Wát een uitvinding dit! Couscous gemaakt van bloemkool. Geen idee waar ik dit voor het eerst zag maar chapeau voor diegene die dit bedacht. Couscous is iets wat ik niet meer eet sinds ik weet dat ik niet zo lekker ga op gluten en dat is jammer want ik vond het altijd super lekker in combinatie met feta, tomaatjes en noten. Nu kan ik toch een soortgelijk gerecht eten dat ook nog eens bomvol voedingsstoffen zit. Ik at een portie als avondeten en nam wat overbleef mee als lunch de volgende dag. Lekker!
De eerste keer dat ik het maakte was niet echt een succes want het was een beetje flauw. Er miste iets.. In zulke gevallen pak ik mijn grote inspiratiebron erbij, namelijk het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Je bladert naar de groente waar je mee over wilt weten en kijkt vervolgens welke kruiden, zuren, zuivel etc. daarbij passen. In dit geval bleken bloemkool en garam massala perfect bij elkaar te passen. En dat bleek meer dan waar. Suuuper lekker die combi! Garam massala is verkrijgbaar in de meeste supermarkten of anders bij de Turk of toko.
Dit heb je nodig voor twee personen
- 500 gr bloemkool
Smaakmakers
- feta
- paar takjes verse peterselie – blaadjes fijngehakt
- 1 tl garam massala
- 1/2 rode ui – gesnipperd
- 75 gr feta
- klein handje rozijnen
- handje walnoten
- stuk of 8 cherry tomaatjes – gehalveerd
Zo maak je deze couscous van bloemkool
Snijd de groene bladeren weg en spoel de bloemkool schoon. Snijd hem in roosjes.
Nu kun je hem op verschillende manieren vermalen tot couscous. Of je stopt de bloemkoolroosjes in je keukenmachine en pulseert met korte poses tot je kleine korreltjes hebt of je snijd de roosjes met een groot mes heel fijn. De keukenmachine werkt het snelst maar met een mes is het ook prima te doen.
Verhit wat kokosvet of olijfolie in een koekenpan en schep de couscous in de pan. Breng op smaak met een snuf zout en de garam massala. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en bak het al roerend een paar minuten.
Dol op bloemkoolcouscous!