Bloemkoolsalade met quinoa, geitenkaas en granaatappel

Bloemkoolsalade met quinoa en geitenkaas

Bloemkool zit vol goede voedingsstoffen. Het is misschien een ietwat saaie groente, maar deze witte kool zit vol vitamines, mineralen en antioxidanten die je lichaam ondersteunen bij het kwijtraken van gifstoffen. Hoe langer je groente kookt, hoe meer voedingsstoffen eruit verdwijnen dus in dit recept bak ik de bloemkool alleen even licht aan.

Ik gebruik honinggeitenkaas omdat dit goed past bij de smaak van de granaatappelpitjes, maar je kunt natuurlijk ook gewone geitenkaas gebruiken.

 

Nodig voor 2 personen

  • 400 gram bloemkool
  • 100 gram quinoa
  • 150 zachte honinggeitenkaas
  • 4 el granaatappelpitjes
  • scheut olijfolie
  • snuf zout
  • een handje verse koriander

 

Bloemkoolsalade met quinoa en geitenkaas

 

Zo maak je het

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze.

Was de bloemkool goed, verwijder het groene gedeelte en snij de kool fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkool ongeveer 4 minuten.

Voeg de quinoa toe aan de bloemkool en bak even mee. Breng op smaak met een snuf zout.

Verdeel alles over twee borden en top af met de granaatappelpitjes, geitenkaas en koriander. Besprenkel met wat olijfolie.

 

Koriander heeft een vrij krachtige smaak. Houd je daar niet van? Gebruik dan in plaats van koriander bijvoorbeeld verse peterselie.

 

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.