...

Couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool

door | feb 7, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 1 reactie

Couscous van bloemkool, Gezonde couscous, Glutenvrije couscous, Couscous recepten, Glutenvrije foodblogs, Couscous groenten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Vegetarische couscous

Wát een uitvinding dit! Couscous gemaakt van bloemkool. Geen idee waar ik dit voor het eerst zag maar chapeau voor diegene die dit bedacht. Couscous is iets wat ik niet meer eet sinds ik weet dat ik niet zo lekker ga op gluten en dat is jammer want ik vond het altijd super lekker in combinatie met feta, tomaatjes en noten. Nu kan ik toch een soortgelijk gerecht eten dat ook nog eens bomvol voedingsstoffen zit. Ik at een portie als avondeten en nam wat overbleef mee als lunch de volgende dag. Lekker!

De eerste keer dat ik het maakte was niet echt een succes want het was een beetje flauw. Er miste iets.. In zulke gevallen pak ik mijn grote inspiratiebron erbij, namelijk het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Je bladert naar de groente waar je mee over wilt weten en kijkt vervolgens welke kruiden, zuren, zuivel etc. daarbij passen. In dit geval bleken bloemkool en garam massala perfect bij elkaar te passen. En dat bleek meer dan waar. Suuuper lekker die combi! Garam massala is verkrijgbaar in de meeste supermarkten of anders bij de Turk of toko.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 500 gr bloemkool

Smaakmakers

  • feta
  • paar takjes verse peterselie – blaadjes fijngehakt
  • 1 tl garam massala
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 75 gr feta
  • klein handje rozijnen
  • handje walnoten
  • stuk of 8 cherry tomaatjes – gehalveerd 

 

Couscous van bloemkool, Gezonde couscous, Glutenvrije couscous, Couscous recepten, Glutenvrije foodblogs, Couscous groenten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Vegetarische couscous

 

Zo maak je deze couscous van bloemkool

Snijd de groene bladeren weg en spoel de bloemkool schoon. Snijd hem in roosjes.

Nu kun je hem op verschillende manieren vermalen tot couscous. Of je stopt de bloemkoolroosjes in je keukenmachine en pulseert met korte poses tot je kleine korreltjes hebt of je snijd de roosjes met een groot mes heel fijn. De keukenmachine werkt het snelst maar met een mes is het ook prima te doen.

Verhit wat kokosvet of olijfolie in een koekenpan en schep de couscous in de pan. Breng op smaak met een snuf zout en de garam massala. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en bak het al roerend een paar minuten.

 

Couscous van bloemkool, Gezonde couscous, Glutenvrije couscous, Couscous recepten, Glutenvrije foodblogs, Couscous groenten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Vegetarische couscous

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *