Bruschetta’s met balsamico en burrata

Bruschetta’s met balsamico en burrata

door | aug 17, 2018 | Hartige hapjes, Recepten | 0 Reacties

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Omg. Dit hapjes bewijst maar weer dat alles beter smaakt wanneef je er wat tijd en liefde in stopt. Een hapje dat het altijd goed doet op verjaardagen zijn getoaste broodjes met mozzarella en tomaat en deze week maakte ik er mijn eigen variant op. Dit recept kost ietsje meer tijd dan simpelweg een bruschetta beleggen met mozzarella, maar geloof mij: deze bruschetta’s met balsamico en burrata zijn je tijd meer dan waard. Ze zijn GODDELIJK. Met hoofdletters. Ik heb er vier tegelijk opgegeten, haha. Daarna zat ik wel propvol dus ik raad er drie per persoon aan als borrelhap ;)

Er zijn een aantal dingen waar je je aan moet houden in dit recept. 1. gebruik echt burrata en geen mozzarella. Burrata is niets meer dan mozzarella met room en juist die room combineert overheerlijk met knapperig knoflookbrood. Ten tweede: toast de bruschetta’s niet in de oven (zoals ik eerst deed = lekker makkelijk), maar bak ze in een koekenpan op hoog vuur. Hierdoor worden ze knapperig, maar blijft de binnenkant zacht. Niemand wordt blij van een broodje waar je je tanden op stuk bijt. Smeer ze vervolgens in met een knoflookteentje en druppel er wat goede olijfolie over. Genieten maar :D

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Dit heb je nodig voor deze bruschetta’s met balsamico en burrata/ 6 – 8 stuks

  • 1 afgebakken ciabattabroodje
  • 1 bol burrata – zo’n 100 gr
  • 10 kleine tomaatjes
  • scheut balsamicoazijn
  • 1 knoflookteen
  • 1 el pijnboompitten – geroosterd 
  • handje verse basilicum

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de tomaatjes. Schenk een scheut balsamicoazijn in een ovenvaste schaal en leg de tomaatjes hierin. Bestrooi met een snuf zeezout en bak de tomaatjes 30 minuten in de oven of tot de randjes beginnen te karameliseren.

Snijd de ciabatta in schuine dikke plakken. Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op hoog vuur. En dan bedoel ik echt hoog vuur, de pan moet gloeiend heet zijn. Toast de broodjes twee minuten per kant knapperig in pan.

Verwijder het velletje van de knoflookteen en halveer hem. Wrijf de broodjes ermee in wanneer ze uit de pan zijn. Druppel er olijfolie over en bestrooi met een snuf zout en peper.

Beleg de broodjes met burrata, de balsamico-tomaatjes uit de oven, pijnboompitten en verse basilicum.

Bruschetta's met balsamico en burrata, Makkelijke hapjes, Gezonde borrelhapjes, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Hapjes burrata, Makkelijke verjaardagshapjes

Tip: de lekkerste burrata koop je bij de kaasboer (op de markt bijvoorbeeld) of bij de kaasafdeling in de supermarkt. Hij zit net als mozzarella ondergedompeld in vocht, maar dan vaak in een bakje in plaats van een zakje

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.