...

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

Ik denk dat ik in tijden niet zo’n fijn kookboek in huis heb gehad. En geloof mij, ik verslind er een hoop ;) Al doet het woord kookboek dit boek eigenlijk een beetje te kort. Jesmine Hemsley beschrijft in East By West op een grappige en nuchtere manier haar Ayurvedische levensstijl. Ik wil mezelf al een tijdje verdiepen in de Ayurvedische keuken dus besloot ik dit boek aan te schaffen. Althans, ik had het met mijn mams over East By West en daarna kreeg ik hem van haar cadeau. Bedankt mam!:D

Het boek bestaat uit een theoretisch gedeelte en een gedeelte recepten. Jasmine vertelt je hoe je dit boek kunt gebruiken, het verhaal van Ayurveda, gouden richtlijnen en tips voor een Ayurvedische voorraadkast. Perfect voor een newby als ik. Ik had er voor dit boek namelijk de ballen verstand van. Daarna tovert ze het ene na het andere overheerlijke recept uit haar mouw. Een kleine greep uit haar recepten zijn rode bieten latte, olijfolie toast met homemade ricotta, boekweit bananenbrood, spinazie feta pasteitjes en quinoapilaf met tempé. Lekker, gezond en makkelijk te maken. Sommige receptenlijstjes zijn wat langer dan de ander, maar in veel recepten zie je dezelfde ingrediënten terug komen. Groenten en kruiden zijn de hoofdrolspelers in dit boek. Het eerste recept dat ik maakte was de gouden melk. Jasmine:

Kurkuma of geelwortel is een waar genot om te drinken, als je het mengt met wat zoets en specerijen, en het is een fijne manier om de dag te beginnen en te eindigen. Het is kalmerend en genezend voor het lichaam, dus het helpt me ontspannen.

Ook ik ben fan geworden van gouden melk. Ik neem het soms ook wel eens als tussendoortje. Het vult enorm en ik word er ontspannen van. Klinkt goed he? Hieronder vinden jullie het recept!

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

East By West bestellen? Dat kan hier!

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

 

Dit heb je nodig voor deze gouden melk / 1 persoon

  • 175 ml volle melk of 250 amandelmelk
  • 3 gekneusde kardemompeulen
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 2 cm verse gemberwortel – geraspt 
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • 1/2 el rietsuiker – ik gebruikte zelf kokosbloesemsuiker vanwege de lekkere karamelachtige smaak 

 

Zo maak je het

Doe de melk in pannetje. Indien je echte melk gebruikt, voeg er dan 120 ml water aan toe. Als je amandelmelk gebruikt, doe er dan 60 ml bij. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de suiker, en laat 10 tot 15 min zacht pruttelen.

Doe er indien nodig nog wat heet water bij. Roer als laatste de suiker erdoor, goed af en dien op.

Gouden melk | East By West van Jesmine Hemsley, Gezonde kookboeken, Ayurvedische boekentips, Gezonde foodblogs, Beaufood boeken

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *