Chocolade pompoen cake met granola

Chocolade pompoen cake met granola

Afgelopen week ging ik aan de slag met pompoen. Op maandag sloeg ik vier grote flespompoenen in en ik kan jullie vertellen dat ik héél veel pompoen gegeten heb! Pompoen uit de oven, gegrild, gevuld, door een smoothie, in koekjes samen met havermout of een quiche. Hier vind je een overzicht van alle recepten die eerder verschenen.

Ik sluit deze week af met een heerlijke chocolade pompoen cake met granola. Hij is lekker smeuïg en vrij van geraffineerde suikers en gluten. Zo’n cake waarvan je ook gerust een plak als ontbijt kunt eten zeg maar. Ik gebruik in dit recept zelfgemaakte pompoen puree en dit proef je echt terug in de cake. Maar mocht je echt geen tijd of zin hebben? Dan kun je ook pompoenblokjes uit de diepvries nemen en dat pureren. Ik bewaarde de chocolade cake in een lucht dichte doos en at een stuk cake als toetje met een kop thee of als tussendoortje met extra notenpasta en cacao nibs. Lekker!

 

Dit heb je nodig

  • 450 gr pompoen puree – je kunt kant en klare pompoen puree gebruiken maar het is super makkelijk, gezond en veel lekkerder om dit zelf te maken. Lees hier hoe je dit doet.
  • 200 gr boekweitmeel
  • 75 gr kokosvet
  • 4 eieren
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 50 gr cacao poeder – rauw en zonder suiker 
  • 1 tl pumpkin spice
  • 5 el ahornsiroop
  • snuf zout

Voor de topping

 


Chocolade pompoen cake met granola

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar. Proef het beslag en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop of pumpkin spice toe.

Schenk het beslag in de vorm en zet 45 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en haal de cake uit de vorm. Smeer de gesmolten chocolade over de cake en sluit af met granola.

 

 

Kun je nergens pumpkin spice op de kop tikken? Voeg dan in plaats daarvan kaneel en een snuf gemberpoeder toe

13 Comments
  1. Heb het voor Thanksgiving gemaakt en het was heerlijk!
    Goed uitgekomen en lekker zacht. Heerlijk bij de koffie, met een beetje slagroom.

    1. Zelf controleer ik mijn cakes altijd door er licht op te drukken, maar een sate stokje is ook een optie! Hij mag er in dit geval ietsje nattig uitkomen omdat deze chocolade cake wat smeuïg is. Geniet ervan, liefs Bo

  2. Heb deze gemaakt In ons dagverzorgingscentrum voor ouderen om eens iets anders te proberen. Was lekker maar vrij vast van structuur. Volgende keer eiwit opkloppen denk ik.

    1. Dat vind ik echt super leuk om te horen :D Het klopt inderdaad dat de cake vrij vast van structuur is en niet zo luchtig als een cake gemaakt van gewoon meel. Ik houd wel van een lekkere dikke en volle plak cake. Ik ben benieuwd hoe de cake wordt wanneer je eerst de eieren opklopt. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.