Waarom groente het perfécte tussendoortje is + 4 recepten

Waarom groente het perfécte tussendoortje is + 4 recepten

Groente als tussendoortje klinkt zooo cliché. Zoiets als snoep gezond, eet een appel. En toch is het een stuk gezonder om groente als breaky te eten dan een paar stuks fruit. Waarom? Dat zal ik je vertellen.

 

Fruitsuikers, gezond of ongezond?

Oké, fruitsuikers zijn duizend keer gezonder dan alle andere suikers omdat de vitamientjes hier nog in zitten er er niet zijn uitgefilterd door gekke processen. Maar.. Het blijven suikers. Te veel fruitsuiker is niet goed voor je dus trakteer jezelf vooral regelmatig op een lekkere appel, een paar aardbeien of een stuk ananas maar kies ook eens voor groente. Hierin zitten veel minder suikers!

 

Go vezels!

Groenten zitten tjokvol vezels. Vezels hebben een positieve invloed op je spijsvertering en zorgen ervoor dat je een langdurig verzadigd gevoel hebt. En langer vol = minder kans op vreetbuien.

 

Caloriearm

Veel groenten zijn caloriearm en hoewel ik geen type ben dat calorieën telt, is het toch fijn om te weten dat je figuur je dankbaar is wanneer je frikandelbroodje inruilt voor een zakje kale chips, toch?! De zomer komt er immers ook weer aan en met een beetje voorbereiding en inspiratie voor gezonde tussendoortjes lig jij straks met een fijn gevoel (én een mooie huid) te genieten in je nieuwe bikini.

 

Welke groentes zijn een gezonde keuze?

De ene groente is gezonder dan de andere. Kies dus voor de meest gezonde, maar laat smaak ook meewegen in je keuze. Het is zoveel makkelijke om  meer groenten te eten wanneer je er van geniet. Kies ten eerste altijd voor verse groenten want die bevatten de meeste vitamines. Liefst biologisch omdat deze niet bewerkt zijn met chemische bestrijdingsmiddelen. Voorbeelden van groenten met een hoge voedingswaarde zijn broccoli, spinazie, spruitjes en witlof.

 

Zelf gruwel ik van gekookte of gebakken witlof. Er komt een smaakje vrij wat mij gewoon niet aanstaat. Rauw vind ik dit lofje wél lekker. Zeker in combinatie met hummus of een ander lekker dipje

 

 

Hieronder vind je een aantal lekkere recepten met broccoli, spinazie en spruitjes.

 

Bak wat spruitjes samen met balsamico knapperig in de oven. Boerenkoolchips 2.0 :)

Balsamico spruitjes

 

 

 

Een lekker en super gezond tussendoortje: een smoothie met spinazie, banaan en avocado.

Groene smoothie van spinazie, avocado en banaan

 

 

 

Een lekker hartig tussendoortje, broccoli quiche met knoflook gamba’s. Als avondeten met een simpele salade als hij net uit de oven komt en de volgende dag heerlijk als snack. Na een nachtje in de koelkast zijn de smaken goed ingetrokken en smaakt de quiche vaak nog lekkerder.

Broccoli quiche met knoflook gamba's

 

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.