Kruidige bloemkoolsteak met geitenkaassaus

Kruidige bloemkoolsteak met geitenkaassaus, Vegetarische biefstuk, Vegetarisch avondeten, Vegetarische steak recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Geitenkaassaus recept, Vegan steak

Het moet niet gekker worden met alle vegetarische varianten op vlees of of vis. Zo zag ik laatst in een restaurant deze bloemkoolsteak op de kaart staan en hoewel ik hem niet had besteld kon ik het niet nalaten hem thuis te maken. Als je minder vlees wilt eten en meer groenten moet je wel een beetje creatief zijn met de ingrediënten want een simpel bordje gekookte groenten is natuurlijk een beetje saai. Geen zin om creatief te zijn? Geen probleem, want dat doe ik maar al te graag voor je! Of in dit geval, de kok uit het restaurant ;) Beloof je me dat je je bloemkool nooit meer slap kookt in een pan water? Deze bloemkoolsteak met geitenkaassaus is namelijk echt góddelijk.

Wat moet je je daarbij voorstellen, steak van bloemkool? Heel simpel. Een dikke plak kruidig geroosterde bloemkool uit de oven met een heerlijk sausje van geitenkaas. Perfect als vleesvervanger en lekker met gebakken aardappeltjes en gestoomde groenten erbij.

 

Dit heb je nodig voor deze kruidige bloemkoolsteak met geitenkaassaus / twee personen

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el tahin
  • 1 tl hazelnootolie
  • klein handje walnoten – grofgehakt 

voor de saus

  • 100 gr zachte geitenkaas
  • klein scheutje room

 

Kruidige bloemkoolsteak met geitenkaassaus, Vegetarische biefstuk, Vegetarisch avondeten, Vegetarische steak recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Geitenkaassaus recept, Vegan steak

Kruidige bloemkoolsteak met geitenkaassaus, Vegetarische biefstuk, Vegetarisch avondeten, Vegetarische steak recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Geitenkaassaus recept, Vegan steak

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.

Snijd de groene bladeren van de bloemkool af maar zorg dat de stronk in tact blijft. De stronk zorgt ervoor dat de bloemkoolroosjes bij elkaar blijven. Snijd de bloemkool vervolgens in vier dikke plakken.

Ik gebruikte alleen de twee binnenste plakken die er het mooist als steak uitzagen. De rest kun je bewaren om bijvoorbeeld deze heerlijke couscous van bloemkool of quinoa bloemkoolsalade van te maken.

Maak de dressing door de tahin, olie en kruiden door elkaar te kloppen. Leg de bloemkoolsteaks op de ovenplaat en smeer ze in met de helft van de dressing. Draai ze om en besmeer ook de andere kant.

Bak de bloemkoolsteaks ongeveer 10 minuten per kant goudbruin.

Maak in de laatste 5 minuten de saus door de geitenkaas samen met de room samen in een pannetje te verwarmen. Blijf regelmatig roeren en prak de geitenkaas eventueel eerst fijn met een vork.

Leg de steaks op borden en maak af met de geitenkaasaus. Wat walnootjes erover en eet smakelijk!

 

Dinnertip: eet deze steaks met gestoomde groenten of gebakken zoete aardappeltjes

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.