Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini's , Gezonde voorgerechten, Lekkere voorgerechten garnalen, Voorgerechten avocado, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrij kerstdiner, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

Deze avocado schuitjes met garnalen salade en crostini’s zijn al jarenlang een grote hit op tafel. Super simpel te maken, onwijs lekker en ook nog eens gezond. Een goude oude in kookboeken, tijdschriften en op Pinterest. Dit gerecht duikt op in vele variaties maar het áller lekkerst vind ik hem toch wel gewoon in zijn meest simpele vorm. Een perfect rijpe avocado, garnaaltjes en verse bieslook. Met een paar crostini’s om de garnalensalade op te lepelen. Heerlijk voorgerechtje als je iets leuks op tafel wil zetten maar daar niet te lang voor in de keuken wil staan.

Waarschijnlijk houd je wat garnalensalade over omdat niet alles in de avocado schuitjes past. Dit kun je als borrelhapje serveren of bewaren als beleg voor op een crackertje!

 

Dit heb je nodig voor vier avocado schuitjes met garnalensalade en crostini’s (4 personen)

  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 gr garnalen
  • 1/2 rode ui – gesnipperd 
  • 2 el mayo
  • klein appeltje – in kleine blokjes
  • sap van 1/4 citroen
  • handje verse bieslook – fijn gesneden 
  • paar takjes verse dille als garnering

voor de crostini’s

  • 1 pistolet – in 8 sneetjes gesneden 
  • scheutje olijfolie
  • teentje knoflook

 

 

Avocado schuitjes met garnalensalade en crostini's , Gezonde voorgerechten, Lekkere voorgerechten garnalen, Voorgerechten avocado, Glutenvrije voorgerechten, Glutenvrij kerstdiner, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en wrijf de broodjes in met olijfolie, knoflook en een snuf zout. Rooster ze in 10 tot 15 minuten krokant.

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Probeer ze in gelijke delen te halveren zodat je mooi schuitjes krijgt. Snijd met de bolle kant van een mesje het vruchtvlees in blokjes en lepel het eruit.

Meng in een kom de avocado samen met de garnalen, bieslook, citroensap, mayo, appel en rode ui. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe.

Leg de uitgeholde schuitjes op borden en vul ze met garnalensalade. Sluit af met verse dille en de crostini’s.

 

Wijnsuggestie van Mike: bij dit gerecht kun je een Saint-véran chardonnay uit de bourgogne schenken. Deze wijn heeft een beetje boter maar bevat ook mooie zuren die goed samengaan met het frisse van de appel!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!