...

Chocolade pompoen cake met granola

Chocolade pompoen cake met granola

door | okt 23, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 12 reacties

Chocolade pompoen cake met granola

Afgelopen week ging ik aan de slag met pompoen. Op maandag sloeg ik vier grote flespompoenen in en ik kan jullie vertellen dat ik héél veel pompoen gegeten heb! Pompoen uit de oven, gegrild, gevuld, door een smoothie, in koekjes samen met havermout of een quiche. Hier vind je een overzicht van alle recepten die eerder verschenen.

Ik sluit deze week af met een heerlijke chocolade pompoen cake met granola. Hij is lekker smeuïg en vrij van geraffineerde suikers en gluten. Zo’n cake waarvan je ook gerust een plak als ontbijt kunt eten zeg maar. Ik gebruik in dit recept zelfgemaakte pompoen puree en dit proef je echt terug in de cake. Maar mocht je echt geen tijd of zin hebben? Dan kun je ook pompoenblokjes uit de diepvries nemen en dat pureren. Ik bewaarde de chocolade cake in een lucht dichte doos en at een stuk cake als toetje met een kop thee of als tussendoortje met extra notenpasta en cacao nibs. Lekker!

 

Dit heb je nodig

  • 450 gr pompoen puree – je kunt kant en klare pompoen puree gebruiken maar het is super makkelijk, gezond en veel lekkerder om dit zelf te maken. Lees hier hoe je dit doet.
  • 200 gr boekweitmeel
  • 75 gr kokosvet
  • 4 eieren
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 50 gr cacao poeder – rauw en zonder suiker 
  • 1 tl pumpkin spice
  • 5 el ahornsiroop
  • snuf zout

Voor de topping

 


Chocolade pompoen cake met granola

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar. Proef het beslag en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop of pumpkin spice toe.

Schenk het beslag in de vorm en zet 45 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en haal de cake uit de vorm. Smeer de gesmolten chocolade over de cake en sluit af met granola.

 

 

Kun je nergens pumpkin spice op de kop tikken? Voeg dan in plaats daarvan kaneel en een snuf gemberpoeder toe

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zoete omelet met appel en kaneel

Zoete omelet met appel en kaneel

Een van mijn favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd: zoete omelet met appel en kaneel. Want wist je dat een omelet lang niet altijd hartig hoeft te zijn? Heerlijk hoor, een gebakken eitje met een plak gesmolten geitenkaas en wat verse peterselie erop, maar de...

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. Mariella

    Hi, kloptnnhet dat er een el bakpoeder in moet ?

    Antwoord
    • Bo

      Een afgestreken eetlepel of een flinke theelepel :)

      Antwoord
  2. Marie

    Heb het voor Thanksgiving gemaakt en het was heerlijk!
    Goed uitgekomen en lekker zacht. Heerlijk bij de koffie, met een beetje slagroom.

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen Marie! Liefs, Bo

      Antwoord
  3. Charissa IJzendoorn

    Kan je de ahornsiroop ook vervangen door honing? Groetjes Charissa

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker Charissa!

      Antwoord
  4. Sill

    Controleer je deze cake ook met een satéstokje? ? of het er droog uitkomt?

    Antwoord
    • Bo

      Zelf controleer ik mijn cakes altijd door er licht op te drukken, maar een sate stokje is ook een optie! Hij mag er in dit geval ietsje nattig uitkomen omdat deze chocolade cake wat smeuïg is. Geniet ervan, liefs Bo

      Antwoord
  5. Margot Piron

    Heb deze gemaakt In ons dagverzorgingscentrum voor ouderen om eens iets anders te proberen. Was lekker maar vrij vast van structuur. Volgende keer eiwit opkloppen denk ik.

    Antwoord
    • Bo

      Dat vind ik echt super leuk om te horen :D Het klopt inderdaad dat de cake vrij vast van structuur is en niet zo luchtig als een cake gemaakt van gewoon meel. Ik houd wel van een lekkere dikke en volle plak cake. Ik ben benieuwd hoe de cake wordt wanneer je eerst de eieren opklopt. Liefs, Bo

      Antwoord
    • Bo

      Bedankt lieve Saskia!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *