Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Zo makkelijk kan het zijn lieve mensen! Een portie verse champignons, gemarineerde paddestoelen en wat knapperige bruschetta’s met geitenkaas erop. Echt een goddelijk hapje voor bij de borrel dit weekend. De paddestoelen tapenade is super smaakvol en de bruschetta’s zacht van binnen en krokant van buiten. Top combi dus. Om het jezelf makkelijk te maken kun je gewoon een afgebakken Italiaanse bol gebruiken voor de bruschetta’s. Even de oven in en klaar is kees. Je kunt natuurlijk ook een glutenvrij broodje gebruiken wanneer je gevoelig bent voor gluten. Je kunt de paddestoelen tapenade trouwens prima een dag van te voren maken. Hierdoor kunnen de smaken lekker intrekken!

 

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Dit heb je nodig voor deze paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s / 6 stuks

  • 200 gr kastanje champignons
  • 65 gr gemarineerde champignons – die staan vaak bij de olijven en tapenades in het schap bij de supermarkt! 
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • handje verse peterselie
  • 1 grote Italiaanse bol – afgebakken
  • 2 plakken geitenkaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de gemarineerde champignons af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de kastanje champignons heel (!) fijn. Doe hetzelfde met de uitgelekte gemarineerde champignons.

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Doe de knoflook en de kastanje champignons erbij. Breng op smaak met een snuf peper en zout en bak alles zo’n vijf minuten aan. Schep daarna de gemarineerde champignons erbij en bak nog even mee.

Snijd ondertussen de Italiaanse bol in zes sneetjes. Leg ze op een ovenplaat en drizzle er wat olijfolie over. Sluit af met een snuf peper. Bak de broodjes een paar minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze knapperig zijn.

Haal de broodjes uit de oven. Verdeel de plakken geitenkaas in zes gelijke stukjes en verdeel over de broodjes. Zet de bruschetta’s nog twee minuten in de oven.

Hak de peterselie fijn en schep dit door de paddestoelen tapenade. Serveer de geitenkaas bruschetta’s op een groot bord samen met de paddestoelen tapenade.

Eet smakelijk!

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL