Glutenvrij erwten en zaden brood uit Jamie’s Super Food Voor Elke Dag

Dit geweldige glutenvrij erwten en zaden brood komt uit het boek van Jamie Oliver, Jamie’s Super Food Voor Elke Dag. Een dik boek vol heerlijke, gezonde recepten en prachtige foto’s. Ik haal hier heeel veel inspiratie uit en dit is zeker een boek om aan te schaffen wanneer je een echte health freak bent of wanneer je naar meer inspiratie in je eetpatroon zoekt. Elk recept is een gezonde keuze en er is keuze teveel. Er staan recepten in voor een uitgebreid diner, maar ook recepten voor snelle tussendoortjes, ontbijt, drankjes en lunch. Zoals bijvoorbeeld dit glutenvrije erwten en zaden brood. Hij lijkt een beetje op een cake, maar het verschil tussen een cake en brood is dat brood nog een lekker smeerseltje nodig heeft. Zoals magere roomkaas met kipfilet, avocado en gerookte zalm, eiersalade en komkommer of gewoon met een dikke laag homemade hummus..

Dit brood is gemaakt van onder andere kikkererwten en amandelmeel, verse rozemarijn en zaden en pitten. Super simpel te maken, smaakvol en bovenal voedzaam en vullend. En glutenvrij! Ik at twee dikke plakken tijdens de lunch en ik zat oprecht al bijna vol. Groene smoothie erbij of een stuk fruit. Heeerlijk.


Glutenvrij erwten en zaden brood uit Jamie's super food voor elke dag, Gezonde kookboeken, Glutenvrije broden, Lunchen zonder brood, Suikervrije broden maken, Glutenvrije broden zonder havermout, Gezonde foodblogs, Recepten met kikkererwtenmeel, Beaufood recepten

Bestel hier Jamie’s super food voor elke dag!

Glutenvrij erwten en zaden brood uit Jamie's super food voor elke dag, Gezonde kookboeken, Glutenvrije broden, Lunchen zonder brood, Suikervrije broden maken, Glutenvrije broden zonder havermout, Gezonde foodblogs, Recepten met kikkererwtenmeel, Beaufood recepten

Glutenvrij erwten en zaden brood uit Jamie's super food voor elke dag, Gezonde kookboeken, Glutenvrije broden, Lunchen zonder brood, Suikervrije broden maken, Glutenvrije broden zonder havermout, Gezonde foodblogs, Recepten met kikkererwtenmeel, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor een glutenvrij erwten en zaden brood / ongeveer 14 plakken

  • zakje van 7 gr gedroogde gist
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 250 gr kikkererwtenmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr lijnzaad
  • 100 gr gemengde pitten – ik nam pompoen en zonnebloem 
  • 1 takje verse rozemarijn – de blaadjes
  • 4 grote eieren

 

Glutenvrij erwten en zaden brood uit Jamie's super food voor elke dag, Gezonde kookboeken, Glutenvrije broden, Lunchen zonder brood, Suikervrije broden maken, Glutenvrije broden zonder havermout, Gezonde foodblogs, Recepten met kikkererwtenmeel, Beaufood recepten

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 190 graden en bekleed een cakeblik (1.5 liter) met bakpapier.

Vul een kan met 375 ml lauw water en klop daar de olijfolie en gist doorheen. Laat vijf minuutjes staan.

Doe het kikkererwten en amandelmeel, pitten, lijnzaad en een snuf zeezout  in een grote kom. Snijd de rozemarijnblaadjes fijn en strooi dit eroverheen.  Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren en schenk het water erin. Klop nu alles door elkaar tot je een dikkig beslag hebt. Schenk het beslag in de vorm.

Zet de vorm voor 45 minuten in de oven. Het brood is klaar als hij mooi goudbruin is. Je kunt dit ook controleren door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uit komt is het brood klaar!

Laat het brood minimaal 20 minuutjes afkoelen voordat je hem in plakken snijdt. Je kunt het een paar dagen bewaren. Ook lekker, een paar plakken afsnijden en deze vervolgens roosteren. Héél erg lekker met roomkaas, kersen en kaneel als zoete variant.

Glutenvrij erwten en zaden brood uit Jamie's super food voor elke dag, Gezonde kookboeken, Glutenvrije broden, Lunchen zonder brood, Suikervrije broden maken, Glutenvrije broden zonder havermout, Gezonde foodblogs, Recepten met kikkererwtenmeel, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email
12 Comments
  1. Hoi hoi,

    Ik zie dat dit receptje al een tijdje geleden is geplaatst, maar kom het nu via pinterest tegen. Ik had een vraagje; zouden de eieren ook vervangen kunnen worden? Dan is het namelijk plantbased?! Ik hoop dat ik nog een antwoord mag! Alvast bedankt.

    Mvg

    Demi

  2. hoi Bo, ik heb onlangs kikkererwten crackers gemaakt, maar het meel smaakt wel erg sterk en muf door (dit was wel enkel water en kikkererwten meel). valt dit mee in dit recept? het amandelmeel verzacht vast de smaak, maar ik wil niet weer voor zo een tegenslag staan en het niet zo goedkope meel van de bio-shop weggooien, is nogal zonde :) thx! leuke site :)

    1. Hooi Lindsay, ikzelf vind de smaak van dit brood geweldig en persoonlijk vond ik de smaak van het kikkererwtenmeel niet overheersen. Maar dit is natuurlijk puur smaak :) Ik zeg probeer het gewoon een keer en als je de smaak toch te sterk vindt kun je er altijd een laagje gezonde chocoladepasta of lichte roomkaas met verse bieslook op smeren. Het recept van de gezonde choco pasta vind je hier! https://beaufood.nl/gezonde-chocolade-pasta/ Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.