...

Koolhydraatarm notenpasta brood

Koolhydraatarm notenpasta brood

door | jan 19, 2020 | Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 18 reacties

Koolhydraatarm notenpasta brood, Glutenvrije brood, Glutenvrije cake zonder banaan, Glutenvrije ontbijt recepten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm ontbijten, Koolhydraatarme tussendoortjes

Ik zag dit recept laatst voorbijkomen op de socials van AH en het zag er zó fantastisch uit dat ik meteen aan de slag ging. Ik vind het echt de perfecte vervanger voor bananenbrood, maar dan zonder banaan. Ik krijg bij dit soort recepten voor cakes en broden best vaak de vraag of het ook zonder banaan kan, aangezien nu eenmaal niet iedereen daar gek op is dus tadaaa! Één heerlijk en voedzaam brood zónder banaan. Het verschil tussen een bananenbrood en een bananencake is dat een bananenbrood iets minder smeuïg is en daarom nog wel een lekkere topping kan gebruiken. Zo ook met dit koolhydraatarme notenpasta brood!

Dit heerlijke zoete brood maak je zonder meel (jep, glutenvrij dus) en is koolhydraatarm. Eet een paar plakken als ontbijt met Hüttenkäse en verse jam erop of als tussendoortje met een laagje chocoladepasta. Wisten jullie dat ik een super lekker recept op de blog heb voor voedzame chocolade pasta? En dat ik mijn fruitjams bijna altijd zelf maak? Deze maak je heel simpel van restjes fruit (zoals bosbessen, mango, frambozen, vijgen en ga zo maar door), een scheut water, vers citroensap en een paar eetlepels kokosbloesemsuiker. Maak bijvoorbeeld op zondag een portie homemade jam en je hebt er de hele week plezier van :D

Vijgenjam met kokosbloesemsuiker, Voedzame jam, Voedzaam broodbeleg, Gezond broodbeleg, Zelf jam maken, Recepten met vijgen, Makkelijk vijgen recept, Beaufood recepten, Leuke foodblogs
Gezonde chocolade pasta

Oké, nu even terug naar het recept voor dit koolhydraatarme notenpasta brood. Je maakt hem met maar zes ingrediënten en hij staat met 35 minuten op tafel. In het originele recept wordt pindakaas gebruikt (dan is het dus eigenlijk een pindakaas brood), maar ik koos in plaats van pindakaas voor een mix van romige cashew- en amandelpasta. Echt té lekker. Ik bestel mijn notenpasta’s meestal online, omdat het aanbod hier vaak veel groter is dan in de supermarkt!

Geniet van dit recept :D

Koolhydraatarm notenpasta brood, Glutenvrije brood, Glutenvrije cake zonder banaan, Glutenvrije ontbijt recepten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm ontbijten, Koolhydraatarme tussendoortjes

Koolhydraatarm notenpasta brood, Glutenvrije brood, Glutenvrije cake zonder banaan, Glutenvrije ontbijt recepten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm ontbijten, Koolhydraatarme tussendoortjes

Koolhydraatarm notenpasta brood, Glutenvrije brood, Glutenvrije cake zonder banaan, Glutenvrije ontbijt recepten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm ontbijten, Koolhydraatarme tussendoortjes

Koolhydraatarm notenpasta brood, Glutenvrije brood, Glutenvrije cake zonder banaan, Glutenvrije ontbijt recepten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm ontbijten, Koolhydraatarme tussendoortjes

Dit heb je nodig voor dit koolhydraatarm notenpasta brood

  • 4 eieren
  • 350 gram notenpasta – bijvoorbeeld een mix van cashew- en amandelpasta of alleen cashewpasta, hazelnootpasta of pindakaas etc.
  • een zakje bakpoeder – 16 gr
  • 100 ml karnemelk
  • 1 el agavesiroop
  • 1 flinke el kaneel

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakeblik (van 25 cm) in.

Mix in een grote kom de eieren door de notenpasta. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles tot een egaal beslag.

Schenk het beslag in de cakevorm en schuif deze voor een half uurtje de oven in. Laat het brood even afkoelen en haal hem uit de vorm.

Snijd hem in plakken en besmeer met je favoriete topping! Je kunt het notenpasta brood vier dagen waren in een goed afsluitbare bak of per plak invriezen zodat je hem langer kunt bewaren.

Koolhydraatarm notenpasta brood, Glutenvrije brood, Glutenvrije cake zonder banaan, Glutenvrije ontbijt recepten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm ontbijten, Koolhydraatarme tussendoortjes

Koolhydraatarm notenpasta brood, Glutenvrije brood, Glutenvrije cake zonder banaan, Glutenvrije ontbijt recepten, Beaufood recepten, Koolhydraatarm ontbijten, Koolhydraatarme tussendoortjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

18 Comments

18 Reacties

  1. Arjanne

    Ik heb hem voor de helft met pindakaas gedaan en de helft notenpasta (amandel). In plaats van karnemelk griekse yoghurt en een scheutje kookroom en klein scheutje water en een eetlepel citroensap en een eetlepel erithriol in plaats van agavesiroop. Goed gelukt en niet droog.

    Antwoord
  2. Maura - YLT

    Ik zag ‘m net voorbij komen op je stories en ik dacht dit wil ik!!! Morgen heb ik een thuiswerkdag, dus als het lukt ga ik tussendoor even snel boodschappen doen

    Antwoord
  3. manuela thomassen

    Hallo Beau
    Zou je de karnemelk kunnen vervangen door griekse yoghurt en ipv bakpoeder baking soda kunnnen gebruiken?Lijkt me een heerlijk brood met lekker roomboter erop,ik volg het GOK(grip op koolhydraten )dieet.

    Antwoord
    • Bo

      Als je baking soda wilt gebruiken in plaats van bakpoeder, zou ik in plaats van een heel zakje een theelepel (baking soda) door het beslag doen. Daarbij heb dit brood nog nooit gebakken met griekse yoghurt, maar in theorie zou dit moeten kunnen :)

      Antwoord
    • Isabel

      Vandaag gemaakt met kefir melk! Super goed gelukt en héél lekker, totaal niet te droog vond ik!

      Antwoord
      • Bo

        Leuke tip om kefir melk te gebruiken!

        Antwoord
  4. Nancy

    Hoi. Vandaag gemaakt. Ik vind het alleen heel droog. Is daar ook een oplossing voor?

    Antwoord
    • Bo

      Dit notenpasta brood is inderdaad minder smeuïg dan een cake, dus ik zou hem altijd eten met een klodder hüttenkäse (bijvoorbeeld) en dan is ie perfect :D

      Antwoord
  5. Dio

    Ik heb het gisteren gemaakt met 100 gram soyayoghurt. Goed gelukt👌🏻👌🏻

    Antwoord
    • Bo

      Ahh yes, goed om te horen :D

      Antwoord
  6. Anne

    Lijkt mme zalig, maar best wel een duur brood wordt het. Ik heb laatst pompoenbrood gemaakt en courgette brood.

    Antwoord
    • Bo

      Ligt eraan wat je duur vindt. Ik kocht een grote pot notenpasta voor €4,50. Tel daarbij wat eitjes, een scheut karnemelk en een snuf kaneel bij op.. Dan heb jij voor een euro of €6,50 een overheerlijk en voedzaam ontbijt/tussendoortje voor een hele week. Prima te doen toch?;)

      Antwoord
  7. Wendy

    Kun je de karnemelk ook vervangen door amandelmelk of melk kefir? Groetjes Wendy

    Antwoord
    • Bo

      Als je karnemelk wilt vervangen zou ik gaan voor (geiten)yoghurt. Kefir heb ik nog niet geprobeerd!:)

      Antwoord
  8. Ilse

    Ziet er lekker uit! Is de karnemelk ook door een plantaardige melk te vervangen of is deze net onmisbaar?
    Wat fijn dat je trouwens terug linkt naar de chocopasta! Had hem nog niet gezien op je site maar ga ik heel snel proberen!

    Antwoord
    • Bo

      Ik zou het dan proberen met sojayoghurt plus een kneepje vers citroensap :) Bakpoeder heeft namelijk een zuurtje nodig om te rijzen. Ik heb dit echter nog niet geprobeerd dus ben benieuwd naar het resultaat!

      Antwoord
  9. Margot Vermeer

    Hallo. Beau,

    Wat kan je als vervanger voor kanrnemelk gebruiken.? Ik mag nl geen zuivel.

    Hartegroet, Margot

    Antwoord
    • M. Mulder

      Dag Margot, zie het antwoord hierboven ;-)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *