...

Chocolade pompoen cake met granola

Chocolade pompoen cake met granola

door | okt 23, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 12 reacties

Chocolade pompoen cake met granola

Afgelopen week ging ik aan de slag met pompoen. Op maandag sloeg ik vier grote flespompoenen in en ik kan jullie vertellen dat ik héél veel pompoen gegeten heb! Pompoen uit de oven, gegrild, gevuld, door een smoothie, in koekjes samen met havermout of een quiche. Hier vind je een overzicht van alle recepten die eerder verschenen.

Ik sluit deze week af met een heerlijke chocolade pompoen cake met granola. Hij is lekker smeuïg en vrij van geraffineerde suikers en gluten. Zo’n cake waarvan je ook gerust een plak als ontbijt kunt eten zeg maar. Ik gebruik in dit recept zelfgemaakte pompoen puree en dit proef je echt terug in de cake. Maar mocht je echt geen tijd of zin hebben? Dan kun je ook pompoenblokjes uit de diepvries nemen en dat pureren. Ik bewaarde de chocolade cake in een lucht dichte doos en at een stuk cake als toetje met een kop thee of als tussendoortje met extra notenpasta en cacao nibs. Lekker!

 

Dit heb je nodig

  • 450 gr pompoen puree – je kunt kant en klare pompoen puree gebruiken maar het is super makkelijk, gezond en veel lekkerder om dit zelf te maken. Lees hier hoe je dit doet.
  • 200 gr boekweitmeel
  • 75 gr kokosvet
  • 4 eieren
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 50 gr cacao poeder – rauw en zonder suiker 
  • 1 tl pumpkin spice
  • 5 el ahornsiroop
  • snuf zout

Voor de topping

 


Chocolade pompoen cake met granola

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.

Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar. Proef het beslag en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop of pumpkin spice toe.

Schenk het beslag in de vorm en zet 45 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en haal de cake uit de vorm. Smeer de gesmolten chocolade over de cake en sluit af met granola.

 

 

Kun je nergens pumpkin spice op de kop tikken? Voeg dan in plaats daarvan kaneel en een snuf gemberpoeder toe

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

12 Comments

12 Reacties

  1. Mariella

    Hi, kloptnnhet dat er een el bakpoeder in moet ?

    Antwoord
    • Bo

      Een afgestreken eetlepel of een flinke theelepel :)

      Antwoord
  2. Marie

    Heb het voor Thanksgiving gemaakt en het was heerlijk!
    Goed uitgekomen en lekker zacht. Heerlijk bij de koffie, met een beetje slagroom.

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen Marie! Liefs, Bo

      Antwoord
  3. Charissa IJzendoorn

    Kan je de ahornsiroop ook vervangen door honing? Groetjes Charissa

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker Charissa!

      Antwoord
  4. Sill

    Controleer je deze cake ook met een satéstokje? ? of het er droog uitkomt?

    Antwoord
    • Bo

      Zelf controleer ik mijn cakes altijd door er licht op te drukken, maar een sate stokje is ook een optie! Hij mag er in dit geval ietsje nattig uitkomen omdat deze chocolade cake wat smeuïg is. Geniet ervan, liefs Bo

      Antwoord
  5. Margot Piron

    Heb deze gemaakt In ons dagverzorgingscentrum voor ouderen om eens iets anders te proberen. Was lekker maar vrij vast van structuur. Volgende keer eiwit opkloppen denk ik.

    Antwoord
    • Bo

      Dat vind ik echt super leuk om te horen :D Het klopt inderdaad dat de cake vrij vast van structuur is en niet zo luchtig als een cake gemaakt van gewoon meel. Ik houd wel van een lekkere dikke en volle plak cake. Ik ben benieuwd hoe de cake wordt wanneer je eerst de eieren opklopt. Liefs, Bo

      Antwoord
    • Bo

      Bedankt lieve Saskia!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *