...

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Zo makkelijk kan het zijn lieve mensen! Een portie verse champignons, gemarineerde paddestoelen en wat knapperige bruschetta’s met geitenkaas erop. Echt een goddelijk hapje voor bij de borrel dit weekend. De paddestoelen tapenade is super smaakvol en de bruschetta’s zacht van binnen en krokant van buiten. Top combi dus. Om het jezelf makkelijk te maken kun je gewoon een afgebakken Italiaanse bol gebruiken voor de bruschetta’s. Even de oven in en klaar is kees. Je kunt natuurlijk ook een glutenvrij broodje gebruiken wanneer je gevoelig bent voor gluten. Je kunt de paddestoelen tapenade trouwens prima een dag van te voren maken. Hierdoor kunnen de smaken lekker intrekken!

 

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Dit heb je nodig voor deze paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s / 6 stuks

  • 200 gr kastanje champignons
  • 65 gr gemarineerde champignons – die staan vaak bij de olijven en tapenades in het schap bij de supermarkt! 
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • handje verse peterselie
  • 1 grote Italiaanse bol – afgebakken
  • 2 plakken geitenkaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de gemarineerde champignons af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de kastanje champignons heel (!) fijn. Doe hetzelfde met de uitgelekte gemarineerde champignons.

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Doe de knoflook en de kastanje champignons erbij. Breng op smaak met een snuf peper en zout en bak alles zo’n vijf minuten aan. Schep daarna de gemarineerde champignons erbij en bak nog even mee.

Snijd ondertussen de Italiaanse bol in zes sneetjes. Leg ze op een ovenplaat en drizzle er wat olijfolie over. Sluit af met een snuf peper. Bak de broodjes een paar minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze knapperig zijn.

Haal de broodjes uit de oven. Verdeel de plakken geitenkaas in zes gelijke stukjes en verdeel over de broodjes. Zet de bruschetta’s nog twee minuten in de oven.

Hak de peterselie fijn en schep dit door de paddestoelen tapenade. Serveer de geitenkaas bruschetta’s op een groot bord samen met de paddestoelen tapenade.

Eet smakelijk!

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *