiden zijn Italiaans, beiden zijn heerlijk crispy én beiden worden beter met een extra lekkere topping. De biefstuk van de barbecue op deze crostini is heel mals en zacht, wat een topcombi is met de stevige toast. De romige burrata doet daar nog een schepje bovenop. Oh, dat heb ik nog niet eens benoemd maar eh: het is óók heel snel en eenvoudig te bereiden. De biefstuk en de broodjes hoeven namelijk maar een paar minuten op het barbecuerooster. Conclusie: maken!

Meer crostini’s en bruschetta’s

biefstuk-barbecue

Dit heb je nodig voor deze crostini met burrata en biefstuk van de barbecue / 8 stuks

  • 1 biefstuk – 150 gr
  • 1/2 (meergranen) stokbrood
  • 1 knoflookteen
  • 1 bol burrata
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 knoflookteen
  • 1 el balsamicoazijn 

Zo maak je de biefstuk en crostini van de barbecue

Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 180 tot 200 graden. 

Dep de biefstuk droog met keukenpapier en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Bak de biefstuk 3 tot 4 minuten per kant op het rooster van de barbecue. Verpak daarna in zilverfolie en laat een paar minuten rusten. 

Snijd het stokbrood in schuine sneetjes. Rooster de sneetjes in ongeveer 4 minuten krokant op het rooster van de barbecue. Plet de knoflook en wrijf de sneetjes brood ermee in.

Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de burrata over de crostini’s en top af met een plakje biefstuk, verse peterselie en een mini scheutje balsamicoazijn. Breng op smaak met een snuf zeezout en versgemalen zwarte peper. 

biefstuk-barbecue

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Karoline

    Dit is ook weer een toppertje

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *