Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s

door | dec 9, 2016 | Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini's , Gezonde voorgerechten, Lekkere voorgerechten garnalen, Voorgerechten avocado, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrij kerstdiner, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Deze avocado schuitjes met garnalen salade en crostini’s zijn al jarenlang een grote hit op tafel. Super simpel te maken, onwijs lekker en ook nog eens gezond. Een goude oude in kookboeken, tijdschriften en op Pinterest. Dit gerecht duikt op in vele variaties maar het áller lekkerst vind ik hem toch wel gewoon in zijn meest simpele vorm. Een perfect rijpe avocado, garnaaltjes en verse bieslook. Met een paar crostini’s om de garnalensalade op te lepelen. Heerlijk voorgerechtje als je iets leuks op tafel wil zetten maar daar niet te lang voor in de keuken wil staan.

Waarschijnlijk houd je wat garnalensalade over omdat niet alles in de avocado schuitjes past. Dit kun je als borrelhapje serveren of bewaren als beleg voor op een crackertje!

 

Dit heb je nodig voor vier avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s (4 personen)

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gr garnalen
  • 1/2 rode ui – gesnipperd 
  • 2 el mayo
  • klein appeltje – in kleine blokjes
  • sap van 1/4 citroen
  • handje verse bieslook – fijn gesneden 
  • paar takjes verse dille als garnering

voor de crostini’s

  • 1 pistolet – in 8 sneetjes gesneden 
  • scheutje olijfolie
  • teentje knoflook

 

 

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini's , Gezonde voorgerechten, Lekkere voorgerechten garnalen, Voorgerechten avocado, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrij kerstdiner, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en wrijf de broodjes in met olijfolie, knoflook en een snuf zout. Rooster ze in 10 tot 15 minuten krokant.

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Probeer ze in gelijke delen te halveren zodat je mooi schuitjes krijgt. Snijd met de bolle kant van een mesje het vruchtvlees in blokjes en lepel het eruit.

Meng in een kom de avocado samen met de garnalen, bieslook, citroensap, mayo, appel en rode ui. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe.

Leg de uitgeholde schuitjes op borden en vul ze met garnalensalade. Sluit af met verse dille en de crostini’s.

 

Wijnsuggestie van Mike: bij dit gerecht kun je een Saint-véran chardonnay uit de bourgogne schenken. Deze wijn heeft een beetje boter maar bevat ook mooie zuren die goed samengaan met het frisse van de appel!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.