...

Couscous van bloemkool

Couscous van bloemkool

door | feb 7, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 1 reactie

Couscous van bloemkool, Gezonde couscous, Glutenvrije couscous, Couscous recepten, Glutenvrije foodblogs, Couscous groenten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Vegetarische couscous

Wát een uitvinding dit! Couscous gemaakt van bloemkool. Geen idee waar ik dit voor het eerst zag maar chapeau voor diegene die dit bedacht. Couscous is iets wat ik niet meer eet sinds ik weet dat ik niet zo lekker ga op gluten en dat is jammer want ik vond het altijd super lekker in combinatie met feta, tomaatjes en noten. Nu kan ik toch een soortgelijk gerecht eten dat ook nog eens bomvol voedingsstoffen zit. Ik at een portie als avondeten en nam wat overbleef mee als lunch de volgende dag. Lekker!

De eerste keer dat ik het maakte was niet echt een succes want het was een beetje flauw. Er miste iets.. In zulke gevallen pak ik mijn grote inspiratiebron erbij, namelijk het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Je bladert naar de groente waar je mee over wilt weten en kijkt vervolgens welke kruiden, zuren, zuivel etc. daarbij passen. In dit geval bleken bloemkool en garam massala perfect bij elkaar te passen. En dat bleek meer dan waar. Suuuper lekker die combi! Garam massala is verkrijgbaar in de meeste supermarkten of anders bij de Turk of toko.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 500 gr bloemkool

Smaakmakers

  • feta
  • paar takjes verse peterselie – blaadjes fijngehakt
  • 1 tl garam massala
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • 75 gr feta
  • klein handje rozijnen
  • handje walnoten
  • stuk of 8 cherry tomaatjes – gehalveerd 

 

Couscous van bloemkool, Gezonde couscous, Glutenvrije couscous, Couscous recepten, Glutenvrije foodblogs, Couscous groenten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Vegetarische couscous

 

Zo maak je deze couscous van bloemkool

Snijd de groene bladeren weg en spoel de bloemkool schoon. Snijd hem in roosjes.

Nu kun je hem op verschillende manieren vermalen tot couscous. Of je stopt de bloemkoolroosjes in je keukenmachine en pulseert met korte poses tot je kleine korreltjes hebt of je snijd de roosjes met een groot mes heel fijn. De keukenmachine werkt het snelst maar met een mes is het ook prima te doen.

Verhit wat kokosvet of olijfolie in een koekenpan en schep de couscous in de pan. Breng op smaak met een snuf zout en de garam massala. Voeg daarna de overige ingrediënten toe en bak het al roerend een paar minuten.

 

Couscous van bloemkool, Gezonde couscous, Glutenvrije couscous, Couscous recepten, Glutenvrije foodblogs, Couscous groenten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Vegetarische couscous

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *