Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Zo makkelijk kan het zijn lieve mensen! Een portie verse champignons, gemarineerde paddestoelen en wat knapperige bruschetta’s met geitenkaas erop. Echt een goddelijk hapje voor bij de borrel dit weekend. De paddestoelen tapenade is super smaakvol en de bruschetta’s zacht van binnen en krokant van buiten. Top combi dus. Om het jezelf makkelijk te maken kun je gewoon een afgebakken Italiaanse bol gebruiken voor de bruschetta’s. Even de oven in en klaar is kees. Je kunt natuurlijk ook een glutenvrij broodje gebruiken wanneer je gevoelig bent voor gluten. Je kunt de paddestoelen tapenade trouwens prima een dag van te voren maken. Hierdoor kunnen de smaken lekker intrekken!

 

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Dit heb je nodig voor deze paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta’s / 6 stuks

  • 200 gr kastanje champignons
  • 65 gr gemarineerde champignons – die staan vaak bij de olijven en tapenades in het schap bij de supermarkt! 
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • handje verse peterselie
  • 1 grote Italiaanse bol – afgebakken
  • 2 plakken geitenkaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Giet de gemarineerde champignons af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de kastanje champignons heel (!) fijn. Doe hetzelfde met de uitgelekte gemarineerde champignons.

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Doe de knoflook en de kastanje champignons erbij. Breng op smaak met een snuf peper en zout en bak alles zo’n vijf minuten aan. Schep daarna de gemarineerde champignons erbij en bak nog even mee.

Snijd ondertussen de Italiaanse bol in zes sneetjes. Leg ze op een ovenplaat en drizzle er wat olijfolie over. Sluit af met een snuf peper. Bak de broodjes een paar minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze knapperig zijn.

Haal de broodjes uit de oven. Verdeel de plakken geitenkaas in zes gelijke stukjes en verdeel over de broodjes. Zet de bruschetta’s nog twee minuten in de oven.

Hak de peterselie fijn en schep dit door de paddestoelen tapenade. Serveer de geitenkaas bruschetta’s op een groot bord samen met de paddestoelen tapenade.

Eet smakelijk!

Paddestoelen tapenade met geitenkaas bruschetta's, Makkelijke hapjes, Gezonde hapjes, Vegetarische hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Recepten gemarineerde paddestoelen

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.