...

Persoonlijk: onze BIG babykamer roomtour (inclusief video!)

Persoonlijk: onze BIG babykamer roomtour (inclusief video!)

door | mrt 1, 2020 | Persoonlijk | 2 reacties

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Ik praat jullie vandaag weer even gezellig bij door middel van een persoonlijke update :D Die worden namelijk super goed ontvangen (echt thaaanks voor alle lieve reacties!) dus ik dacht, ik gooi er nog eentje in. Ik krijg veel vraag naar onze babykamer en het leek me daarom wel handig om dit allemaal in een mooi overzicht te knallen. Ik ben stiekem echt een beetje trots op deze kamer.. Ik zou er bijna zelf gaan slapen, haha! Ik ben totaal niet van een overdaad aan kleur dus verwacht geen bonte bedoeling, maar omdat het nu eenmaal een babykamer is heb ik geprobeerd om hier en daar toch wat kleur toe te voegen ;) Uiteindelijk kwamen we uit bij een súper classy jungle-achtig thema en ik vind het resultaat echt fan-tas-tisch. We hebben een mix tussen mooie handgemaakte items, marktplaatsvondsten en good old Ikea.

Kijk je mee?:D

PS. Onderaan dit artikel vind je tevens een uitgebreide babykamer roomtour video!

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

We begonnen met de basics van de kamer (muurverf en gordijnen) en vanuit daar zijn we verder gaan werken. Interieurstylist Fleur van Lew Interieur kwam gezellig een middagje langs en zij hielp ons op weg met de eerste ideeën. Ik vind stylen mega leuk, maar ik heb echt soms echt géén idee waar ik moet beginnen. Als eerste kozen we een super mooie kleur verf voor op de muren. Hij is van LAB ECO Paint en de kleur is Mushroom no. 287. Het is een ecologische, matte muurverf op waterbasis en zonder giftige stoffen en dus per-fect voor in een babykamer.

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Op basis van de natuurlijke tint muurverf kozen we voor donker olijfgroene gordijnen. Ik had een hele stapel kleurstalen besteld bij Veneta.com, zodat we verschillende kleuren konden bekijken. Echt een dikke tip voor als je op zoek bent naar gordijnen want: zo kun je makkelijker kiezen én ze zijn gratis. Je kunt ze hier bestellen! (Uiteindelijk vonden we de gordijnen uit de Conclusion lijn zooo mooi dat we ze ook in de woonkamer en slaapkamer hebben genomen). De stof is een soort fluweelachtig en ik ben er helemaal verliefd op. Het is niet nodig om verduisterde gordijnen te nemen, want ze zijn al verduisterend genoeg van zichzelf. Voor een extra mooie lichtinval namen we ook vitrage in de kleur wolwit.

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Als commode koos ik voor de welbekende Hemnes kast van Ikea, die ik vervolgens zelf (heel Pinterestwaardig) pimpte met gouden knopjes. Het was even zoeken naar de perfecte knopjes en uiteindelijk vond ik die bij Home Stock. Eerlijk, hoe lief zijn die gouden slapende vosjes? Voor de hoge kast in de hoek kocht ik een gouden palmboom knop. Ook die is van Home Stock.

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Ik wilde in de eerste instantie een mooi wiegje kopen, maar aangezien hij de eerste maanden bij ons op de kamer slaapt in een co-sleeper, leek het me toch slimmer om meteen voor een ledikant te gaan. Ik was he-le-maal verliefd op de kastanje houten Stokke Sleepi, maar die kleur is helaas niet meer te koop. Gelukkig kon ik er op Marktplaats nog een op de kop tikken! Een nieuw matras erin en een reinigingsbeurt (zoals alleen moeders dat kunnen, thanks mama!) later was hij weer zo goed als nieuw. Oh, en die práchtige hemel erboven is van het Deense merk Konges Slojd. Ik wilde graag een extra lange hemel, zodat ik die later kan omtoveren tot speeltent. Je weet wel, met van die lichtjes erin..

