Bruschetta’s met balsamico en burrata

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Omg. Dit hapjes bewijst maar weer dat alles beter smaakt wanneef je er wat tijd en liefde in stopt. Een hapje dat het altijd goed doet op verjaardagen zijn getoaste broodjes met mozzarella en tomaat en deze week maakte ik er mijn eigen variant op. Dit recept kost ietsje meer tijd dan simpelweg een bruschetta beleggen met mozzarella, maar geloof mij: deze bruschetta’s met balsamico en burrata zijn je tijd meer dan waard. Ze zijn GODDELIJK. Met hoofdletters. Ik heb er vier tegelijk opgegeten, haha. Daarna zat ik wel propvol dus ik raad er drie per persoon aan als borrelhap ;)

Er zijn een aantal dingen waar je je aan moet houden in dit recept. 1. gebruik echt burrata en geen mozzarella. Burrata is niets meer dan mozzarella met room en juist die room combineert overheerlijk met knapperig knoflookbrood. Ten tweede: toast de bruschetta’s niet in de oven (zoals ik eerst deed = lekker makkelijk), maar bak ze in een koekenpan op hoog vuur. Hierdoor worden ze knapperig, maar blijft de binnenkant zacht. Niemand wordt blij van een broodje waar je je tanden op stuk bijt. Smeer ze vervolgens in met een knoflookteentje en druppel er wat goede olijfolie over. Genieten maar :D

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Dit heb je nodig voor deze bruschetta’s met balsamico en burrata/ 6 – 8 stuks

  • 1 afgebakken ciabattabroodje
  • 1 bol burrata – zo’n 100 gr
  • 10 kleine tomaatjes
  • scheut balsamicoazijn
  • 1 knoflookteen
  • 1 el pijnboompitten – geroosterd 
  • handje verse basilicum

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaatjes. Schenk een scheut balsamicoazijn in een ovenvaste schaal en leg de tomaatjes hierin. Bestrooi met een snuf zeezout en bak de tomaatjes 30 minuten in de oven of tot de randjes beginnen te karameliseren.

Snijd de ciabatta in schuine dikke plakken. Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op hoog vuur. En dan bedoel ik echt hoog vuur, de pan moet gloeiend heet zijn. Toast de broodjes twee minuten per kant knapperig in pan.

Verwijder het velletje van de knoflookteen en halveer hem. Wrijf de broodjes ermee in wanneer ze uit de pan zijn. Druppel er olijfolie over en bestrooi met een snuf zout en peper.

Beleg de broodjes met burrata, de balsamico-tomaatjes uit de oven, pijnboompitten en verse basilicum.

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Tip: de lekkerste burrata koop je bij de kaasboer (op de markt bijvoorbeeld) of bij de kaasafdeling in de supermarkt. Hij zit net als mozzarella ondergedompeld in vocht, maar dan vaak in een bakje in plaats van een zakje

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.