Ik zag dit recept laatst voorbijkomen op de socials van AH en het zag er zó fantastisch uit dat ik meteen aan de slag ging. Ik vind het echt de perfecte vervanger voor bananenbrood, maar dan zonder banaan. Ik krijg bij dit soort recepten voor cakes en broden best vaak de vraag of het ook zonder banaan kan, aangezien nu eenmaal niet iedereen daar gek op is dus tadaaa! Één heerlijk en voedzaam brood zónder banaan. Het verschil tussen een bananenbrood en een bananencake is dat een bananenbrood iets minder smeuïg is en daarom nog wel een lekkere topping kan gebruiken. Zo ook met dit koolhydraatarme notenpasta brood!
Dit heerlijke zoete brood maak je zonder meel (jep, glutenvrij dus) en is koolhydraatarm. Eet een paar plakken als ontbijt met Hüttenkäse en verse jam erop of als tussendoortje met een laagje chocoladepasta. Wisten jullie dat ik een super lekker recept op de blog heb voor voedzame chocolade pasta? En dat ik mijn fruitjams bijna altijd zelf maak? Deze maak je heel simpel van restjes fruit (zoals bosbessen, mango, frambozen, vijgen en ga zo maar door), een scheut water, vers citroensap en een paar eetlepels kokosbloesemsuiker. Maak bijvoorbeeld op zondag een portie homemade jam en je hebt er de hele week plezier van :D
Oké, nu even terug naar het recept voor dit koolhydraatarme notenpasta brood. Je maakt hem met maar zes ingrediënten en hij staat met 35 minuten op tafel. In het originele recept wordt pindakaas gebruikt (dan is het dus eigenlijk een pindakaas brood), maar ik koos in plaats van pindakaas voor een mix van romige cashew- en amandelpasta. Echt té lekker. Ik bestel mijn notenpasta’s meestal online, omdat het aanbod hier vaak veel groter is dan in de supermarkt!
Geniet van dit recept :D
Dit heb je nodig voor dit koolhydraatarm notenpasta brood
- 4 eieren
- 350 gram notenpasta – bijvoorbeeld een mix van cashew- en amandelpasta of alleen cashewpasta, hazelnootpasta of pindakaas etc.
- een zakje bakpoeder – 16 gr
- 100 ml karnemelk
- 1 el agavesiroop
- 1 flinke el kaneel
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakeblik (van 25 cm) in.
Mix in een grote kom de eieren door de notenpasta. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles tot een egaal beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm en schuif deze voor een half uurtje de oven in. Laat het brood even afkoelen en haal hem uit de vorm.
Snijd hem in plakken en besmeer met je favoriete topping! Je kunt het notenpasta brood vier dagen waren in een goed afsluitbare bak of per plak invriezen zodat je hem langer kunt bewaren.
Ik heb hem voor de helft met pindakaas gedaan en de helft notenpasta (amandel). In plaats van karnemelk griekse yoghurt en een scheutje kookroom en klein scheutje water en een eetlepel citroensap en een eetlepel erithriol in plaats van agavesiroop. Goed gelukt en niet droog.
Ik zag ‘m net voorbij komen op je stories en ik dacht dit wil ik!!! Morgen heb ik een thuiswerkdag, dus als het lukt ga ik tussendoor even snel boodschappen doen
Hallo Beau
Zou je de karnemelk kunnen vervangen door griekse yoghurt en ipv bakpoeder baking soda kunnnen gebruiken?Lijkt me een heerlijk brood met lekker roomboter erop,ik volg het GOK(grip op koolhydraten )dieet.
Als je baking soda wilt gebruiken in plaats van bakpoeder, zou ik in plaats van een heel zakje een theelepel (baking soda) door het beslag doen. Daarbij heb dit brood nog nooit gebakken met griekse yoghurt, maar in theorie zou dit moeten kunnen :)
Vandaag gemaakt met kefir melk! Super goed gelukt en héél lekker, totaal niet te droog vond ik!
Leuke tip om kefir melk te gebruiken!
Hoi. Vandaag gemaakt. Ik vind het alleen heel droog. Is daar ook een oplossing voor?
Dit notenpasta brood is inderdaad minder smeuïg dan een cake, dus ik zou hem altijd eten met een klodder hüttenkäse (bijvoorbeeld) en dan is ie perfect :D
Ik heb het gisteren gemaakt met 100 gram soyayoghurt. Goed gelukt👌🏻👌🏻
Ahh yes, goed om te horen :D
Lijkt mme zalig, maar best wel een duur brood wordt het. Ik heb laatst pompoenbrood gemaakt en courgette brood.
Ligt eraan wat je duur vindt. Ik kocht een grote pot notenpasta voor €4,50. Tel daarbij wat eitjes, een scheut karnemelk en een snuf kaneel bij op.. Dan heb jij voor een euro of €6,50 een overheerlijk en voedzaam ontbijt/tussendoortje voor een hele week. Prima te doen toch?;)
Kun je de karnemelk ook vervangen door amandelmelk of melk kefir? Groetjes Wendy
Als je karnemelk wilt vervangen zou ik gaan voor (geiten)yoghurt. Kefir heb ik nog niet geprobeerd!:)
Ziet er lekker uit! Is de karnemelk ook door een plantaardige melk te vervangen of is deze net onmisbaar?
Wat fijn dat je trouwens terug linkt naar de chocopasta! Had hem nog niet gezien op je site maar ga ik heel snel proberen!
Ik zou het dan proberen met sojayoghurt plus een kneepje vers citroensap :) Bakpoeder heeft namelijk een zuurtje nodig om te rijzen. Ik heb dit echter nog niet geprobeerd dus ben benieuwd naar het resultaat!
Hallo. Beau,
Wat kan je als vervanger voor kanrnemelk gebruiken.? Ik mag nl geen zuivel.
Hartegroet, Margot
Dag Margot, zie het antwoord hierboven ;-)