...

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s

door | dec 9, 2016 | Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini's , Gezonde voorgerechten, Lekkere voorgerechten garnalen, Voorgerechten avocado, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrij kerstdiner, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Deze avocado schuitjes met garnalen salade en crostini’s zijn al jarenlang een grote hit op tafel. Super simpel te maken, onwijs lekker en ook nog eens gezond. Een goude oude in kookboeken, tijdschriften en op Pinterest. Dit gerecht duikt op in vele variaties maar het áller lekkerst vind ik hem toch wel gewoon in zijn meest simpele vorm. Een perfect rijpe avocado, garnaaltjes en verse bieslook. Met een paar crostini’s om de garnalensalade op te lepelen. Heerlijk voorgerechtje als je iets leuks op tafel wil zetten maar daar niet te lang voor in de keuken wil staan.

Waarschijnlijk houd je wat garnalensalade over omdat niet alles in de avocado schuitjes past. Dit kun je als borrelhapje serveren of bewaren als beleg voor op een crackertje!

 

Dit heb je nodig voor vier avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s (4 personen)

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gr garnalen
  • 1/2 rode ui – gesnipperd 
  • 2 el mayo
  • klein appeltje – in kleine blokjes
  • sap van 1/4 citroen
  • handje verse bieslook – fijn gesneden 
  • paar takjes verse dille als garnering

voor de crostini’s

  • 1 pistolet – in 8 sneetjes gesneden 
  • scheutje olijfolie
  • teentje knoflook

 

 

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini's , Gezonde voorgerechten, Lekkere voorgerechten garnalen, Voorgerechten avocado, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrij kerstdiner, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en wrijf de broodjes in met olijfolie, knoflook en een snuf zout. Rooster ze in 10 tot 15 minuten krokant.

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Probeer ze in gelijke delen te halveren zodat je mooi schuitjes krijgt. Snijd met de bolle kant van een mesje het vruchtvlees in blokjes en lepel het eruit.

Meng in een kom de avocado samen met de garnalen, bieslook, citroensap, mayo, appel en rode ui. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe.

Leg de uitgeholde schuitjes op borden en vul ze met garnalensalade. Sluit af met verse dille en de crostini’s.

 

Wijnsuggestie van Mike: bij dit gerecht kun je een Saint-véran chardonnay uit de bourgogne schenken. Deze wijn heeft een beetje boter maar bevat ook mooie zuren die goed samengaan met het frisse van de appel!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *