Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

Ik denk dat ik in tijden niet zo’n fijn kookboek in huis heb gehad. En geloof mij, ik verslind er een hoop ;) Al doet het woord kookboek dit boek eigenlijk een beetje te kort. Jesmine Hemsley beschrijft in East By West op een grappige en nuchtere manier haar Ayurvedische levensstijl. Ik wil mezelf al een tijdje verdiepen in de Ayurvedische keuken dus besloot ik dit boek aan te schaffen. Althans, ik had het met mijn mams over East By West en daarna kreeg ik hem van haar cadeau. Bedankt mam!:D

Het boek bestaat uit een theoretisch gedeelte en een gedeelte recepten. Jasmine vertelt je hoe je dit boek kunt gebruiken, het verhaal van Ayurveda, gouden richtlijnen en tips voor een Ayurvedische voorraadkast. Perfect voor een newby als ik. Ik had er voor dit boek namelijk de ballen verstand van. Daarna tovert ze het ene na het andere overheerlijke recept uit haar mouw. Een kleine greep uit haar recepten zijn rode bieten latte, olijfolie toast met homemade ricotta, boekweit bananenbrood, spinazie feta pasteitjes en quinoapilaf met tempé. Lekker, gezond en makkelijk te maken. Sommige receptenlijstjes zijn wat langer dan de ander, maar in veel recepten zie je dezelfde ingrediënten terug komen. Groenten en kruiden zijn de hoofdrolspelers in dit boek. Het eerste recept dat ik maakte was de gouden melk. Jasmine:

Kurkuma of geelwortel is een waar genot om te drinken, als je het mengt met wat zoets en specerijen, en het is een fijne manier om de dag te beginnen en te eindigen. Het is kalmerend en genezend voor het lichaam, dus het helpt me ontspannen.

Ook ik ben fan geworden van gouden melk. Ik neem het soms ook wel eens als tussendoortje. Het vult enorm en ik word er ontspannen van. Klinkt goed he? Hieronder vinden jullie het recept!

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

East By West bestellen? Dat kan hier!

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

 

Dit heb je nodig voor deze gouden melk / 1 persoon

  • 175 ml volle melk of 250 amandelmelk
  • 3 gekneusde kardemompeulen
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 2 cm verse gemberwortel – geraspt 
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • 1/2 el rietsuiker – ik gebruikte zelf kokosbloesemsuiker vanwege de lekkere karamelachtige smaak 

 

Zo maak je het

Doe de melk in pannetje. Indien je echte melk gebruikt, voeg er dan 120 ml water aan toe. Als je amandelmelk gebruikt, doe er dan 60 ml bij. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de suiker, en laat 10 tot 15 min zacht pruttelen.

Doe er indien nodig nog wat heet water bij. Roer als laatste de suiker erdoor, goed af en dien op.

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.