Deze avocado schuitjes met garnalen salade en crostini’s zijn al jarenlang een grote hit op tafel. Super simpel te maken, onwijs lekker en ook nog eens gezond. Een goude oude in kookboeken, tijdschriften en op Pinterest. Dit gerecht duikt op in vele variaties maar het áller lekkerst vind ik hem toch wel gewoon in zijn meest simpele vorm. Een perfect rijpe avocado, garnaaltjes en verse bieslook. Met een paar crostini’s om de garnalensalade op te lepelen. Heerlijk voorgerechtje als je iets leuks op tafel wil zetten maar daar niet te lang voor in de keuken wil staan.
Waarschijnlijk houd je wat garnalensalade over omdat niet alles in de avocado schuitjes past. Dit kun je als borrelhapje serveren of bewaren als beleg voor op een crackertje!
Dit heb je nodig voor vier avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s (4 personen)
- 2 rijpe avocado’s
- 100 gr garnalen
- 1/2 rode ui – gesnipperd
- 2 el mayo
- klein appeltje – in kleine blokjes
- sap van 1/4 citroen
- handje verse bieslook – fijn gesneden
- paar takjes verse dille als garnering
voor de crostini’s
- 1 pistolet – in 8 sneetjes gesneden
- scheutje olijfolie
- teentje knoflook
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en wrijf de broodjes in met olijfolie, knoflook en een snuf zout. Rooster ze in 10 tot 15 minuten krokant.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Probeer ze in gelijke delen te halveren zodat je mooi schuitjes krijgt. Snijd met de bolle kant van een mesje het vruchtvlees in blokjes en lepel het eruit.
Meng in een kom de avocado samen met de garnalen, bieslook, citroensap, mayo, appel en rode ui. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe.
Leg de uitgeholde schuitjes op borden en vul ze met garnalensalade. Sluit af met verse dille en de crostini’s.
Wijnsuggestie van Mike: bij dit gerecht kun je een Saint-véran chardonnay uit de bourgogne schenken. Deze wijn heeft een beetje boter maar bevat ook mooie zuren die goed samengaan met het frisse van de appel!
0 reacties