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Geen babykamer is compleet zonder een zacht kleed onder je voeten. Fleur raadde een rond kleed aan en in samenwerking met Sukhi koos ik voor dit prachtige, handgemaakte bolletjeskleed uit Nepal. Naast dat ‘ie super mooi is voelt het ook nog eens alsof je een kleine voetmassage krijgt als je eroverheen loopt, haha heer-lijk. Elk kleed wordt met de hand gemaakt door vrouwen uit Nepal. Zij krijgen hiervoor een eerlijke prijs en verdienen ongeveer twee tot drie keer meer dan het gemiddelde salaris in die regio. Een mooi én eerlijk kleed dus.

verdienen ongeveer twee tot drie keer meer dan het gemiddelde salaris in die regio.

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Het goudkleurige kapstokje dat naast de commode hangt komt van H&M Home. Daaraan hangt mijn allereerste aankoop, waarop ik mezelf trakteerde toen ik eindelijk echt kon geloven dat ik zwanger was. De chunky teddy mom bag van Studio Noos! Ik heb nu al zin om dat ding vol te proppen met babyspullen. De rotan spiegel komt van Xenos en de mooie hoes om het aankleedkussen is van Oker en Moss. Daar kocht ik ook een paar mooie hydrofiele doeken van in dezelfde kleur. Verder vind het merk Petit Filippe helemaal leuk. Ik heb daar twee super fijne dekentjes van organisch katoen van in de kleuren White en Ivory.

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Geen jungle thema zonder een paar mooie planten. Boven de commode (zie foto hierboven) hangt een mooie Scindapsus (jawel) van Intratruin in een rieten hangpot van Leen Bakker. Wist je dat de huidmondjes op de bladeren van deze plant schadelijke stoffen uit de lucht filteren? Nee ik ook niet, maar ik vind het een mooie eigenschap ;) Dit geldt ook voor de Calathea die naast zijn bedje staat. Een suuuper mooie plant (vind ik zelf) met een licht krijtstreepje op het blad.

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Als laatste voegde ik nog wat gouden items toe in de vorm van een lief aapje (Kwantum) en twee papegaai-hangers (Leen Bakker) aan de muur. Als finishing touch hingen we een handgemaakte leeuw aan de muur met lichtjes erin. Nog zo’n item waar ik méga blij mee ben. Hij is van Lovt Amsterdam en je kunt hem in verschillende kleuren te bestellen via haar Instagram.

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

babykamer roomtour, Jungle babykamers, Beaufood babykamer, Veneta Beaufood, Veneta Conslusion olijfgroen, Sukhi bolletjeskleed, Mushroom muurverf, Gouden knopjes Homestock, Groene hemel Konges Slojd

Zo, dat was mijn BIG baby roomtour! Ik ben blij dat ons kleintje niet besloot om een paar weken eerder te komen want juist in deze laatste weken hebben we al die leuke puntjes op de i gezet. Ben je nog niet uitgekeken of vind het gewoon leuker om naar een video te kijken? Dan heb ik hieronder nog een hele fijne video voor je :D En als je dan toch kijkt.. Abonneer je dan vooral gratis op mijn kanaal. Vind ik leuk!

Heel veel liefs,

Bo

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

5 x hapjes voor baby’s vanaf 5 maanden

5 x hapjes voor baby’s vanaf 5 maanden

Ohhh wat heb ik hier naar uitgekeken. Babyhapjes maken voor mijn lieve Louen. Ik begon met het geven van de eerste vaste hapjes toen hij ruim vijf maanden oud was. Nu verschilt het enorm per baby wanneer je kunt beginnen met de eerste oefenhapjes. Sommige baby's...

Lees meer
Persoonlijk + video: verlof & van kantoor naar hotelslaapkamer

Persoonlijk + video: verlof & van kantoor naar hotelslaapkamer

In de eerste instantie had ik dit artikel de titel ‘Hee doei, ik ga met verlof!’ willen geven, maar een paar weken geleden gooide ik de boel compleet om. Ik streste me namelijk he-le-maal dood in januari en februari omdat ik persé alles voor februari af wilde hebben,...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Milla van Sukhi.nl

    Bedankt voor het opnemen van ons in uw kinderkamer. Het is zo’n prachtige kamer, ik weet zeker dat je daar heel speciale momenten zult doorbrengen zodra je kleintje arriveert.

    Antwoord
  2. Rachel Kromdijk

    Wat een geweldige foto’s en inrichting zeg, die kleur groen is ook echt prachtig!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *